Hur har ni?
har ni färska kryddor året om?
Jag är inte alls bra på att hålla dem vid liv under vintern.
Jag tror vi har för mörkt i vårt kök.
Jag tror vi har för mörkt i vårt kök.
Men nu då våren kommit har jag börjat bunkra upp.
Jag använder långt ifrån alla kryddor jag köper.
Jag använder långt ifrån alla kryddor jag köper.
Men bortsett från att de luktar så gott är de vackra att se på…
hemtrevligt på något sätt.. å lite medelhavskänsla..;)
Den krydda jag använder mest färsk är nog basilika….
Vilken använder du mest?
Kram Katarina
13 Comments
rosenälvorna
3 april, 2012 at 11:27 e mHej, färska kryddor är bland det bästa som finns och det finns ju oftast till både bra prs och kvalitet, så man kan platera ut på sommaren. Rosmarin och timjan går åt mycket här hemma. Kram Christina
Hem & Drömmar
4 april, 2012 at 12:18 f mVisst är det härligt med färka kryddor. Timjan och basilika är nog det som går mest hos oss men endast basilika som alltid finns hemma.
Visst får jag lite medelhavskänsla av dina vackra bilder ;).
Ha en fortsatt fin påskvecka, kram Ing-Britt
Dubbelörn
4 april, 2012 at 8:13 f mALLT! Rosmarin, timjan o salvia kan jag inte leva utan 😀
Om det är hos någon Medelhavet ligger, så är det hos dig. Poolsidan är så vacker, med den franskinspirerade muren. Ännu vackrare blir det säkert i år när du fått upp alla växter :).
Önskar dig en skön o härlig påsk
Vardagslycka
4 april, 2012 at 9:04 f mJag älskar doften av kryddor på köksbänken och timjan o basilika är nog de som jämt finns hemma, likaså citronmeliss.
Vintertid är de väldigt kortlivade, jag hinner bara få hem dem så ser de trista ut men nu klarar de sig bättre igen!
Önskar dig och de dina en riktigt härlig påskhelg fylld av glädje o mys!
Kram, Carina
No34
4 april, 2012 at 9:37 f mJaha ja, här måste jag ju erkänna att jag aldrig använder färska kryddor…*harkel*!! Men jag mår bra ändå..;))*skratt*
Ha en skön onsdag, kram Kate
Casa of Mia
4 april, 2012 at 4:36 e mSer härligt ut, vi har alltid färsk basilika hemma som jag har i kruka, används mycket, kram
Ekenäsliv
4 april, 2012 at 8:10 e mÄlskar också färska kryddor, basilika är min favvo med! Och timjan måste man ha i rödvinssås;)
Hoppas allt är fint med dig!
Jag bara slöar idag, magsjuka drog in här igår, hujedamig!
Önskar dig en skön kväll!
Kram Anna
Vintage House
4 april, 2012 at 10:05 e mHej
färska kryddor är underbart men det blir färre med dem under vintern…
Basilika är en absolut favorit…..
önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!
Kram
Sandra
vitaspets
4 april, 2012 at 10:13 e mSå fint och gott med färska kryddor
Så härliga bilder
Önskar dig en riktigt
GLAD PÅSK
Kram Karina och Spöket
Helena
4 april, 2012 at 11:38 e mJag äter mest choklad jag 😉
Vet inte hur många pelargoner jag har…”råkade” sätta lite sticklingar oxå 😉 fick ett skott av en kund så nja nä jag säger det inte 🙂
Hur har du gjort med sticklingarna då?
KRAM o trevlig påsk vi ses på Blåkulla är jag rädd he he he
Lotta "EnVilsenLoppa"
5 april, 2012 at 8:38 f mJa det är ljuvligt med alla dessa örter !!
Jag använer nog mest timjan och rosmarin .
Lite hackad timjan på en knäckemacka med skivade körsbärstomater och havssalt , mmmmm !
Påskkramar/Lotta
Gårdsromantik
5 april, 2012 at 4:29 e m…(\(\..♥../)/)
..( '.')….('.' )
o(_”)”).(“(“_)o
”˜˜”*°•. ˜”*°••°GLAD PÅSK!!!
Kram Maud
Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet
Petra Eriksson
6 april, 2012 at 2:17 e mHej Hopp! Jag tittar bara in för att önska en riktigt god påsk, STOR Kram Petra