Matig utmaning

Godmorgon alla solstrålar!
I går kväll hände nåt!!
Jag satte mig vid symaskinen och tyckte det var riktigt kul!!
Det har inte hänt på 5 år…;) Det ska bli nya gardiner o kuddar till sovrummet och ni ska såklart få se sen när det är färdigt. Jag kommer även visa steg för steg hur jag gjort. Det är lätt att tro att alla vet hur man gör när något är enkelt för en själv…;)
För ett tag sedan fick jag en utmaning av goa Anna.
Ni får hålla tillgodo med den idag.

Hur viktigt är bloggandet för dig som person på en skala 1-10?
Ååå.. en 6-7 kanske…jag är periodare. Ibland funderar jag på att sluta blogga medans ibland är det det roligaste som finns. Under åren (med mina olika bloggar) har jag fått många fina ”blogg vänner” och jag skulle sakna dem om jag slutade. Jag hämtar mycket inredningsinspiration på andras bloggar. Just nu törstar jag efter städinspiration…;) För övrigt har jag några nyfunna trädgårds-bloggar-vänner min trädgård inte skulle klara sig utan. Vi är ju duktiga här i zybervärlden på att stötta o hjälpa varandra..;)
Ditt bästa tips för att koppla av.
Köra ner fingrarna i jorden, promenera med vovven (om du har en) eller bara helt enkelt tända ljus, bra musik och en trave inrednings/trädgårdstidningar.
Länka till ditt absoluta favoritinlägg som du själv lagt upp och varit supernöjd med.
Jag blir sällan supernöjd….
Men i detta blev jag nöjd med bilderna och alla gulliga kommentarer värmde djupt in i hjärtat.
Vilka andra sociala medier använder du förutom bloggar?
Facebook, tv och tidningar.
Skulle du kunna ta en time out från mobil dator och tv på en vecka?
Absolut!
Det har jag emellanåt. Inget jag planerar..det bara blir så. Mobilen har jag sällan koll på..;)
Vem i matvärlden skulle du helst vilja träffa och varför?
Oj, ingen tror jag…
Jag skulle nog inte veta vad jag skulle säga. Jag tycker den typen av möten är rätt pinsamma..;)
Men min man skulle nog gärna vilja träffa Morberg…så för hans skull får jag väl säga Per Morberg.
Finns det något i matväg som du tycker är överskattat?
Sushi…det är verkligen äckligt!….och Lax…..blä!!
Vad skulle din sista maträtt vara?
Pasta carbonara
Vilken krydda skulle du inte klara dig utan?
Basilika, salt o peppar
Vilken maträtt lagar du helst och varför?
Pasta. Jag älskar alla former av pasta och det gör resten av familjen också så det blir alltid uppskattat. (Maken kan förstås tröttna ibland)
Nu är det meningen att jag ska skicka den här utmaningen vidare.
Det gör jag också… till alla er som läser här och behöver något att skriva om…
fniss…eller som bara tycker det är kul..;)
I dag ska jag till en barndomsvän på lunch…hon bor i närheten av mitt jobb..
Det blir mysigt!
Kraaaaaaam Katarina
trädgård

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ekenäsliv
  27 juni, 2012 at 6:00 e m

  Vad underbart att läsa dina svar vännen!!!
  Nu kommer du tro att jag fått dåndimpen, men jag har bakat lite idag, igen;) Kärleksmums och ett gott nyttigt bröd för att vända på trenden lite;)
  Ska bli superspännande att se vad du syr för fint!!! Jag köpte tyg (Rosa randigt Nyblom & kollén) som jag tänkte sy hissgardin till dotterns rum, men nu har vi så fina fönster att det känns synd att dölja de fina spröjsen med en gardin… Får nog tänka om!
  Idag är det dottern som är sjuk, vaknade med 39 graders feber inatt:( Och nu har vi nog konstaterat att det är vattkoppor, suck! Men bättre nu än senare…
  Jag måste kolla bara hur det är för mig, har för mig att läkaren sa att det ändå låg kvar trots att jag vaccinerat om mig mot alla andra barnsjukdomar. Men man kan ju inte vaccinera mott vatkoppor då, men ja du fattar nog…
  Sy lugnt ikväll nu då, nu ska jag städa byggdamm i vårt sovrum som fått nytt fönster idag:)
  Ha de gotteligott!
  Kramar Anna

 • Reply
  Källeboda lantliv
  27 juni, 2012 at 10:01 e m

  Vad kul att läsa lite personliga saker om dig ..håller med om att bloggandet ger mycket .. Ibland så är det upp ibland ner .. Ibland så tappar man inspiration .. Då måste man fylla på .. Men du har en trevlig blogg .. Glöm inte det .. Sommarkramar till dig .. Jeanette

 • Reply
  LissasVita
  27 juni, 2012 at 11:33 e m

  Tack för dina fna ord på min blogg..javisst kan man bli berörd av andra människor…det blir jag med…..Det unga förälskade paret bor hos mig just nu och det andas kärlek i min lägenhet..de är så fina och hänsynsfulla…som små kuttrande duvor och jag glädjs med dem…Dotterns lägenhet är uthyrd till aug så vi har löst det så…Trevligt att läsa din utmaning! Kramen lisbeth

 • Reply
  Lantligt i smultronbacken
  27 juni, 2012 at 11:47 e m

  Tack snälla för din urgulliga kommentar hos mig, det värmer enormt.
  Hoppas att din systerdotter slipper allt vad smärta heter i framtiden, jag kan känna mig in i hennes situation.
  Vår lilla goa tjej är ett mirakel och hur underbar som helst.

  Kram Teres

 • Reply
  ETT RÖTT MONOGRAM
  28 juni, 2012 at 2:40 e m

  Det var roligt och läsa din lista. Sushi håller jag med om helt, det har jag inte heller lärt mig gilla. Och bilden från ditt varm-choklad inlägg där man ser rimfrosten genom rutan är magisk, och så Sally såklart.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

Leave a Reply