Att härma andra….eller sig själv…..

Hej hej….
Det här med inspiration….
Vart hittar man den?
Jag får inspiration från en massa olika ställen..
Tidningar, tv, bloggar, olika miljöer och platser…
När härmas man egentligen?
Får man det?
Här i bloggvärlden blossar det ju med jämna mellanrum upp sånna frågor…
Många hem kan tyckas se likadana ut….
Jag tillhör ju dem som inte tycker så.
Jag anser att om man exponerar sitt hem i en tidning eller i en blogg då får man räkna med att folk
tar efter. De allra flesta inspireras till att göra ”sin grej” av en idé…
Några plankar av helt och hållet…
Att köpa Ikea soffor o Tine k krukor och sedan inte tåla att folk ”härmas” det går ju liksom inte…;)
Jag tycker ändå aldrig att två hem är lika…
Husen är ju olika i sig och sedan beror det ju på hur man möblerar och ställer i ordning…
Jag tycker att exakt samma saker kan se väldigt olika ut beroende på
hur de ställs upp och kombineras… å jag älskar just det..
Att se olikheter i likheter…
Jag hoppas att jag med mina bilder kan inspirera…
Det är ju själva syftet med en blogg…
Förutom att jag då har så väldigt många ord i hjärnan som oftast måste få komma ut…
Hur som helst..
Vart vill jag komma med allt svammel??
Nej då…jag har inte blivit anklagad för att härmas…eller mjooo…
…kanske av mig själv då…för jag härmas med kryddkorgen här ovanför…
Plankar rakt av och gör likasamma…..
….som mig själv….haha..
När jag åkte till Lotta i våras så köpte jag med en korg med kryddor i stället för en blomma
och när hon sedan planterade dem lite mer ordentligt där i blev det så fint att jag ville ha
lika-samma själv… så därför har jag härmat henne…fast mig själv….;)
Så det är ett hett sommartips till er….
I stället för en blomma, ge bort en korg eller kruka med kryddor.
Lite annorlunda och garanterat jätte uppskattat.
Ha en fin dag!
Ikväll kommer rörmokaren…tralalalalalalaaaa…
så nu slipper vi snart tvätta i källaren….
Kram Katarina
köksträdgård

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  My kids' Mom
  10 juni, 2015 at 12:28 e m

  Hej Katarina,

  Jag håller fullständigt med dig och jag hämtar inspiration hejvilt från bloggar och tidningar etc. och du inspirerar i massor 🙂 Sölv har jag inte lika kreativa ideer och då är det fint att se hur andra har gjort och på så sätt låta sig vägledas lite i var typ skåpet skall stå.

  Tack för det! Det är ju som det sägs:

  Imitation is the most sincere form of flattery – Imitation är den ärligaste form av smicker.

  Nu när jag skall till och börja renovera lite i mitt nya hus hemma i Sverige så sitter jag och plogar igenom blogg efter blogg i jakt på inspiration och ideer.

  Tack för att du inspirerar!

  Kram, Anneli

 • Reply
  My kids' Mom
  10 juni, 2015 at 12:28 e m

  Hej Katarina,

  Jag håller fullständigt med dig och jag hämtar inspiration hejvilt från bloggar och tidningar etc. och du inspirerar i massor 🙂 Sölv har jag inte lika kreativa ideer och då är det fint att se hur andra har gjort och på så sätt låta sig vägledas lite i var typ skåpet skall stå.

  Tack för det! Det är ju som det sägs:

  Imitation is the most sincere form of flattery – Imitation är den ärligaste form av smicker.

  Nu när jag skall till och börja renovera lite i mitt nya hus hemma i Sverige så sitter jag och plogar igenom blogg efter blogg i jakt på inspiration och ideer.

  Tack för att du inspirerar!

  Kram, Anneli

 • Reply
  My kids' Mom
  10 juni, 2015 at 12:28 e m

  Hej Katarina,

  Jag håller fullständigt med dig och jag hämtar inspiration hejvilt från bloggar och tidningar etc. och du inspirerar i massor 🙂 Sölv har jag inte lika kreativa ideer och då är det fint att se hur andra har gjort och på så sätt låta sig vägledas lite i var typ skåpet skall stå.

  Tack för det! Det är ju som det sägs:

  Imitation is the most sincere form of flattery – Imitation är den ärligaste form av smicker.

  Nu när jag skall till och börja renovera lite i mitt nya hus hemma i Sverige så sitter jag och plogar igenom blogg efter blogg i jakt på inspiration och ideer.

  Tack för att du inspirerar!

  Kram, Anneli

 • Reply
  My kids' Mom
  10 juni, 2015 at 12:28 e m

  Hej Katarina,

  Jag håller fullständigt med dig och jag hämtar inspiration hejvilt från bloggar och tidningar etc. och du inspirerar i massor 🙂 Sölv har jag inte lika kreativa ideer och då är det fint att se hur andra har gjort och på så sätt låta sig vägledas lite i var typ skåpet skall stå.

