Dags att bygga tvättstuga

Godmorgon!
Det har blivit hög tid för oss att ta tag i rummet bakom dörren här…
.. tvättstugan.
Nu har vi liksom samlat kraft länge nog.
Det är så konstigt det där…
Ibland då bara öser man på som en maskin och gör hur mycket som helst…
…å ibland kommer man aldrig till skott…
Nu har det där ”aldrig” som sagt pågått länge nog och för att inte sätta upp orimliga krav så har vi bestämt att det ska vara färdigt innan jul.
Nu till helgen ska vi kavla upp ärmarna, dra på oss snickarbyxorna och börja det smutsiga arbetet med att riva och ta bort.
Tvättmaskinen får vi koppla in provisoriskt nere i källaren.

Vi kommer försöka hålla en så låg budget som möjligt här inne utan att för den skull göra avkall på vare sig funktion eller det bildsköna..;)

Nu när vi äntligen efter 13 år ska få en tvättstuga känns det viktigt för mig att det blir ett fint litet krypin där jag gillar att vara..
Vissa svårigheter med planeringen är det eftersom det är en sån liten yta och jag vill få plats med så mycket. Förutom tvättmaskin och tumlare måste det finnas vikyta.
Vi ska kunna stryka här inne, tvätt ska kunna hänga på tork, vi vill få plats med träningsväskor och arbetskläder, dammsugaren och skurhinkar måste stå här inne…
..å så vår tvättsortering förstås…den kan vi inte leva utan.
6 olika korgar…så allt redan är sorterat efter grader och ljust eller mörkt, fintvätt eller vittvätt.
 
Så nu surfar jag och letar inspiration för tvättstugor…
Följande bilder har jag hittat på Pinterest..som jag inte riktigt fattar hur det funkar
så jag har igen aning om vems bilderna är…
Ska vi ha maskinerna på varandra för att spara plats…
..eller ska de stå bredvid varandra så vi får vikyta ovanpå?
 
Öppna hyllor är snyggt men riktiga dammsamlare 
och här inne vill jag nog ha det så lättstädat som möjligt…..
hmmm…ska man tänka snyggt eller praktiskt?
Inte anar du att det bakom den där dörren råder ett enda stort kaos..;)
Ni ska självklart få se även kaoset så småningom..;)
Har ni nyss byggt tvättstuga eller har ni smarta lösningar???
Dela gärna med er om ni har bra tips..;)
Kram Katarina
hallen

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Maria
  7 oktober, 2014 at 8:45 f m

  Så mycket fin inspiration! Bilden med gröna kaklet… wow vilken tvättstuga!
  Vår tvättstuga är ju rätt ny. Den är inte stor, men till skillnad från vår förra och som det är i många nybyggda hus, så har vi valt att lägga den innanför groventrén. Alltså vi går inte igenom tvättstugan när vi går in genom groventrén om du förstår hur jag menar 😉 Men ni har nog ingen entré alls där, misstänker jag 😉 I alla fall så är det en ”renodlad” tvättstuga, förutom att bergvärmepumpen står där 😉 Vi valde att ha maskinerna intill varandra då det blir en bättre arbetshöjd mot att en ska stå högt upp. Vi har bänkskiva uppepå som fungerar som förvaring/vikyta typ. Jag har en golvmodell när det gäller torkställning, men har hela tiden tänkt att sätta upp ett par torkställningar på väggen. Men vissa saker bli ju inte av 😉 Strykbrädan står alltid uppställd där inne, annars skulle det inte funka 😉 Ovanför bänken har jag hyllor ända upp i tak. Kanske inte det mest praktiska men ändå… På dem står en massa svarta lådor (av praktiska skäl i plast) som innehåller rengöringsmedel, tvättmedel, dammsugspåsar, skovård m.m m.m. Saker som finns nära till hands men inte syns. Tyvärr har jag inte lyckats få plats med dammsugaren… Men den används dagligen här hemma, så den får stå under trappen. Ser alltid till att köpa en snygg, när det ska köpas ny… fniss…
  Tyvärr tycker jag inte att jag hunnit med tvätt eller rättare sagt strykning som jag skulle önska sista halvåret, så ofta är det ändå kaos där inne 😉
  Ska bli kul att följa ert bygge!
  Kram/Maria

 • Reply
  Pia Gustafsson
  7 oktober, 2014 at 8:49 f m

  Jag saknat också en ordentlig tvättstuga. Vilka fina inspirationsbilder du visar. Jag gillar golvet på bild 4 det med rutor och stjärnor. Vikyta är ju viktigt men staplat är ju bra det med. Man ska kanske tänka lite på arbetsställning också. Höja upp maskinerna lite… Kraaaam och lycka till ska bli så spännande att följa ert bygge. / Pia

 • Reply
  kakaobonan67
  7 oktober, 2014 at 9:52 f m

  Vad spännande! Vi har heller inte någon tvättstuga men funderar på att skapa oss en så ert tvättstugebygge ska jag följa noggrant!
  Älskar färskpressad juice och vi gör det nästan varje helg till frukost.
  Vilket fint inlägg om din man! Så har jag och min man det också efter nästan 27år tillsammans och det är underbart!
  Ha det gott!
  Kram Pia

 • Reply
  Catta
  7 oktober, 2014 at 9:55 f m

  Detta ska bli kul att följa och då vi själva ska ta tag i renovering av vår så småningom 🙂 Nu är det liksom lejongul matta och lejongula ränder på nikotinvit botten på väggarna, låter hur fräscht?
  Haha, ja det är mycket man ska göra..

