Rustik och höstig 3-rätters

Jamen godmorgon…
Jag tänkte vi skulle kika på den där rustika 3-rätters middagen som jag
i går påstod matchade dukningen så bra…;)
Vad var det där i grytorna?
All mat vi gjorde kan man göra i ordning i förväg och bara värma på då gästerna kommer.
 
Våra gäster förra fredagen skulle komma strax efter 16 eftersom fru B slutade jobbet då.
De bor utanför Örebro fast åt ett annat håll så därför var det ju onödigt för dem att åka hem emellan.
 
Fru B hade läst på mitt instagram eller om det var bloggen att jag i vanlig ordning var lite
småstressad och hade 17 miljarder saker på min att-göra-lista…
Så omtänksam som hon är hade hon tvingat sin man att följa med in och snurra runt på
Ica Maxi en lååång stund bara för att klockan skulle gå….haha
 
Hahaaa…..hemma hos oss var jag för säkert första gången i mitt liv helt helt färdig strax före 16….
Därför hann jag ju både fota en massa, läga ut en film på instastory,
läsa lite och på allvar börja fundera på i fall det hade hänt något….hahaaa…..
M….han hann somna i fåtöljen…..fniss…
Hur som….ÄLSK på gäster som INTE kommer för tidigt….DET är det värsta som finns!
 
Hur som, då de kom serverade jag den där glöggbrickan ni fick se i går….
Vår 3-rätters blev plötsligt en 4-rätters då våra gäster hade med sig en påse ostron…
Å JA jag tog ett….blev lite tvingad kan man säga….o NEJ det är inte min grej det där…
Jag kan inte säga att det smakar illa men jag tycker bara det är obehagligt och slemmigt…
Jag håller mig till bubblet..;)
Till förrätt bjöd vi på en väldigt extrasmarrig trattkantarellsoppa med smak av ädelost och konjak..
Sedan blev det hemlagade små pannbiffar med mycket stekt lök….
….potatis, kokta grönsaker och en himmelsk sås som smakade ännu bättre dagen efter…;)
Å ja ni ser ju….rätt mysigt var det ju…
Å kolla fru B´s hår!!!
Alltså ÅÅÅÅÅÅåååå..
Jag villhöver också sånt….
Så avslutade vi med hemgjord glass med varm plommonslylt…även den hemkokt…;)
Å när man kan tro att det inte fick plats mer så trollade jag fram en ostbricka…
För säkerhetsskull liksom….;)
 
Ja sen satt vi som sagt där till långt efter midnatt och babblade och bubblade om allt o inget.
 
Å för er som vill ha recept ska jag försöka knåpa i hop det och lägga ut nästa vecka.
 
Kram och ha en härlig fredag!
Katarina
0
Mat&dryck

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Cecilia
  18 oktober, 2019 at 11:00 f m

  Åh jag tar gärna recept! Älskar din räksoppa 🙂

  0
 • Reply
  Monika
  18 oktober, 2019 at 11:52 f m

  Det är säkert fler som inte tycker om ostron än som tycker om. Själv ÄLSKAR jag, blir på riktigt LYCKLIG när jag äter. Jag är däremot ingen sås- och potatismänniska, var inte ens som barn. Serverar aldrig det hemma men kan bli bjuden på ibland och då äter jag, men högst en potatis. Tror jag skulle bli mer än proppmätt på dina övriga rätter som låter mums och hade antagligen ätit upp din del av ostronen också 😉
  Kram Monika

  0
  • Reply
   Sallys hus
   20 oktober, 2019 at 6:45 e m

   Du hade lätt fått mina ostron..;) Kram

   0
 • Reply
  Nilla
  18 oktober, 2019 at 2:27 e m

  Alla smarriga recept tas emot med tacksamhet.

  Ja alltså jag hoppar tydligen in här hela tiden och kommenterar nu, kan ju inte hålla mig under ett och samma inlägg utan flyttar till nästa. Ska ju liksom inte vara för enkelt att hålla reda på virriga finlandssvenskor 😉

  Angående svenska i Finland, ja vi är ju helt klart en minioritet. Men vi finns minsann 🙂 Mest längs kusten faktiskt sen finns det väl en bit norrvöver och söderut var de helst inte pratas svenska men så ploppar vi upp igen, envisa jäklar är vi. Älskar att finnar har en sån intressant att oss finlandssvenskar, om vi drar det lite över en kam så är vi finlandssvenskar dom där störiga jäklarna med gamla pengar, sitter och sjunger snapsvisor i våra segelskor, för alla finlandssvenskar har ju segelbåt! Det här är något som jag bara älskar, möter jag fördomsfulla finnar spelar jag gärna med som en bortskämd finlandssvenska med pappa som betalar typ 😀 Varför förstöra illusionen liksom? Om de inte vill lära känna mig som jag är?

