Hej hej!
Hoppas ni har det toppen…
Fredagkväll kan ju vara den bästa kvällen på hela veckan…
En hel lång helg ligger framför…
Jag kikar in för att ge er ett recept på en suuuuupersmarrig
pasta med räkor som kan gå riktigt snabbt och man fuskar o köper färdigskalade räkor…
Som jag gjorde…;)
Till 6 personer behöver man:
ca 700g skalade räkor
3 klyftor vitlök
ca 1msk olivolja
500 g okokt pasta
2 msk hummerfond
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
1,5 dl mellanmjölk 1,5%
0,5 dl vatten
1-2 paprikor
1st purjolök
1st kruka basilika
en halv citron
peppar
ev. salt
chillipulver (eller färsk om du föredrar det)
Lite majzena
0″ style=”box-sizing: border-box; color: #333333; font-family: Roboto, sans-serif; margin-left: -10px; margin-right: -10px;”>
Gör så här:
Om du har färska räkor skala dem annars låter du de färdigskalade rinna av.
Koka pastan
strimla purjolök och paprika och fräs i lite olja.
Finhacka vitlöken och lägg i den tillsammans med
saften från en halv citron, hummerfond, mjölk, vatten, grädde.
Låt sjuda ca 5 minuter. Strö över majzena till önskad tjocklek
smaka av med peppar och ev salt.
hacka basilikan och fräs räkorna lite snabbt i oljan
och chillin och vänd ner alltihop i pastan.
-
Jag toppade med några färska räkor och en kvist basilika….för att det skullese snyggt ut..;)1 portion = 13P(men portionerna är stora så tar man lite mindre kan man dra bort några P…;)Snabbsallad gör jag så här…3 ingredienser..öppna påsarna, skölja tomater och sockerärtoro sen tjoff tjoff så är den färdig..;)Ha en fin kväll!Kram Katarina
No Comments
kustnära
5 augusti, 2016 at 10:13 e mMen gud så gott det ser ut, det måste vi prova.
Lycka till imorgon!
Kram, kram
Sallys hus
6 augusti, 2016 at 12:20 f mJa du måste prova! Supersnabbt o supergott..
Taaack det ska bli himla kul men jag är såååå tröööött..
Står just och bakar pajer här mitt i natten…;)
Kraaaam
Belger du Nord
6 augusti, 2016 at 10:36 f mLåter toppengott 🙂
Härligt fin blogg du har
// Eva
Channal
6 augusti, 2016 at 11:03 f mSå GOTT! Nu längtar jag tillbaks till Korfu när jag åt Linguine Marinara!
När åker ni till Skopelos?
KRAM Anna
Annette
6 augusti, 2016 at 12:34 e mDet här inlägget är jättesvårt för mig att läsa i min tfn. Det är liksom för stort, men annars vill jag skicka ett tack :). Var seg idag, men så tänkte jag att jag måste ju ut när jag skrev till sig att jag skulle och du hejade på mig :). Så nu är jag helt slut, men nöjd. Ha en underbar helg 🙂
Sylvia
6 augusti, 2016 at 12:46 e mSer smaskigt ut 🙂
HWIT BLOGG
6 augusti, 2016 at 3:22 e mPerfekt! Det receptet kör vi i dag…ser sååå gott ut!
Kram från Titti
Jeanette
6 augusti, 2016 at 8:29 e mLåter kanongott, det ska testas i kommande vecka 🙂
Gail
7 augusti, 2016 at 1:34 f mLooks delicious !
Gail x
Sallys hus
7 augusti, 2016 at 10:10 f mMen ååå va glad jag blir!
Jag blir glad för att jag får FÖRMÅNEN att peppa just DIG!!
Heja heja….ös på bara…;)
Stor kram!