Ny färg

 Godmorgon och god lördag!
I går morse hade vi fin besök under äppelträdet..;)
 Solen tittade ju fram en stund igår så jag passade på att ta lite fredagsfika ute i solen.
Vinterplåtarna har kommit på poolen men krukorna väntar fortfarande på att tömmas.
TACK!!
Tack alla ni söta rara för era synpunkter om bänkskivorna..
Jag har ju vetat i över ett år vad jag allra helst vill ha. Men när man inte riktigt hittar det man gjort sig en bild av blir man ju liksom lite tveksam. Jag tycker som sagt att både den ljusa och den mörka skivan är fina. Vilken det skulle bli om jag fick bestämma visste jag redan då jag tog hem proverna.
Men jag ville att maken skulle få säga sitt också så vi känner oss nöjda båda två. Granitskivor är ju en stor kostnad så det är viktigt att det känns rätt för båda. Min gullige man lägger sig sällan i några färgval så jag tänkte att NU ska han få bestämma…
Så döm om min förvåning när han tyckte lika som jag…;)
(Jag sa inte innan vilken jag helst ville ha)
Vilken det blir??
…Ja det får ni se sen när det är färdigt…;)
Jag målar och målar….men en helt ny färg.
Flügger har kommit ut med en färg som heter Stop Primer.
Den innehåller kvistlack så den målar jag tak med för glatta livet. Det är rätt skönt att slippa 2 varv kvistlack då man har ca 60 kvadrat tak att måla.
Lite dyr är den förstås och man måste måla med den 2 ggr…
men det är värt varendaste krona.
Ha en fortsatt mysig helg! 

Kram Katarina
köksbygge

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Hem & Drömmar
  13 oktober, 2012 at 10:28 f m

  Härligt med höstfika ute i solen. Och vilket trevligt främmande du fick som ville smaka på era äpplen. Kom fram ett nyfiket rådjur härom kvällen när vi var ute vid stallet och verkade inte det minsta rädd. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig och även glömt min mobil :(.
  Vad nyfiken jag blir på vilken bänkskiva ni valde…hihi.
  Ha nu en skön helg, kram Ing-Britt

 • Reply
  Ekenäsliv
  13 oktober, 2012 at 11:21 f m

  Go morgon på dig Katarina du fina!!
  Men HALLÅ, du kan ju inte göra så där… Som att ge mig ett paket på julafton och säga att det är en födelsedagspresent och måste vänta tills dess att öppna, och då fyller jag ju i juli!!!!!!! Jag vill VETA NUUUUUUUUUUU!!;-) Blev det den ljusa, jag tror det blev den ljusa;)
  Jag ska snart ge mig ut i ÖSREGNET och få undan utemöblerna och röja förrådet… Brrr, men det ska regna imorgon med så det är bara att bita i det… Kunde ju gjort det igår när det var så fint väder, men det var skönare att gå med svärmir o dottern ner till båtbryggan och sitta intill boden och dricka cider istället och blicka ut över havet… Det var helt magiskt igår!!
  Tycker det låter som en bra idé med den där färgen, även om den är dyr så lönar sig vissa saker ändå. Annars hade ni fått måla säkert 2 ggr kvistlack o sen 3 ggr måla, inte så spännande… Vissa saker ska man INTE snåla på, i synnerhet när det kommer till saker som underlättar för en, det finns ju att göra ändå när man bygger kök liksom.
  Nähä, på med keps o regnställ då, hua! Blir en vaaaaarm dusch när jag kommer in.
  Ha en BÄSTA lördag goding!
  Kramar i stora lass från Annapanna;)

 • Reply
  Villa Hasselbacken
  13 oktober, 2012 at 12:41 e m

  Fika ute är det bästa! Helst tidigt på våren eller sent på hösten när solen skiner.
  Vad duktiga ni är som jobbar och jobbar. Det kommer att bli jättefint och skönt med färgen som gör att du slipper kvistlacka. Ska beställa hem sån till butiken.
  Kram Lena

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  13 oktober, 2012 at 6:52 e m

  Vad duktig du är som målar! Spännande att få veta vilken bänkskiva ni valt:).
  Mysigt med utefika:).
  Kram Maria

 • Reply
  vitaspets
  13 oktober, 2012 at 11:04 e m

  Vilket fint besök i fick i trädgården
  Kram Karina

 • Reply
  Sari
  14 oktober, 2012 at 12:48 f m

  Hejsan!
  Grattis till Sally i efterskott! Vad fin hon är!
  Och i ert kök händer det saker! Spännande att följa. Ja, det är inte lätt med alla val man måste göra…. Jag tycker båda bänkskivorna är lika fina… Jag skulle inte kunna välja…
  Ha en fortsatt fin helg!
  Och kom ihåg att vila lite från renoveringen oxå!
  Kram Sari

