Pioner med bullkänsla

 Godmorgon
Vilken härlig dag det blir idag!
Strålande sol och en strålande humör..;)
Jag är hembjuden på lunch till en barndomsvän som bor nära mitt jobb och tröttheten börjar så sakteliga lägga sig. Phu..det där med att ordna studentfest var inte så bara..;)

 Alla fina studentblommor börjar se väldans vissna ut så jag plockade in några kvistar pioner.
Vad är det med denna magiska blomma?
Man blir ju fullkomligt trollbunden…så maffig och vacker och man får tankarna på äkta bondromantik, nyskurat golv och hembakta bullar…
Är det inte märkligt att en blomma kan framkalla sånna känslor?
I går kväll laddade jag ner Photoscape.
Det är ju ett gratis redigeringsprogram och innehåller lite andra funktioner
 än de som finns i Picasa som jag brukar använda.
Dagens bilder har jag testat att redigera i Photoscape.
haha…jag vet inte jag…. det tar nog ett tag att lära sig….
Vad använder ni för redigeringsprogram?
Ha en fin dag!
Kram Katarina

Samma bild redigerad i Picasa
foto

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  VÄLKOMMEN HEM!
  18 juni, 2014 at 10:21 f m

  Ääääälskar pioner (ja, vem gör inte det liksom??)! Framkallar barndomsminnen hos mig då jag tillbringade nästan alla mina somrar hos min mormor och morfar och det växte en massa pioner i deras trädgård. Morfar fyllde år lagom till blomningen så han fick alltid en stor bukett med maffiga, röda pioner av mig. Fast nu gillar jag de vita bäst. Stod o höll i några i går och tänkte att jag skulle plantera dem i min trädgård men de såg lite ledsna ut så de fick stanna kvar på hyllan. Vilket jag ångrar nu idag när jag ser dina finingar!… Kanske jag åker tillbaks o norpar dem ändå.
  Kram så länge!
  Judita

 • Reply
  Ewa
  18 juni, 2014 at 10:52 f m

  Här njuter vi av dessa magiska pioner med … riktigt frossar i dom inne 😉 ;)tycker de håller sig längre inne nu än ute i blåsten!
  Jag tar bilder och bara ”lägger ut”, nu blir jag nyfiken, kanske testa Picasa… jag är ju en glad amatörfotograf 🙂
  Ha en härlig dag
  Kram
  Ewa

 • Reply
  baraetthem
  18 juni, 2014 at 11:40 f m

  Bara älskar pioner ju!! Doftar så ljuvligt!
  Så härliga bilder från studenten av er son! Tänk vilka minnen som kommer till en, nästan så man vill tillbaka:) Men kan tro du är lite trött efteråt, att vara student är en sak, att ordna en något annat som jag kan tro tar luften ur en…haba!
  Jag redigerar i photoshop men använde tidigare photoscape som också fungerade väldigt bra! Men man kan ju pilla med det hur länge som helst!

  Kram och ha en fin dag!!

 • Reply
  Sofi
  18 juni, 2014 at 12:04 e m

  Hej vännen!

  Å jag har verkligen varit inne och läst allt hos dig men har svårt att kommentera från iPhonen ibland och de senaste dagarna har det funkat sisådär, gör ett nytt försök igen:)
  Ditt tal till din son var så fint! Blev rörd och kan nästan förstå hur ofantligt stor kärleken till dina barn är:)
  Kan tänka mig att du är trött nu efter allt fixande och kalasande. Skönt att ta igen sig nu då!? Eller du kanske har massa annat på gång:)
  När har du semester förresten?
  Jag jobbar två veckor till efter denna vecka.

  Nu hoppas jag att det går att posta detta inlägg!:)

  Ha en toppendag nu!

  Kram på dig

 • Reply
  Ekenäsliv
  18 juni, 2014 at 12:41 e m

  Heeej gullstrumpa!
  Ååå, va skönt att du börjar känna att energin kommer tillbaka igen:))
  Hemma hos oss fick maken tillbaka en gladare fru igår kan jag säga.. Fy så stressad jag har varit över det är testet. Som om tusen kilo bara lossnade…

  pioner, alltså ag ääälskar dem! Tänker mig ett litet pionhav hemma. Vi har idag ett stenparti som är ruskigt fult, Det ska vi rensa bort och istället göra en pionrabatt, bara pioner i olika rosa toner :)) Som jag kan se när vi sitter på glasverandan 🙂

  Nu ska jag snart rusa ut på lunch o fixa ärenden, sen sitter jag här i SD till 16 igen.. Inga fönster så det är inte så upplyftande 😉 Får kolla lite bloggar emellanåt så jag inte aaaaavlider, ha ha ha.
  Ha en fin lunch nu!
  Kramar Anna

 • Reply
  Pia Gustafsson
  18 juni, 2014 at 8:42 e m

  Pioner är ju bara så romantiska och lantliga eller hemtrevliga. Klart man vill baka lite bullar då. Herre gud! Så är det ju bara. Ja du, kul med redigeringsprogram jag använder picasa fast jag har Photoshop. Orkar inte lära mig och maken tillika fotograf suckar djupt! Kraaaaam Pia

 • Reply
  Lena
  19 juni, 2014 at 7:32 f m

  De är ju såå vackra de där. Jag bara måste planera ett par buskar. Har tänkt på det i flera år, men har inte bestämt var jag vill ha dem.

  Jag hade Photoscape på min förra laptop och gillade det. Sen blev det Mac och då laddade jag ner en Photoscape verson för den, men den är inte alls lika bra. tror jag ska testa Photoshop framöver.

  Kram Lena

Leave a Reply