Tänk vad skönt att slippa småsaker i ögonen…

Hej hej!
Nu ska jag strax starta min ta-hand-om-mig-själv-dag…;)

Har ni linser?
Jag har haft glasögon sedan gymnasiet.
 I början bara när jag sydde eller läste. 
(Jag är översynt)
Så för kanske 10 år sedan fick jag för mig att det var dags för linser.
Fortfarande efter alla dessa år är det ett himla pill att få i dem.
Haha…ni ska se mig på mornarna..
..jag som är en himlans glad person fräser som en katt… 

 Ibland så går det verkligen inte..

Hmm…eller ganska ofta går det inte…
Blinkreflexerna är lite för stora om jag säger så.
Om jag är i badrummet 30 minuter har typ 15 av dem gått åt till linserna…

Därför har jag blivit mer och mer nyfiken på det här med laserkirurgi…

Man kan ju göra det på en mängd olika ställen i dag och ett av dem är 
Novius i Stockholm. En klinik som jag känner stort förtroende för.
För jag måste erkänna att jag tycker det låter lite läskigt….
Men tänk vad skönt att slippa pillandet..

Att slippa glasögon som åker på sned då man lägger sig på kvällen och försöker läsa.

Att se lika bra alltid….det skulle jag verkligen vilja.
Novius har funnits sedan 2000 och är medlemmar i Sveriges läkarförbund.
Det tycker jag känns både viktigt och säkert.
Har ni gjort eller känner ni någon som opererat sig?

Näääpp..

Dags att pilla in dom där förbenade små geleiga sakerna
 i ögonen och dra iväg till hon som ska fixa med mitt trassliga hår.

Var ju tvuuuungen att ta en äkta selfie också..;)
Ha en härlig fredag!

Kram Katarina

badrum

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Njut Av Livets Goda Ting
  13 februari, 2015 at 12:21 e m

  Hej fina Katarina.
  Jag har en god vän som gjort en sån operation.
  Det är det absolut bästa hon har gjort säger hon, hon kallar det allt möjligt, befrielse, lycka…. 🙂
  Det enda som hon nämnt som nackdel var att det var dyrt…
  Hoppas allt är bra med dig 🙂
  Ha en mysig fredag.
  Stor kram
  Jessica

 • Reply
  Hemma på Sjuan
  13 februari, 2015 at 1:52 e m

  Jodå jag har linser och glasögon (mest linser då), har också funderat på operation men tycker det är för dyrt. Vill också operera mina trånga tårkanaler så jag slipper rinnande ögon. Fina (och roliga bilder) på dig, även på vovvar och söta Helena i tidigare inlägg. Ha en fin helg, kram Suss

 • Reply
  Lena - gott för själen
  13 februari, 2015 at 2:35 e m

  Det där lät ju inge' bra. Jag som har tänkt testa linser nu när det är dags att byta. Har just nu progressiva glasögon och det är ju lite jobbigt att sitta med näsan i vädret hela dagarna. Hmmm, får se hur jag gör.

  Kram Lena

 • Reply
  Ulrica
  13 februari, 2015 at 3:59 e m

  Fina du :).
  Jag kör mina brillor, jag. Har tyvärr ögonlock som inte passar för linser och operation är för dyrt för mig. Och sen så ”göms” mina påsar under ögonen när jag har glasögon så de får hänga med ett tag till :).
  Dock känner jag flera som opererat sig och varit väldigt nöjda. Alla jag vet om har opererat sig på Memira.

  Ha en superfin fredag, raring!
  KRAAM

 • Reply
  Bakom dörr nr. 11
  13 februari, 2015 at 7:46 e m

  Har också linser och har haft väldigt länge. Men jag vet inte om jag skulle våga operera mina ögon, även om jag vet
  många som har gjort det och det har gått jätte bra. Ska nog köpa mig ett par nya snygga brillor istället 😉
  Fin kväll till dig.
  Kram Pia

 • Reply
  Anonym
  13 februari, 2015 at 8:58 e m

  Hej , min man har gjort linsbyte hos memira. Tyvärr lyckades det inte så bra . Han får använda glasögon i jobbet och har idag väldigt torra ögon . Ren ut sagt han blev deprimerad fruktansvärt ljuskänslig. Nu har han förlikas sig hur det blev olika styrkor på ögonen , dagligen ögondroppar. De har efterkorrigerat med laser och även typ skrapat. Ärligt talat har det varit ett helvetet med alla återbesök samt att hans humör sjönk ner i botten. Han är total beroende av sina ögon i sitt jobb. Det tåls att tänka på , jag skulle aldrig göra det har också glasögon. Någon ersättning har inte betalas ut. Det han får är ögondroppar . / Eva

 • Reply
  Enkel stil
  13 februari, 2015 at 11:33 e m

  Jag har en god vän som gjorde operationen för några år sedan. Tror att det var på en Capio klinik. Hon hade väldigt dålig syn innan operation. Hade ”cocacolabottnar” till glasögon. Hon har fortfarande läsglasögon när hon jobbar vid datorn och läser. Lycka till med ditt beslut. Kram Anita

 • Reply
  Sallys hus
  14 februari, 2015 at 1:18 f m

  Men fy!!
  Stackars stackars honom…
  Ögonen är ju bland det dyrbaraste man har…
  Det är väl som med alla operationer…att det alltid föreligger en risk…men man tror ju aldrig att man är den som ska bli just den där felprocenten….
  Nej det är inget lätt beslut och inget man gör spontant.
  Jag har inte alls bestämt mig utan bara funderar…
  Hoppas din man blir bättre!
  Stor kram Katarina

 • Reply
  Anonym
  17 februari, 2015 at 5:50 e m

  Hej Fina Du :-)! Ett tips när Du sätter in linserna – titta inte i en spegel. Håll tumnageln mot huden under ögat och dra ner försiktigt och så tittar Du ”tomt” ut i intet och sätter in linsen som Du har på pekfingret. Du kommer fixa det lätt som en plätt!! Kram Ulla

Leave a Reply