Tips på frukostar???

Brrr….hur har ni det i kylan?
Jiiiises så kallt det har varit i dag…
Termometern har visat -9 men eftersom det har blåst har det ju kännts som -25….
När inte ens Sally vill vara ute några längre stunder….DÅ är det kallt…
 
Jag har varit på massage och tydligen var jag väldigt spänd i nacken för jag har aldrig varit
så yr i huvudet efter en massage som i dag…
Å så är jag sned åt både höger o vänster…;)
Inget jag har speciellt ont av men det kan ju bli…så nu måst ejag ta mig i kragen och börja
göra alla stretchövningar jag fått uppdrag att göra….
Tänker att med lite soft musik, tända ljus och en sprakande brasa kan det ju bli som 
värsta bästa hemma-yogan….
Ääääälskar pärlhyacinter…
Jag har bytt de blå mot vita och nu gnistrar de i kapp med snön utanför fönstret.
Stort måste måste på frukt hemma..
Om vi inte har frukt hemma så känns det inte som vi har någon mat…
Det spelar ingen roll om kylen är proppfull…
Utan frukt…inget hemma…..så är det med det!!
 
Jag har fått för mig att jag borde ändra mina frukostvanor så
i morse bytte jag yougurt med banan mot havregrynsgröt med rivet äpple och kanel…
Inte alls gott men det kändes ju väldans nyttigt….
 
Eftersom jag var prick lika hungrig redan klockan 11 som jag är varje dag stod jag mig tydligen inte 
längre  heller så i morgon blir det nog lika-samma frukost som alltid.
Japp jag har testat det där med ägg och annat med…
Lika hungrig men det är klart att det kan vara bra att variera sig lite…
Tar gärna emot tips på smarriga, snabba frukostar…;)
 
 
Kraaaaaam Katarina
blommor

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Joanna- livet med psykisk ohälsa
  27 februari, 2018 at 6:08 e m

  Testa denna goda frukostpaj så mättande http://www.joannahalvardsson.se/2018/02/11/recept-frukostpaj-4-sp/

 • Reply
  Arianne
  27 februari, 2018 at 6:38 e m

  Ja det har varit riktigt kalla dagar den senaste veckan. Vi har haft -27 grader här hos oss så man har enbart vistats utomhus för transport till jobb och så vidare. Solen har dock varit uppe nästintill varje dag vilket varit efterlängtat och så härligt!

  Frukostar är verkligen den bästa måltiden på hela dagen! Jag är nog ganska traditionell av mig, jag varierar med naturell kvarg/yoghurt med rostade frön/banan/kanel alternativt havregrynsgröt med bär/sylt/kanel och någon vätska. Äter det gärna med mitt fröbröd med avokado eller annat proteinrikt pålägg.

 • Reply
  Anonym
  27 februari, 2018 at 7:48 e m

  Det är så skönt att stretcha men tycker det är svårt att få en bra rutin på det. 🙂 Här är det också kallt, 13 minus har jag. Burr!! Men jag är glad åt att det är riktig vinter. 🙂

 • Reply
  Milla
  27 februari, 2018 at 10:47 e m

  Alltså jag äter typ bara ett ägg tlll frukost kl 9 och en hårdmacka, äter jag mer blir jag aldrig hungrig till lunch kl 12, men så har det verkligen inte alltid varit… Jag har alltid haft jättesvårt för gröt men har glatt överraskad verkligen fallit för raw bovetegröt med bär, man blötlägger bovete o mandel över natten o mixar sen med banan och äter med bär, jag gillar det skarpt. Mitt tips 😉 kram

  • Reply
   Sallys hus
   28 februari, 2018 at 8:39 f m

   För mig går det i perioder… ibland är jag hungrig typ från jag vaknar tills jag lägger mig å ibland kan jag nästan glömma bort att äta… dock har jag alltid haft svårt att hålla mig mätt fram till lunch… det händer men inte allt för ofta… Kraaam o ha en fin dag!

 • Reply
  Jeanette
  1 mars, 2018 at 1:57 e m

  Testa Risentas frögröt på morgonen, med lite banan, hallon och kokos på. Eller Göteborgs utvalda fröknäcke , 2 st såna hårda med mycket pålägg och grönsaker bredvid. Bonus också att receptet på fröknäcke står på kartongen och räcker till 2 plåtar:)ha det fint!!

  • Reply
   Sallys hus
   1 mars, 2018 at 4:14 e m

   Å tack för tips…det ska jag kolla på! Kram o ha en fin kväll!

 • Reply
  Ekenäsliv
  2 mars, 2018 at 4:47 e m

  Här kommer boktips där det finns goda och nyttiga frukostar i:
  https://www.bokus.com/bok/9789163611896/made-by-marys-grona-frukost-40-ljuvligt-goda-recept/
  Och denna fick jag i lådan idag:
  https://www.bokus.com/bok/9789174244786/mat-som-gor-gott-ny-vardag-med-tareq-taylor/
  Superfina böcker med maaaaassor av gott i 🙂
  Smoothies kan man ju förbereda kvällen innan med 🙂
  Puss!

Leave a Reply