  Tack för det! Det är ju som det sägs:

  Imitation is the most sincere form of flattery – Imitation är den ärligaste form av smicker.

  Nu när jag skall till och börja renovera lite i mitt nya hus hemma i Sverige så sitter jag och plogar igenom blogg efter blogg i jakt på inspiration och ideer.

  Tack för att du inspirerar!

  Kram, Anneli

 • Reply
  Hemma på Sjuan
  10 juni, 2015 at 1:39 e m

  Jag håller helt och hållet med dig! Tackar för tips om krydd korgen och kanske härmar jag dig med detta 😉 Kram Suss

 • Reply
  Nordhem
  10 juni, 2015 at 1:47 e m

  Om det skall vara hemligt får väl de som tycker andra härmas ge sjutton i att visa upp det? Jag tycker att det skulle vara en komplimang om någon kommenterade eller rent av gjorde samma.. Jag tackar också för all inspiration du så generöst bjussar på, ibland härmas jag allt, fast på mitt vis 😉 Kram!

 • Reply
  Maria
  10 juni, 2015 at 2:43 e m

  Håller med dig! Visst kan väl hem likna varandra, men det är väl så med stilar. Lika med kläder, vi köper det som finns i utbudet 😉 ibland blir det liknande eller t o m väldigt lika om en eller flera gillar samma och har samma stil 😉
  Kram/ Maria

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 5:57 e m

  Hej!
  Jag vill tacka för mycket inspiration som jag får från ditt fantastiska hem och blogg!
  Tycker inte att härmas är rätt ord utan att INSPIRATION just är det rätt ordet. Jag tror sällan att det är någon som plankar rakt av utan att man istället hittar delar från många olika bloggar, tidningar och annat som man plockar ihop till sin egen ”stil”.
  Återigen, många tack för DITT bidrag till min inspiration!
  Kram Britteli, Alingsås

 • Reply
  Stina I Söder
  10 juni, 2015 at 6:37 e m

  Jättebra tips! Det får bli en kryddkorg som nästa gå- bortpresent!
  Kram Stina

 • Reply
  Sallys hus
  10 juni, 2015 at 6:45 e m

  Å jag måste säga TACK för dina fina ord..;)
  Kram Katarina

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 6:53 e m

  Hej Katarina!
  Men nu har det väl verkligen spårat ur när det gäller dumma kommentarer….grrrr. Jag får så mycket inspiration från bloggar som jag läser. Det är väl därför man gör det eller??? Jag kopierar vissa saker, vad är det för fel med det? Jag fattar inte hur man kan skriva en sådan sak, jag tycker att man kan sluta läs dessa fantastiska bloggar om man bara letar fel hos bloggaren. Kör på som vanligt Katarina…….jag gillar och din stil och vilket fantastiska hem du har. Jag kan erkänna att jag har stulit en del idéer från din blogg….ha ha ha

  Kram
  Ingela Pling

 • Reply
  Lena - gott för själen
  10 juni, 2015 at 7:58 e m

  Om jag nu säger att jag hade tänkt göra precis så, plantera kryddor i nån av alla mina korgar, men inte hunnit än, härmas jag då, när jag väl planterar dem? Hahahaha. Jag hade ju faktiskt tänkt tanken innan du skrev det här inlägget. Hihi, kul att vrida till saker ibland. Du vet att jag skojar. Härmas eller inte, ser inget fel i det. Inspiration är alltid kul!

  Kram Lena

 • Reply
  jannice lindell
  10 juni, 2015 at 9:26 e m

  Håller med…. Kram

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 9:34 e m

  Totally agree… !!!

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 9:34 e m

  Totally agree… !!! Kram Rose-Marie

Leave a Reply

Att härma andra….eller sig själv…..

Hej hej….
Det här med inspiration….
Vart hittar man den?
Jag får inspiration från en massa olika ställen..
Tidningar, tv, bloggar, olika miljöer och platser…
När härmas man egentligen?
Får man det?
Här i bloggvärlden blossar det ju med jämna mellanrum upp sånna frågor…
Många hem kan tyckas se likadana ut….
Jag tillhör ju dem som inte tycker så.
Jag anser att om man exponerar sitt hem i en tidning eller i en blogg då får man räkna med att folk
tar efter. De allra flesta inspireras till att göra ”sin grej” av en idé…
Några plankar av helt och hållet…
Att köpa Ikea soffor o Tine k krukor och sedan inte tåla att folk ”härmas” det går ju liksom inte…;)
Jag tycker ändå aldrig att två hem är lika…
Husen är ju olika i sig och sedan beror det ju på hur man möblerar och ställer i ordning…
Jag tycker att exakt samma saker kan se väldigt olika ut beroende på
hur de ställs upp och kombineras… å jag älskar just det..
Att se olikheter i likheter…
Jag hoppas att jag med mina bilder kan inspirera…
Det är ju själva syftet med en blogg…
Förutom att jag då har så väldigt många ord i hjärnan som oftast måste få komma ut…
Hur som helst..
Vart vill jag komma med allt svammel??
Nej då…jag har inte blivit anklagad för att härmas…eller mjooo…
…kanske av mig själv då…för jag härmas med kryddkorgen här ovanför…
Plankar rakt av och gör likasamma…..
….som mig själv….haha..
När jag åkte till Lotta i våras så köpte jag med en korg med kryddor i stället för en blomma
och när hon sedan planterade dem lite mer ordentligt där i blev det så fint att jag ville ha
lika-samma själv… så därför har jag härmat henne…fast mig själv….;)
Så det är ett hett sommartips till er….
I stället för en blomma, ge bort en korg eller kruka med kryddor.
Lite annorlunda och garanterat jätte uppskattat.
Ha en fin dag!
Ikväll kommer rörmokaren…tralalalalalalaaaa…
så nu slipper vi snart tvätta i källaren….
Kram Katarina
köksträdgård

