Har ni tänkt på….

Hej och hallå!

Ja här är det fortfarande soffläge som gäller..:(
Jag har just avbokat kvällens spinningpass..
Väntade in i det längsta för jag tänkte att jag kaaaaanske skulle hinna bli frisk.
Har ni förresten tänkt på att det nästan alltid är så?

Eller det kanske inte är så för er men för mig är det oftast i alla fall så att när jag väl kommer i gång…

…när jag väl börjar träna och när jag väl tagit mig igenom de där första jobbiga tråkveckorna…
..när jag väl fått det där suget och verkligen lääääängtar till att få åka och träna..
Ja då blir jag sjuk..
Nu när jag tänker efter så har det nog alltid varit så…
Varför är det så egentligen?
Är det så att träningen sätter en sån fart på det mesta, att man har en massa
 skit i kroppen som måste ut…(alltså skit som i typ gifter..;)???
Jag väljer att tro det för träningen borde ju också göra så man får bättre motståndskraft och inte blir smittad av en massa baskelusker och får någon vanlig influensa.

Det jobbiga är ju när tankar som..
-åååå nu har ju allt varit i onödan och  nu är det bara att börja om igen!
Så tänkte jag förr och många gånger stannade min träning helt av då.
Numera tar jag det lite mer easypeasy och tänker att ALL träning är bra…
oavsett hur kort, lång, hur ofta eller hur sällan den sker.
Så i dag kanske jag i stället ska ägna mig åt lite planering.
Planera ett träningsveckoschema som känns bra…
Ett schema som känns som något jag kan hålla mig till sen..
…sen när baskeluskerna flyttat från mig..

Psssst…Ja… det rosa har fått flytta ut ur vardagsrummet för att ge plats åt det blå i stället..;)
Kudden från Chhatwal & Jonsson fyndade jag i mellandagarna hos Huldas som ska slå igen.

Kram från soffan.

träning

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Lorenzas skafferi
  28 januari, 2015 at 12:05 e m

  Det där händer också mig 🙁 men då var det någon som förklarade att jag har börjat med för hård träning. Många gånger tar man ju beslutet att göra något för att man under en längre tid inte gjort något och då är man så taggad att man går ut för hårt, man vill ju ha resultat fort 🙂 Som vanligt har jag tagit beslut att börja träna nu igen, vem gör inte det efter julen 😉 Men nu tänkte jag bygga upp min kondition långsamt genom att promenera längre och längre och lagomt tills snön smälter så börjar jag jogga och sen öka farten och längden. I höstas sprang jag för långa pass och mitt knä tog stryk så tills nu har det inte kännts bra att varken jogga eller promenera.

 • Reply
  vitthusmedrosaknutar.blogspot.se
  28 januari, 2015 at 12:14 e m

  Det är jobbigt att bli sjuk när man precis kommit in i träningen- jag vet – har själv varit med om det. Lagom är nog att komma i gång lite i taget så att man inte gör allt på en gång- tänker då mat/träning. Men du har nog tänkt helt rätt med att planera in träningen så att det faller sig naturligt även sen när man har kommit in i rutinerna- om du förstår vad jag menar ;).
  Önskar dig en fin dag. Kram Susanne

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2015 at 1:29 e m

  Hej , direkt efter träning är du som mest mottaglig för baciller , du behöver åka hem och fylla på depån med nyttig och proteinrik mat. Samt vila och duscha. Jag rekommendera intag av blute saft en hutt varje dag. Har du koll hur ditt d-vitamin värde är? Börja lugnare med träningen. Så fixar du det.

 • Reply
  Ekenäsliv
  28 januari, 2015 at 1:32 e m

  Heeeeeej sötstrumpa!!
  Å, va trist att du inte är pigg…Kanske hänger det ihop med att det är nya baciller du utsätts för på gymmet. Såna du inte är van vid?
  Jag vet inte, men kanske är det en teori?… Men kanske ska man inte vara så hård mot sig själv utan ”Den bästa träningen är den som blir av” om det så är en stillsam promenad eller ett spyframkallande spinningpass?? 😉
  Jag känner att det min kropp behöver är smidigheten som Yogan ger. Men även det att den ger mig ett tillfälle att komma ner i varv och inte upp. Låta hjärtat slå saktare och andras lugnare och djupare. Så jag ska försöka att vara snäll mot mig och se det som bra att jag går på yoga två gånger i veckan och inte hetsa mig till mer.
  Man vill så mycket, men kroppen hänger ju inte alltid med.
  Man blir sjuk, som du nu… Men så har du ju med varit omringad av infektioner hemma ett tag, till slut orkar nog inte kroppen hålla emot…
  Nu måste jag komma ur pyjamasen idag, är så makalöst trött och har varit hela veckan so far… Tar snart något piller så jag kommer ur det här.
  Nä, upp med hakan o ner i duschen och sen UT med mig!!!
  Krya på dig vännen och mys framför soffan.
  Kramar Anna

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  28 januari, 2015 at 2:59 e m

  Jag tror precis som du, all träning är bra oavsett hur mycket. Så ta det lugnt när du väl är frisk igen och bygg upp styrkan och konditionen. Men ett träningsschema är nog toppen. Hoppas du mår bättre snart.
  Kram Helén

 • Reply
  Renoverings Huset
  28 januari, 2015 at 3:20 e m

  Att man blir sjuk efter att man börjat träna beror på att man äter för lite. Ät mer, så blir du bättre snabbare! 🙂
  Krya på dig!

 • Reply
  jannice lindell
  28 januari, 2015 at 3:27 e m

  Ta ett varmt bad och krya på dig ordentligt. Kram

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  28 januari, 2015 at 5:24 e m

  Hej, så roligt att jag är tillbaka i din blogglista, har saknat dina gulliga kommentarer:)
  Nu var det ett bra tag sedan jag tränade på gym, och visst är det ofta så att man blir sjuk när man precis tycker man kommit igång. Men ge inte upp, det är bara att ta nya tag när du blivit frisk, och inte behöver du börja om på noll igen. Men gå inte iväg för tidigt för då är risken att du blir ännu sjukare igen.
  Krya på dig i massor
  Kram Maria

 • Reply
  Rost och rädisor
  28 januari, 2015 at 6:00 e m

  Så rikt och vårligt Du har det. Håller med dig om att all träning är bra. Krya på dig.
  Anette

 • Reply
  Pia Gustafsson
  28 januari, 2015 at 6:03 e m

  Du har ju helt rätt i att det är slaggprodukter som ska ut men sedan är kroppen som ett öppet fönster efter träning, mottaglig för allt möjligt så ta det lugnt och akta dig för snorisar direkt efter ett tufft pass. Du är snart på G igen. Vad mysigt och fint du har det på månbordet. Roligt att byta till en annan färg också i vardagsrummet. Kraaaam Pia

Leave a Reply