Dukat med sommarens snäckor

Godmorgon
Härligt med torsdag..
Min sista arbetsdag för veckan och ikväll ska jag gå på tjejmiddag.
Dukningen har jag gjort för att det skulle passa dagens inlägg och den får nog vara kvar tills i morgonkväll.. då blir det ju fredagsmyys.
Familjen får äta sin middag framför tv´n ikväll och det blir de inte ledsna för..;)
Nu ni ääääntligen!
Här kommer receptet på en riktig favorit här hemma.
Ädelostgratinerad fläskfilé med färsk tagliatelle.
Jag har inget exakt recept på det här eftersom jag jämt gör den 
så där på en “höft” som min mamma brukar säga..;)
Till 4pers
 1 stor fläskfilé
lite lagom med färska champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
creme fraiche
vispgrädde
soya
svartpeppar
en kruka färsk persilja
Kvibille ädelost, ni vet en sån där trekantig
Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor och stek så att de blir nästan genomstekta. 
peppra lite då de ligger i stekpannan.
Lägg dem sedan i en ugnsfast form.
Fräs lök, paprika och champinjoner och fördela även detta i formen.
Smula över osten. Vill du inte ha så stark smak tar du inte riktigt hela.
Om du har en familjemedlem som inte tycker om gorgonsola/ädel/mögelost, gör då en liten form bredvid men uteslut osten..;)
Nu blandar du lika delar creme fraiche och vispgrädde i en skål.
Jag brukar ta ca 3 dl av vardera.
Blanda i så mycket soya att det får en fin färg.
(bra måttangivelse va?)
Hacka persiljan och blanda i den.
Häll alltihop över köttet i formen och dra några extra tag med pepparkvarnen.
salt brukar inte behövas eftersom både soyan och osten är salta.
Ställ in i ugnen i ca 200 grader tills osten smält och såsen blivit varm.
Nu blir även köttet genomstekt..;)
Servera med färsk tagliatelle och ett gott rödvin.

 Haha.. ja någon kokboksförfattare kommer jag aldrig att bli men jag tror nog att ni förstår mitt recept..;)
 Haaaaaaaaaaaa det!

Kram Katarina
0
dukning

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Villa Björkenäs Backen
    27 februari, 2014 at 9:55 f m

    Hej igen!
    Här är en till som gör det samma.
    Höftar när jag lagar mat.
    Kan dröma bort mig att göra en bok men det är ju det hur ska man skriva mängd när man Höftar.
    Så gott det lät. Kanske får testa till helgen.
    Så fin dukning! Härligt att ha det gjort.
    Sista arbetsdagen för mig med 🙂 fredag imorgon.
    Ha en härlig dag! Kram kram
    Ps. Tack för dina fina ord

    0
  • Reply
    ETT RÖTT MONOGRAM
    27 februari, 2014 at 10:23 f m

    Det var inget fel på det receptet, lättfattligt och bra. Och jag ska prova och göra detta. Fin dukning, gulligt med dom små korgarna till brödet. Ha så kul ikväll.
    Kramar/AM

    0
  • Reply
    dianasdrömmar
    27 februari, 2014 at 11:28 f m

    Ser vansinnigt gott ut 🙂 ps du har mail ds kram Diana

    0
  • Reply
    hemma hos lilla mej
    27 februari, 2014 at 12:05 e m

    Mums vad gott det låter .Superfin dukning .Ha så kul i kväll rara du .Kramar Rita

    0
  • Reply
    Home2tiny
    27 februari, 2014 at 1:09 e m

    Här är en till som alltid höftar både i matlagning o bak. Gissa om jag oftar nästan sliter mitt hår när jag ska lägga ut ett recept o inser att jag som vanligt bara höftat o inte kommer ihåg måtten, grrrrr . Snygg dukning o vilket smarrigt recept, perfekt till mina killar, tackar. Ha en toppenkväll. Kramisar Tina

    0
  • Reply
    Vit Hortensia
    27 februari, 2014 at 1:35 e m

    Mmmmm…det där “höft”receptet måste jag prova!
    Ha en bra torsdag, en skön fredag och en härlig helg!
    Kram
    Birgitta

    0
  • Reply
    Ninelin
    27 februari, 2014 at 1:54 e m

    Mmm mums.

    Jo, kollar sköldkörteln, man ska ligga inom 9-22 sägs det och jag ligger på 11. Alltså inom ramen. Om än lite lågt. De vill avvakta med att ge mig medicin.
    Men om jag låg över 22 tidigare då?. . .

    Kram N

    0
  • Reply
    Lena
    27 februari, 2014 at 2:34 e m

    Nä du, en svätt x, en nypa y och lite lagom z så det blir fin färg, det funkar inte på mig. Min fyrkantiga excelhjärna klarar inte sånt. Det är ju tur att den andra halvan klarar det. Den halvan som brukar stå för matlagningen. Då kan jag ge det här receptet till honom. För det låter jättegott. Jag kanske är bra på annat. Som att köpa kuddfodral eller nåt.

    Kram Lena

    0
  • Reply
    Sabelhagens Olivlund
    27 februari, 2014 at 5:12 e m

    Så fint du dukat. Jag gillar recept så man har ngt att följa:) Det ser gott ut, jag äter inte paprika men det kan man säkert utesluta.
    Kram Maria

    0
  • Reply
    Finurliga Fröken
    28 februari, 2014 at 1:22 f m

    De där lät gott! Och va fint du har dukat. Gillar speciellt dom små korgarna. Kram

    0
  • Reply
    Maria
    28 februari, 2014 at 6:56 f m

    Åh, det där måste jag testa!
    Vad glad jag blir när du tycker att jag är duktig på inredning! 🙂
    Jag är såååå nyfiken på dina vänners hus! Gunga “porch-swing” 😉 och allt… Härligt! Vi har också planer på att ha en sådan gunga, det var bland det första jag planerade innan vi ens hunnit rita klart huset, typ haha… Men vi har inte hunnit dit än 😉
    Ska bli kul att se din afton från deras hus!
    Hoppas du får en rolig kväll med tjejgänget ikväll!
    Trevlig helg!
    Kram /Maria

    0
  • Reply
    Maria
    28 februari, 2014 at 6:57 f m

    I all iver glömde jag ju säga att dukningen är fantastiskt fin! =)

    0
  • Reply
    LantlivsAnette
    28 februari, 2014 at 7:53 f m

    Åhhh vad fint du har dukat, och vilket gott recept, det tackar jag för, ska göra det i helgen !! Kraaam Anette

    0
  • Reply
    Browneyedgirl
    28 februari, 2014 at 7:58 f m

    Jag höftar med när jag lagar mat så ibland är det svårt att kunna ge recept 🙂 Men det låter jättegott. Kram och njut av fredag

    0
  • Reply
    Mallansvardag
    1 mars, 2014 at 4:03 e m

    Det där receptet bara måste jag prova. Älskar ädelost i maten. Brukar ofta göra sås på matlagningsgrädde och ädelost till kött. Jätte fin dukning. Kram

    0

Leave a Reply