Butternutpumpa

Hallå där!
Hoppas ni haft en härlig dag. Vi känner oss nöjda och glada eftersom vi hunnit en hel massa…;)
Redan kl 10 var vi hemma hos Helena för att hjälpa henne att göra ordning poolen för vintern…
Där fick vi sedan smarrig lunch innan hon skulle till jobbet….
På vägen hem lämnade vi tillbaks ett lånat bord hos mammi o pappi och där fick vi lite snabbfika…
Väl hemma har vi tillbringat flera timmar i trädgården.
M har vintersatt vår pool och jag har tömt krukor och burit bort trädgårdsmöbler.
Det är allt en hel del kvar att göra där ute men vi kom en bra bit på väg i alla fall.
Men nu var det den här vi skulle prata om….
Butternutpumpa…
Har ni ätit det?
Vi blev bjudna på det hos vänner i somras och sedan dess har jag tänkt testa själv.
Å det här måste ni prova!!
Den påminner lite om sötpotatis och man kan ju givetvis göra i ordning den på en massa olika sätt.
Den här gången gjorde jag så här:
Skala pumpan och dela den i 2 halvor.
Gröpa ur kärnorna och rensa bort ”gojset” skölj dem och medans pumpan sedan står i ugnen, kan du
rosta dem på ganska hög värme med lite flingsalt i stekpannan. Rör hela tiden, annars bränns dom.
 
Skär skivor i pumpan precis som då man gör hasselbackspotatis, alltså inte hela vägen ner.
Smörj en form med olivolja och lägg halvorna med den platta delen neråt.
Ringla över olivolja, salta med flingsalt och dra några tag med pepparkvarnen.
 
Låt stå i ugnen i 200 grader ca 45 min.
 
Den blev något för mjuk tyckte vi så nästa gång ska vi prova att höja värmen
alt. köra på varmluftsugn i stället.
Man kan endera ha pumpan bara som ett tillbehör eller så gör man som vi och har den istället för potatis.
Servera med stekt kycklingfilé och en grönsallad. Strössla över de rostade pumpakärnorna.
 
Det här är en riktigt viktväktarmiddag eftersom det enda som innehåller några vv-pluppar är olivoljan 
man ringlar över pumpan.
För min del ca 3P
 
Nu ska vi sjunka ner i tv-soffan och se något bra.
För det är vi värda…;)
 
Kraaaaaam Katarina
Lunch/middag

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Mamma c
    13 oktober, 2019 at 8:56 e m

    Ja, det har vi ätit och tycker det är jättegott faktiskt. Men jag ska testa att skära den på ditt vis som en hasselbackspotatis nästa gång.
    Kram Carin

  • Reply
    Klara
    13 oktober, 2019 at 9:14 e m

    Så fina bilder 🍁🥰

  • Reply
    Helenasenklavardag
    13 oktober, 2019 at 10:25 e m

    Tack snälla för att ni kom och hjälpte mig idag, ni är guld värda.
    Det där såg ju himla gott ut måste jag säga.

    Kram och sov gott.
    Helena

  • Reply
    Monika
    14 oktober, 2019 at 7:31 f m

    Butternutpumpa och sötpotatis går helt bort i vårt hushåll. Som tur är är vi helt överens där jag och min man. Grönsaker gillar vi men inte söta och jolmiga.
    Kram Monika

Leave a Reply