Katrinelunds Gästgiveri…som att komma till mathimlen….

Hallå där!
 
Jag har ju lovat att visa er vad vi åt på Katrinelunds gästgiveri i fredags kväll….
Ni vet den där 6-rätters middagen som blev hela 10 rätter…
Jag fotade allt så förbered er på många bilder mat.
Jag hade ju kunnat redigera bilderna lite så här…
”Bloggvitt”
Meeeen eftersom det var kolsvart ute och ett guldigt urmysigt skimmer inne blir bilderna guldigt gula….
Å förresten ska ju mat se ut som mat…eller hur..;)
På eftermiddagen hade vi bubblat en stund i relaxavdelningen och efter vi bytt om kom vi
lite tidigt till restaurangen… men det gjorde ju inget alls eftersom vi
kunde slå oss ner i sköna clubfåtöljer i ”köket”en stund.
Killarna och tjejerna som jobbar här får en verkligen att känna sig mer som gäster i ett hem
än som vanliga hotellgäster. När vi var här, var det ganska lugnt så en av killarna
tog sig tid att visa oss runt i det gamla huset och berätta allt han visste om dess historia.
Ni ska få se mer av hur det ser ut i detta helt fantastika hus i morgon.
För jag lovar att det kickar i gång nåt i varje inredningshjärta…..
När vi myst klart vid vedspisen i ”köket” flyttade vi oss till det som kallas verandan
för att börja vår väg till mathimlen….
Jamen ni ser ju reaktionen…haha…
När M fick se menyn var han bara tvuuuungen att fota av den och skicka den till ett par vänner…
Haha….allt för att reta vänner som älskar mat….haha…
 
Här tycker jag ni ska lägga märke till ställningen eller vad man ska kalla den för, där besticken ligger.
Liksom på hög i stället för åt sidan… så man kunde få nya bestick till varje rätt…..
 
När man äter middag här så äter man inte bara utan att veta vad man stoppar i sig…
Nej varje gång du blir serverad en rätt får du en utförlig information om 
vad det innehåller och hur det är tillagat…
Stort älsk på det!!
Innan vi ens började smaka på menyn kom det in en Bovtetortilla med smarrig fyllning.
 
Å JA det är en STEN som används till servering…
Alltså hur läckert???!!!
Jag ska då i alla fall ut och leta platta stenar i vår…det kan jag lova…
Älskar man som jag att duka, så älskar man alla nya lite annorlunda tips…;)
Hembakt surdegsbröd med lyxigt smör……som också ligger på en sten..;)
…och lufttorkad karré från Onsberga gård stod inte heller med på menyn och kom in som extra rätt nr 2 
INNAN första förrätten…
 
All mat serverades på Millas keramik….
(…jag ääääälskar Millas keramik och önskar mig ju mer därifrån då jag fyller år….. )
Har en tallrik gått sönder behöver den ju inte kastas….
 
Snacka om återvinning….stort gilla på det!! Kreativtiteten är det verkligen inget fel på här…
Så kom den…..förrätt nummer 1…..
Den som fick mig att drabbas av lite lätt panik…
BLÄCKFISK
MEN……jag gillar tydligen bläckfisk nu…..;)
I alla fall om den är som det ni ser där i skålen…
 Den var tunt tunt strimlad, som tagliatelle ungefär, som man sänkt ner i brynt smör och sedan 
blandat med trattkantareller, hönsbuljong och ramslök.
På stenen är det en fritterad bläckfiskarm….
Förrätt nr 2
Dovhjort och rödbeta, svartvinbär och sesam
 
Å sen…sen blev det dags för den 3:e extra rätten…
Dö inte nu!!
Det var näääästan så jag gjorde det….haha….
Eftersom man vill ta vara på allt man kan…
….ååå kanske få till en liten snackis….
kom det in ett göshuvud på ett gammalt silverfat…
Haha….ni skulle sett min min…
Hur som helst så fick vi lära oss att det finaste köttet på hela gösen sitter i kinderna.
Så på de små potatisblinierna hade vi först den goda röran ni ser i skålen och sedan fiskkött från kinderna….
 
Hmm… Mattias fick göra ordning mina och vända bort fisken så jag inte såg den innan jag gick med på att smaka…
Jiiiiises så gott det var!!
Lite makabert kanske med absolut en annorlunda servering…å en cool bild..;)
Sen kommer vi till huvudrätt nr 1
Min favorit
Bakad hjälmargös med tryffel och rostad fiskbuljong.
Å så purjolök från Arnes gård.
 
På Katrinelund använder man så mycket närodlat som man bara kan.
Jag tycker det är ett beundransvärt tänk de har.. att gynna de lokala uppfödare och odlare
som finns och de berättade för oss hur otroligt härligt det är att få åka i väg på morgonen och köpa 
helt nyupptagna morötter till kvällens middagar….
Varmrätt nr 2
8 veckors hängmörad biff och morot som tillagats på 3 olika sätt…..
Å så det här då….
Det här skulle jag kunna åka dit och äta, bara….
10 tallrikar sånt här liksom….ååååå….
Rågsurdegspankaka med gräddfilssorbet, blålbär och lönnsirap….
ÄLSKADE DET HÄR!!
 M kunde nog inte få kontakt med mig alls, så länge det här fanns kvar på tallriken….
Efterrätt nr 2 blev M´s favorit.
Höstäpple, smördeg och havreglass…
Å ja okej då…några fat sånt här skulle jag nog också kunna ta igen…;)
 
Nu kan man ju tycka att det räcker….
…men nähädå…
…en hel liten sockerkaka skulle minsann komma in som den 4:e rätten som inte stod med på menyn,
och alltså bli den 10:e….
Den här smakade jag faktiskt inte på… det gick helt enkelt inte…det fick inte plats mer…
M däremot kunde inte motstå när han fick höra att den var helt nybakt och spetsad med rom och hemkokt plommonsirap….
Å drycken då??
NATURLIGTVIS finns ett dryckespaket med noga utvalda viner som passade så där perfekt till
som det blir då det är riktiga proffs som väljer.
 
Om du vill se hela menyn som vi blev bjudna på finns den HÄR
 
Å vill du unna dig och någon du tycker väldigt mycket om en magisk kväll med en 
egen lyxig resa till mathimlen kan du boka här.
 
Kraaaam Katarina
 
hotell

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Stina
    22 november, 2017 at 9:36 e m

    På tal om göshuvud. När min dotter var liten och var hos dagmamma ville hon ha "grå fisk med ansikte" till middag. Det var kokt sik hon menade, dagmamman köpte den färsk direkt från fiskaren

    • Reply
      Sallys hus
      23 november, 2017 at 7:17 f m

      Hahhaaaaa jag döööör va roligt….hahaaa å jag är tvärt om…jag låssas ju att fiskar ser ut typ som fiskpinnar…;) Kraaaam

Leave a Reply