I det enkla bor det vackra


I lördags köpte jag ett knippe rosor som har slagit ut så fint nu.
Plötsligt fick jag sån lust att duka så där lite mitt i veckan fint…

 ..hmm..eller egentligen kanske lite finare än mitt i veckan fint..

 

Jag har nästan aldrig duk på bordet numera. Jag gillar vårt lite rustika träbord och
det blir snyggt att bryta av med olika underlägg..
…men mest av allt beror nog frånvaron av dukar att jag är för lat för att stryka dem.
Dumt för visst är det något alldeles extra med en fin linneduk och linneservetter?
Helt i vitt dukar jag aldrig nu för tiden men så fick jag sån lust..
Det är ju så roligt att variera lite..;)

Så i kväll får vi äta middag vid ett lite för fint mitt i veckan fint bord..

…bara för att man kan…
Å det är ju inte så illa…
Brukar ni orka anstränga er så här mitt i veckan att göra det där lilla extra?

Nix nu ska jag koka makaroner och steka Felix köttbullar…
Det duger väl dukningen till va?
Kram Katarina
dukning

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Pia Gustafsson
  8 oktober, 2014 at 7:21 e m

  Roliga du! Ja den dukningen duger verkligen, ser ut som värsta nobelfesten ju. Jo ibland så anstränger jag mig lite extra om jag är på humör. Kraaaam Pia

 • Reply
  Maria
  8 oktober, 2014 at 7:54 e m

  Så fint du dukat! Jodå ibland så anstränger jag mig lite extra trots att det bara är mitt i veckan. Men duk, det använder jag typ aldrig. Knappt ens när jag dukar ”fint”. Gillar inte stora dukar som hänger ner, så oftast blir det tabletter av något slag. Eller löpare tvärs över bordet. Till jul kan det hända att det åker på en duk. Men vet inte varför egentligen?? 😉
  Kram/Maria

 • Reply
  Lena
  8 oktober, 2014 at 8:04 e m

  Yes, jag dukar ” fint” till kalas. Linneduk och linneservetter, kristallglas och finporslin åker fram. Me like. Till vardags så kör jag lite enklare, det blir ju liksom inte tiden som räcker till…… gillar också det rustika med rejäla bordsskivor. Gillar nog egentligen många stilar. Alla är fina på sitt sätt. Ha en härlig kväll.

 • Reply
  Anna
  8 oktober, 2014 at 8:14 e m

  Vilket underbart sätt att piffa till makaroner och köttbullar !

 • Reply
  Lena
  8 oktober, 2014 at 8:47 e m

  Haha, helt klart mer än mitt i veckan-fint! Helg-fint eller gå-borts-fint kanske skulle passa bättre att beskriva det med. Det blir ju liksom lite mera värt när det blir så där oväntat. Och makaroner och köpe-köttbullar till fin-dukningen blir ju såå roligt!

  Kram Lena

 • Reply
  Channal
  8 oktober, 2014 at 8:58 e m

  Så vackert! Det är viktigt att ha lite fest mitt i vardag och det räcker med en vacker dukning. Går bra med falukorv och makaroner på tallriken. Läckert!

  KRAM Anna

 • Reply
  kustnära
  8 oktober, 2014 at 9:34 e m

  Men så vacker dukning. Ja, att förgylla vardagen emellanåt är viktigt på olika sätt & vis. Själv blev jag sugen på paj när Ica denna vecka har färdiga pajdegar för 10:-/st. Då var det enkelt att sno ihop ett par olika fyllningar och med en god sallad blev det lite extra mitt i veckan. Här plockade jag in sista buketten med luktärter igår som fick förgylla dukningen.

 • Reply
  Bakom dörr nr. 11
  8 oktober, 2014 at 9:44 e m

  Vacker dukning så här mitt i veckan…vardagslyx.
  Kram Pia

 • Reply
  ulrica
  8 oktober, 2014 at 10:17 e m

  Vilken vardagslyx att duka så vackert mitt i veckan!!
  Kram

 • Reply
  Sallys hus
  8 oktober, 2014 at 10:24 e m

  Oj det var billigt! färdiga pajdegar har jag aldrig testat en det var ju verkligen ett bra alternativ till annan ”snabbmat”.
  Här är inte ens kärleksörten fin längre så jag vet inte riktigt vad jag ska plocka in…får bli lite blåbärsris tror jag..;)
  Kram Katarina

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  8 oktober, 2014 at 10:24 e m

  Jättefint du dukat, gillar allt det vita. Jag använde duk rätt ofta förr, men nu när vi har nytt matsalsbord passar det liksom inte.
  Kram Maria

 • Reply
  HjärtatsVitaHem
  8 oktober, 2014 at 10:31 e m

  Så fint du dukat och vilka fina vita rosor! 🙂

  Kram Jenny

 • Reply
  anettan
  8 oktober, 2014 at 10:32 e m

  Mysigt att lyxa till det en helt vanlig dag. Kram Anette

 • Reply
  Anonym
  8 oktober, 2014 at 10:59 e m

  Hej fina Katarina!!!

  Vad fint du har dukat jag älska vitt, det ser så fräscht ut, klart att man kan ha det så här vackert även till vardags med linne duk och fint vikta servetter. Själv har jag alltid linneduk på matbordet vardag som fest. Roligt att du ska ha Felix köttbullar till middag vi brukar skoja om det hemma, ett av mina barnbarn heter Felix.
  Ha en mysig kväll
  Ingela Pling

 • Reply
  AnnaHelena
  8 oktober, 2014 at 11:03 e m

  Vilka perfekta rosor!
  Jag gillar också att duka fint. Tända ljus är ett måste även på vardagar.
  Dukar någon annan än jag så kan det bli både udda glas och udda bestick. Och det går ju inte för sig, så då ”rättar jag till det” när jag kommer…Vilken TUR för familjen att de har mig! 😉

  Kram // AH

 • Reply
  Gabriella
  8 oktober, 2014 at 11:09 e m

  Åh så fint du har gjort det! Härligt med lite extra i vardagen, det behöver man ibland:)

 • Reply
  jannice lindell
  9 oktober, 2014 at 12:49 f m

  så mysigt och fint.. underbara rosor som pryder bordet med och om du inte hat tänkt på de så har du gjort servetterna av just rosa bandet…. kram

 • Reply
  Browneyedgirl
  9 oktober, 2014 at 8:14 f m

  Vardagslyx <3 Så himla fint du gjort det :) Kram och ha en fin dag

Leave a Reply