En uggla i Ugglebo…

Hej hej och hoppas ni har haft en fin dag!
Här har solen strålat och förutom spinningen har vi hunnit med både ett dopp i spat och en 
snöpulsande vovvepromenad genom kohagen…
Kommer ni i håg att det var ett visst paket under granen som Sally sprang och hämtade flera gånger och ivrigt försökte öppna…det var ju till mig och såklart trodde jag nog att det skulle
vara något smaskigt ätbart däri….men nix nix…det var den här….
…den allra sötaste ugglan man kan tänka sig….
Fortfarande oklart varför det var just det paketet Sally gav sig på…;)
Hur som helst så fanns det en tanke med det här paketet.
Där vi bor heter det ju Ugglebo och då vi flyttade hit för 14 år sedan hade vi faktiskt en uggla 
som bodde i skogen utanför…. tyvärr har vi inte hört någon på många år nu…
I alla fall så tyckte de två yngre raringarna här i huset att vår gran behövde en….
….så nu hänger hon där uppe i toppen och blickar neråt….
Sååå sååå fin och ååå vad jag tokgillar den…
Vi har flera sånna lite speciella saker i granen…några från då M var liten, några saker barnen gjorde då de var små…dem har jag ju redan visat…å så några små saker som jag fick av M de första åren vi hade en egen gran att klä…..
Har ni också sånna där speciella saker i er gran?
De där små sakerna som får en att minnas och le då man varligt hänger upp dem varje år…
I kväll väntar revbensspjäll hos M´s föräldrar…
Det kan vara så att hans mamma är världsmästare på just revbenspjäll…;)
Tillägg: I år var det visst svärfar som var revbenspjällsvärldsmäsare….bäst jag skriver det 
eftesom jag vet att han läser här..;) Suuuuupergoda!!!
Så kommer M´s syster med barn också…
Dem träffar vi alldeles för sällan så det ska bli skoj det..
Haaaaa det!
Kram Katarina

jul

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Hem ljuva hem
  28 december, 2015 at 9:15 e m

  Hej! Näe inga särskilda saker förutom spiran då. Det ska vara en spira, inte en stjärna tycker vissa. jag tycker det är bra om det finns en gran bara.. Ugglebo är ju ett fint namn, klart att det ska finnas en uggla i granen då. Kraaaam Pia

 • Reply
  Hem ljuva hem
  28 december, 2015 at 9:15 e m

  Hej! Näe inga särskilda saker förutom spiran då. Det ska vara en spira, inte en stjärna tycker vissa. jag tycker det är bra om det finns en gran bara.. Ugglebo är ju ett fint namn, klart att det ska finnas en uggla i granen då. Kraaaam Pia

 • Reply
  Channal
  28 december, 2015 at 9:22 e m

  Åh vilken söt uggla. Ser ut som Hedvig i Harry Potter. I kväll är det Harry Potter på TV förresten. Jag har en ängel i granen som alltid har funnits i min gran sedan barnsben. Min mamma köpte den 1948 till sin första gran när hon fick ett eget hem tillsammans med min pappa. Jag fick den när jag fick min Ida. Så den har hängt i vår gran i 26 år. Har bild på den i mitt senaste inlägg. Den ängeln, 67 år gammal borde nog få ett eget inlägg.

  KRAM Anna

 • Reply
  Channal
  28 december, 2015 at 9:22 e m

  Åh vilken söt uggla. Ser ut som Hedvig i Harry Potter. I kväll är det Harry Potter på TV förresten. Jag har en ängel i granen som alltid har funnits i min gran sedan barnsben. Min mamma köpte den 1948 till sin första gran när hon fick ett eget hem tillsammans med min pappa. Jag fick den när jag fick min Ida. Så den har hängt i vår gran i 26 år. Har bild på den i mitt senaste inlägg. Den ängeln, 67 år gammal borde nog få ett eget inlägg.

  KRAM Anna

 • Reply
  Plommonhuset
  28 december, 2015 at 11:27 e m

  Vilken söt uggla. Här varvas julgranspyntet med saker jag noga valt ut med barnens alster. En salig men härlig blandning mao :-). Kram Sofia

 • Reply
  Plommonhuset
  28 december, 2015 at 11:27 e m

  Vilken söt uggla. Här varvas julgranspyntet med saker jag noga valt ut med barnens alster. En salig men härlig blandning mao :-). Kram Sofia

Leave a Reply