 • Reply
  Källeboda lantliv
  14 oktober, 2012 at 7:15 e m

  ja den färgen har jag också erferenhet utav ..jättebra att slippa kvistlack ..jag har med målat massor här ..nämligen allt ..hi.hi.mannen gör ju annat ..hm! så säger dom alltid ..hoppas nu ert kök blir fint ..lycka till ! kram jeanette

 • Reply
  Hej
  14 oktober, 2012 at 11:05 e m

  Snygg vägg där i bakgrunden 😉 Jag har hört om den nya färgen. Ska köpa den snart för att måla dotterns skrivbord. Kul att höra att den fungerar 😉
  /mia

 • Reply
  Ekenäsliv
  15 oktober, 2012 at 12:24 f m

  Hallå pinglan!
  Det är verkligen sax för mig att hoppa i bingen nu eftersom klockan ringar vid fem imorgon… Jag är ingen morgonmänniska snarare kvällsmänniska. Suttit och kollat blocket efter ett sängbordet till tösen, har lovat att måla det ROSA;))
  Men du, vad är det för ett matbord ni beställt?? Jag har kört fast där och vet varken ut eller in, ena dan si andra så.. Så lite inspiration vore ju inte fel så att säga, hihi..
  Nä, jag är hopplös så, vill få undan det tråkiga först som stryktvättmoch tvätt o så annars kan jag inte koppla av med mitt pyssel;)
  Vad är det för matta då, jag vill ju veta ALLT!!! Har nog för många bollar i luften nu jag, ha ha.. Fixar i dotterns rum och syr kuddar och så ska jag sälja hennes sängram, och så är det matbord och sen är det stolar som ska slipas o målas… Jo, vi har ju fina axet stolar som vi ska ha på glasverandan, vad tror du man ska ha för bord till dem???? Jag tor jag ska måla dem vita eller ljust ljust grå, vad tror du???
  Nä här, dag att borsta tänder och hoppa till kojs.
  Kramelikram på dig söta:)

 • Reply
  Ekenäsliv
  15 oktober, 2012 at 12:24 f m

  Hallå pinglan!
  Det är verkligen sax för mig att hoppa i bingen nu eftersom klockan ringar vid fem imorgon… Jag är ingen morgonmänniska snarare kvällsmänniska. Suttit och kollat blocket efter ett sängbordet till tösen, har lovat att måla det ROSA;))
  Men du, vad är det för ett matbord ni beställt?? Jag har kört fast där och vet varken ut eller in, ena dan si andra så.. Så lite inspiration vore ju inte fel så att säga, hihi..
  Nä, jag är hopplös så, vill få undan det tråkiga först som stryktvättmoch tvätt o så annars kan jag inte koppla av med mitt pyssel;)
  Vad är det för matta då, jag vill ju veta ALLT!!! Har nog för många bollar i luften nu jag, ha ha.. Fixar i dotterns rum och syr kuddar och så ska jag sälja hennes sängram, och så är det matbord och sen är det stolar som ska slipas o målas… Jo, vi har ju fina axet stolar som vi ska ha på glasverandan, vad tror du man ska ha för bord till dem???? Jag tor jag ska måla dem vita eller ljust ljust grå, vad tror du???
  Nä här, dag att borsta tänder och hoppa till kojs.
  Kramelikram på dig söta:)

 • Reply
  Ekenäsliv
  15 oktober, 2012 at 12:24 f m

  Hallå pinglan!
  Det är verkligen sax för mig att hoppa i bingen nu eftersom klockan ringar vid fem imorgon… Jag är ingen morgonmänniska snarare kvällsmänniska. Suttit och kollat blocket efter ett sängbordet till tösen, har lovat att måla det ROSA;))
  Men du, vad är det för ett matbord ni beställt?? Jag har kört fast där och vet varken ut eller in, ena dan si andra så.. Så lite inspiration vore ju inte fel så att säga, hihi..
  Nä, jag är hopplös så, vill få undan det tråkiga först som stryktvättmoch tvätt o så annars kan jag inte koppla av med mitt pyssel;)
  Vad är det för matta då, jag vill ju veta ALLT!!! Har nog för många bollar i luften nu jag, ha ha.. Fixar i dotterns rum och syr kuddar och så ska jag sälja hennes sängram, och så är det matbord och sen är det stolar som ska slipas o målas… Jo, vi har ju fina axet stolar som vi ska ha på glasverandan, vad tror du man ska ha för bord till dem???? Jag tor jag ska måla dem vita eller ljust ljust grå, vad tror du???
  Nä här, dag att borsta tänder och hoppa till kojs.
  Kramelikram på dig söta:)

 • Reply
  Ekenäsliv
  15 oktober, 2012 at 12:25 f m

  Ha ha ha, det var inte meningen att det skulle bli tre likadana;)))))

 • Reply
  Fågel Blå
  15 oktober, 2012 at 6:19 f m

  Hello!
  Åhh vad duktig du är som målar och står i,kommer att bli så fint!
  Önskar dej en fin vecka
  Kramar Kathrine

Leave a Reply