Koka sylt

Brukar ni koka sylt?
Vi äter inte speciellt mycket sylt men när vi väl gör det så oooooj vilken skillnad det är på hemkokt…
Inte bara smakmässigt utan själva känslan…
Den där känslan att man gjort själv….bara den gör ju att det smakar bättre…

Vi brukar få gaaaaaaalet mycket plommon…
Men i år….
Inte ETT ENDA!!
Fast jag har hört att det tydligen inte är plommon-år i år….
Hur som…
Mina svärföräldrar har gaaaalet mycket björnbär så de bad oss plocka av lite då de ändå var borta på
semester….plus att vi fick en burk till senare……

Så nu har vi hemkokt björnbärssylt i frysen…
Tänk så gott att ta fram i vinter, värma och ha på glassen…eller på rostat bröd en lyxig lördagsfrukost.

Jag använder alltid syltsocker… SÅ enkelt….
Bara bär och sockret och på mindre än 10 min är det färdigt.

Hemma är det dags att skörda tomater….
Kanske ska plocka av alla de gröna med och koka marmelad nu när jag ändå är i farten…;)

Kram Katarina

Fika&godsaker höst

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Ingela
    16 september, 2022 at 5:32 e m

    Finns inget godare. Själv gjorde jag rabarber chutney med ingefära så gott.
    Kramis

    • Reply
      Sallys hus
      16 september, 2022 at 8:01 e m

      Men åå det lät ju supersmarrigt <3

  • Reply
    Monika
    17 september, 2022 at 5:28 f m

    Brukar koka sylt och chutney varje år, sylten med bara bär och syltsocker som du men brukar ta mindre socker än i receptet då vi inte gillar så vrålsött som det blir annars. I år blev det sylt på röda vinbär resp havtorn. Vi fick inte heller ett endaste plommon.
    Kram Monika

    • Reply
      Sallys hus
      18 september, 2022 at 9:36 f m

      Åå havtorn lät spännande…det vet jag inte ens om jag har smakat…
      Nej visst är det märkligt det där med plommon och andra frukter….att vissa år så bara struntar de i att komma…
      Kram och ha en fin söndag!

Leave a Reply