  Ha en fin dag fina du!
  Kram Catta

 • Reply
  Den där Victoria
  7 oktober, 2014 at 9:56 f m

  Åhh, jag vill också ha en ny tvättstuga, inte som nu, nere i källaren med en massa annan bråte. Det ska bli så roligt att se hur er tvättstuga kommer att bli, jag gissar att det kommer att bli hur fint som helst.

  Kram Victoria

 • Reply
  vitthusmedrosaknutar.blogspot.se
  7 oktober, 2014 at 11:24 f m

  Har nyligen fått i ordning min tvättstuga som jag vill ha det. Har både tumlaren och tvättmaskinen bredvid varandra. Sedan en lång bänk ovanpå med diskho och kran. Strykbrädan står jämnt framme- praktiskt.Sedan har jag tre stycken garderober där jag får rum med allt som behövs men som inte är så fint att visa som ex. träningskläder m.m ja- du vet nog vad jag menar med ett fint skynke för sytt av gamla lakan.Ovanpå bänken har jag tvättmedel i fina burkar -nära till hands. Har sedan även en hylla uppsatt så att jag kan ha lite fint för ögat med ex: gamla strykjärn, lykta och korg, gamla örngott och lakan Det ska ju vara en fröjd att tvätta och det är det nu. Trivs toppen i min tvättstuga. Ska bli spännande att få följa erat projekt.
  Kram Susanne

 • Reply
  Villa Carl Larsson
  7 oktober, 2014 at 11:44 f m

  Hej! Vad roligt att du kikade in hos mig och tack för din kommentar 🙂 Man blir ju alltid lika löjligt glad hehe.
  Ska bli spännande att följa ert tvättstugebygge. Jag är helt övertygad om att det kommer bli både superfint och anpassat för era behov i slutändan. Men det är ju all planering innan man kommer dit.
  Vi har också en liten tvättstuga trots nybyggt hus. Men man kan tydligen inte få allt. Jo om man har en stor tomt där man kan bygga ett stort hus. Men ni som ser ut att ha ett stort hus har ändå liten tvättstuga så.. 🙂 Man får helt enkelt laga efter läge.
  Vi har tvättstugan i vår groventré. Där ryms det tvättmaskin och torktumlare, ovanpå dessa en bänkskiva som i ena änden har en diskho. Resten bänkyta för att vika tvätt. Ovanför detta 3 höga skåp upp till tak med toppen förvaring. Man ska påminna sig om att är det någonstans det dammar som mest så är det just i tvättstugan. Öppna hyllor i all ära för att det är väldigt snyggt, men näää. I vår tvättstuga vistas ju nästan ingen annan än vi. Gästerna går in i huvudentrén. Så praktiskt går före snyggt där faktiskt. Kanske kan få till något foto och maila dig. Om det nu vore av intresse. Vi får inte plats med 6 tvättkorgar hihi, men två st. Hatthylla och skohylla, centraldammsugare på väggen, barnvagn och det får också plats att hängas tvätt. Och den är som sagt inte stor. Jag skulle gärna ha större, men det fungerar. Det blir ju så att man blir illa tvungen att hålla efter också. Det är ju faktiskt inte så dumt det heller.
  Nu kanske du gäspat mer än en gång, men jag är nog klar med mitt utlägg här nu 🙂 Ha en bra tisdag. Kram Josefin

 • Reply
  Hem & Drömmar
  7 oktober, 2014 at 12:15 e m

  Hejsan!
  Åh vad kul att ni oxå ska bygga tvättstuga, vi har ju precis påbörjat det som vårt nästa projekt. Var til ikea i helgen och ritade lite på skåplösningar. Blir billigaste möjliga för oss oxå…lägger hellre pengarna på andra saker men som du skriver så vill man ju ändå att det ska se bra ut :).
  Ha nu en fortsatt fin vecka, kram Ing-Britt

 • Reply
  FJÄDERNEJLIKAN
  7 oktober, 2014 at 12:17 e m

  Ska bli roligt att följa er resa genom tvättstugerenoveringen. 🙂 vi har ju nybyggt hus, och har väl försökt att planera tvättstugan så gott det gick, då den inte är så stor, men avlastningsyta tycker jag är enormt viktigt, och sedan detta med att utnyttja höjden. vi har även monterat en stång att hänga kläder på galgar i taket men även en torkställning som man kan fira ner när man hänger på den och sen höja upp den under torktiden ( ikea) 🙂 Kramizz Laila

 • Reply
  Sanna
  7 oktober, 2014 at 1:18 e m

  Hej jag bara älskar er hall ja hela huset, det så mysigt att titta in här och få en massa inspiration. Önskar er en fin dag

 • Reply
  Adela
  7 oktober, 2014 at 2:40 e m

  Spännande att hänga med här då!! Hur eller hur så VET jag att du kommer att få till det bra!

  Kram vännen!
  A

 • Reply
  Marie maräng
  7 oktober, 2014 at 4:29 e m

  Det ska bli kul och intressant och ser hur ert tvättstuge projekt artar sig 🙂
  Vi har en rätt liten tvättstuga i källaren utan fönster… så det är inte så mysigt som på inspirationsbilderna du hittat men helt funktionellt. Det är jättefint med öppna hyllor men i en tvättstuga är det blir mycket damm är det inte det bästa så jag tror du är klok som vill ha det lätt städat.

  Ha det gott!
  Kram Marie

Leave a Reply