  Men tillbaka till lite fakta, i lilla Jakobstad är faktiskt vi en majoritet. Vi läser ju finska i skolan förstås. Men t.ex. jag var urdålig på finska för jag hade bara svenska kompisar som liten, sen träffade jag på min blivande man när jag var 15, en finne, äkta finsktalande finne. Och kan säga att det var lite kris med en massa missförstånd när jag knagglade mig fram på skolfinska och hans svenska var sämre än min finska. Men vi lärde oss båda två, för jag bestämde att ska jag lära mig finska får han lära sig svenska och så har vi alltid pratat våra egna modersmål. Barnen svänger språk efter vem de pratar med. De två äldsta pratar svenska med varann, men när lillasyster kommer så byter de till finska. Detta låter ju helt vanvettigt även i min öron när jag berättar om det. Och människor som kommer till oss för första gången sitter som frågetecken när vi alla pratar huller om buller, ena på finska nästa svarar på svenska 😀

  Men ja, ha en riktigt trevlig helg! Här är det grått och disigt, tända en brasa kanske inte är så dumt, men föst måste jag… host – host… fortstätta jobba en stund 😉

  Kram!

  0
 • Reply
  Villa Ryttarängen
  19 oktober, 2019 at 9:46 f m

  Oj så mycket gott. Hemgjord glass tex. måste göra det någongång. Ostron är inte min grej heller men andra saker från havet slinker gärna nr. Tur att det är 0 points på det. Kraaaam Pia

  0
  • Reply
   Sallys hus
   20 oktober, 2019 at 6:49 e m

   Ja visst är det… å kyckling…jag äter mycket kyckling men nu ska jag minsann testa corn också…;)Kraaaam

   0
 • Reply
  Maria
  19 oktober, 2019 at 9:57 f m

  Men hur gott såg inte det där ut!!?? Blir ju hungrig nästan, trots att jag ätit en riktig frukost 😉
  Ja, men usch när gäster kommer för tidigt… har varit med om när ett par vänner vi hade förr (innan de skilde sig, och det blev lite annat) kom en hel timme för tidigt… de trodde vi hade sagt 18 "som vanligt" fast vi hade sagt 19, p g a vi hade lite annat under dagen som skulle ta tid… Vi var ju inte alls klara då! Men, men… de erbjöd sig ju förstås att hjälpa till och det blev en bra kväll ändå, som alltid 🙂
  Vad fint av era vänner att dra ut på tiden när hon hade läst! Och ja… vilket hår! Jag försöker spara ut mitt hår lite längre, men så där långt håller nog inte kvaliteten till tyvärr. Då blir det nog bara tunt, rakt och tråkigt 😉
  Tack snälla fina du för fina ord hos mig om lite av varje till mina inlägg. Vad glad jag blir för att du tog dig tid!
  Tänkte bara tillägga att vi inte kommer hyra ut huset på den öppna marknaden. Till att börja med kommer vi försöka hyra ut till släkt, vänner, kolleger, bekanta och deras bekanta, typ. Till bloggvänner också om det finns intresse från något håll. Alltså under mer kontrollerade former, där vi "känner till" den som ska hyra på något vis innan redan. Då tror jag att man kanske i alla fall försöker vara rädd om vårt hus, om man har någon liten "koppling" till oss. Vi tänkte hyra ut lagom mängd för att få lite hjälp med själva drift och underhållskostnaden en smula. Känner vi om några år att det inte hyrs ut alls och vi behöver få in pengarna, ja då får vi väl fundera på att hyra ut via någon förmedlare. Men visst jag tänker lite som du, att det inte ör "så bara" att hyra ut sitt hus som man piffat och gjort fint. Men vi har ju från början tänkt att det ska bli så här, så därför blir det inte heller det dyrare piffet där. Det blir mycket Ikea i köksskåpen och en massa rea-fynd 😉

  Kram på dig och ha nu en riktigt fin lördag!
  /Maria

  0
  • Reply
   Sallys hus
   20 oktober, 2019 at 6:50 e m

   Åå det ska bli så spännande att få följa ert bygge och så himla bra..då ska jag tänka på er stuga om vi ska till Åre nån gång..;)Kraaaaaam Katarina

   0
 • Reply
  Lena - gott för själen
  20 oktober, 2019 at 9:46 f m

  Jamen eller hur. Att som gäst komma för tidigt är en big no no! Absolut förbjudet.

  Nu blev jag jättesugen på trattkantarellsoppa. Så gott så här på höstkanten.

  Hehe, ja vi tillbringade visst en lång stund samtidigt på varandras bloggar i veckan, så vi typ umgicks. Och det där tårtreceptet har hon lovat att dela med sig av. 🙂

  Kram Lena

  0
 • Reply
  Kerstin
  24 oktober, 2019 at 7:35 e m

  Hej Katarina skulle så himla mycket vilja ha dit recept på trattkantareller soppan . Och prova o göra den. Såg så god ut . Ja hittar inte den vet inte om du lagt ut den än eller om du kan skicka det till mig på k. aberg@hotmail.com . Mvh Kerstin

  0
  • Reply
   Sallys hus
   24 oktober, 2019 at 10:32 e m

   HejNej jag har inte lagt ut receptet än…;) Planerar att göra det i morgonkväll så kika in då..;)
   Den var supergod!
   Kram Katarina

   0

Leave a Reply