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  My kids' Mom
  10 juni, 2015 at 12:28 e m

  Hej Katarina,

  Jag håller fullständigt med dig och jag hämtar inspiration hejvilt från bloggar och tidningar etc. och du inspirerar i massor 🙂 Sölv har jag inte lika kreativa ideer och då är det fint att se hur andra har gjort och på så sätt låta sig vägledas lite i var typ skåpet skall stå.

  Tack för det! Det är ju som det sägs:

  Imitation is the most sincere form of flattery – Imitation är den ärligaste form av smicker.

  Nu när jag skall till och börja renovera lite i mitt nya hus hemma i Sverige så sitter jag och plogar igenom blogg efter blogg i jakt på inspiration och ideer.

  Tack för att du inspirerar!

  Kram, Anneli

 • Reply
  Hemma på Sjuan
  10 juni, 2015 at 1:39 e m

  Jag håller helt och hållet med dig! Tackar för tips om krydd korgen och kanske härmar jag dig med detta 😉 Kram Suss

 • Reply
  Nordhem
  10 juni, 2015 at 1:47 e m

  Om det skall vara hemligt får väl de som tycker andra härmas ge sjutton i att visa upp det? Jag tycker att det skulle vara en komplimang om någon kommenterade eller rent av gjorde samma.. Jag tackar också för all inspiration du så generöst bjussar på, ibland härmas jag allt, fast på mitt vis 😉 Kram!

 • Reply
  Maria
  10 juni, 2015 at 2:43 e m

  Håller med dig! Visst kan väl hem likna varandra, men det är väl så med stilar. Lika med kläder, vi köper det som finns i utbudet 😉 ibland blir det liknande eller t o m väldigt lika om en eller flera gillar samma och har samma stil 😉
  Kram/ Maria

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 5:57 e m

  Hej!
  Jag vill tacka för mycket inspiration som jag får från ditt fantastiska hem och blogg!
  Tycker inte att härmas är rätt ord utan att INSPIRATION just är det rätt ordet. Jag tror sällan att det är någon som plankar rakt av utan att man istället hittar delar från många olika bloggar, tidningar och annat som man plockar ihop till sin egen ”stil”.
  Återigen, många tack för DITT bidrag till min inspiration!
  Kram Britteli, Alingsås

 • Reply
  Stina I Söder
  10 juni, 2015 at 6:37 e m

  Jättebra tips! Det får bli en kryddkorg som nästa gå- bortpresent!
  Kram Stina

 • Reply
  Sallys hus
  10 juni, 2015 at 6:45 e m

  Å jag måste säga TACK för dina fina ord..;)
  Kram Katarina

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 6:53 e m

  Hej Katarina!
  Men nu har det väl verkligen spårat ur när det gäller dumma kommentarer….grrrr. Jag får så mycket inspiration från bloggar som jag läser. Det är väl därför man gör det eller??? Jag kopierar vissa saker, vad är det för fel med det? Jag fattar inte hur man kan skriva en sådan sak, jag tycker att man kan sluta läs dessa fantastiska bloggar om man bara letar fel hos bloggaren. Kör på som vanligt Katarina…….jag gillar och din stil och vilket fantastiska hem du har. Jag kan erkänna att jag har stulit en del idéer från din blogg….ha ha ha

  Kram
  Ingela Pling

 • Reply
  Lena - gott för själen
  10 juni, 2015 at 7:58 e m

  Om jag nu säger att jag hade tänkt göra precis så, plantera kryddor i nån av alla mina korgar, men inte hunnit än, härmas jag då, när jag väl planterar dem? Hahahaha. Jag hade ju faktiskt tänkt tanken innan du skrev det här inlägget. Hihi, kul att vrida till saker ibland. Du vet att jag skojar. Härmas eller inte, ser inget fel i det. Inspiration är alltid kul!

  Kram Lena

 • Reply
  jannice lindell
  10 juni, 2015 at 9:26 e m

  Håller med…. Kram

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 9:34 e m

  Totally agree… !!!

 • Reply
  Anonym
  10 juni, 2015 at 9:34 e m

  Totally agree… !!! Kram Rose-Marie

Leave a Reply