Kanske lite tips till midsommar…;)

 Godmorgon hörni!
Här vaknar vi till sol igen…
Visst är det fantastiskt? Man blir ju så himla glad!
TÄNK OM…det håller i sig över midsommar….
Tänk va!!
En midsommar utan regn…det vore väl härligt…
Man skulle kunna börja dagen med jordgubbar och bubbel…
Man skulle kunna mingla runt poolen i en fin klänning….
Å maten…
Jag äter varken sill eller dricker snaps så det där med midsommarmaten
kan jag vara utan… M vill ju ha det förstås men jag dukar gärna upp en mysig buffé.
Perfekt är det ju med kall mat som man kan göra i ordning i förväg.
Förra året tog jag ju med mig mina killar på lunchpicknick…
Såååå mysigt och något liknande blir det nog i år.
Här var vi förra året..;)
Är vi hemma dukar jag förstås upp maten på köksön.
Det är ju så smidigt då man är många.
 Enklaste potatissalladen får du om du kokar färskpotatis och delar den i lagom stora bitar.
Strimla purjolök och ev rädisor.
Så tar du sån där Italiensk salladsdressing… ni vet en sån där pytteliten påse som säljs i 3-pack..
Sån som man blandar med olja och vatten.
Blanda i och låt stå, gärna över natten. Dagen efter kollar du om du behöver fylla på med mer dressing…den suger i sig..;) Innan servering blandar du i Ruccola eller babyspenat..
Mmmmm…
Å den smakar lika bra lite ljummen om du föredrar det.
Smarrigaste pastasalladen hittar du recept på här.
Den supergoda kycklingen gör man i ordning några dagar i förväg.
Det funkar lika bra med fläskfilé som vi hade då Rasmus tog studenten..
Du hittar receptet i det HÄR inlägget.
 Melon i småbitar måste måste måste det vara……;)
 Å Focaccia….
Detta ljuvliga bröd…
Så himla bra just på buffébordet. Man slipper kladda med smör och ost och alla tycker det smakar
ljuvligt. Förstås ska det ju ätas nygräddat så där måste man ju ha lite tid att baka.
Men det tar ju egentligen ingen tid…det är ju bara jäsningen och då kan man ju göra annat under tiden. Jag tar mitt recept ur Leilas bok men det är exakt samma som det här.
Jag har bara olivolja och salt på mina.
 Nu är ju inte det här vår midsommarbuffé som jag redan dukat upp….fniss…
Nej det här var ju vår 18-års buffé i söndags…
Om man nu måste äta de där läskiga sakerna i små burkar kan man ju alltid göra ett litet sillbord längst bort i något hörn av köket….haha….
Jag tror inte vi tar det här som midsommarmat just i år…för om ni såg i vårt kylskåp hur mycket vi fick över skulle ni förstå att vi är lite trötta på att äta just det här både till lunch och middag i flera dagar….skratt…
Men det är jag det….alltid såååå rädd att maten inte ska räcka…
Nix nix dags att ta tag i den här dagen..
Jag ska och röntga nacken innan jobbet i dag..
Jag måste tydligen kolla så den inte gått av eller nåt…
haha…nämen allvarligt talat…tydligen måste man göra en vanlig skelettröntgen innan 
man gör något annat… Men jag lovar att jag känner att jag INTE har brutit något…;)
Kraaaaaam Katarina
sommar

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    kustnära
    16 juni, 2015 at 9:45 f m

    Åh, så härliga recept du delar med dig. Ska prova potatissalladen direkt och kycklingen. Här är det också viktigt med mycket fisk så det blir lax, stekt inlagd strömming, rullströmming och rökt sik. Tur att maken gärna tar en sväng med båten emellanåt och sedan rensar fångsten dessutom. Håller tummarna att det går bra för dig idag och att nacken blir bättre. Nej, nu ska jag ladda för en sväng till stan och inhandla mat och dryck för helgen. Kram, kram

  • Reply
    Lena - gott för själen
    16 juni, 2015 at 10:13 f m

    Oj vilka härliga tips! Ska ta en djupdykning i recepten senare!

    Lycka till med röntgen!

    Kram Lena

  • Reply
    Ninelin
    16 juni, 2015 at 11:27 f m

    Önskan är stor. En sol på midsommar vore toppen. Härliga tips. Dricker inte snaps, men äter senapssill.
    Lycka till med röntgen.

    Kram N

  • Reply
    Hem ljuva hem
    16 juni, 2015 at 4:39 e m

    Åhh vad hungrig jag blir. Vilken härlig buffé du dukat upp där på köksön. Klart vi vill ha sol på midsommar men det går nog att fira den ändå. Vi vet inte vart vi ska vara riktigt ännu. Kraaam Pia

  • Reply
    Anneli
    16 juni, 2015 at 4:41 e m

    Någon midsommar med sol och värme verkar det inte bli här nere på västkusten i alla fall……………men jag tycker man är van nu vid det, det är ju sällan det är kanon väder på midsommar.
    Det där potatissalladsreceptet ska jag testa, verkar gott.
    Sill äter jag INTE, det får bli kassler till färskpotatisen och senare under grillningen äter jag mig mätt istället!

    Lycka till med din nackröntgen nu,
    kram Anneli

  • Reply
    Sofi
    16 juni, 2015 at 5:41 e m

    Hej vännen!

    Å så himla mycket gott!
    Önskar jag var hälften så bra och påhittig i köket som du:)
    Har faktiskt lärt mig äta sill även fast det inte är det godaste på midsommarbuffen direkt;)
    Å det där rosa fluffet var väl bara så fint! Hoppas att hon hade en toppendag!

    Nu ska jag och Nils ge oss ut på vår andra promenad för dagen!

    Kram fina

  • Reply
    Anonym
    16 juni, 2015 at 7:07 e m

    Hej och stort Tack för dina fina recept. Satt just och funderade på vad jag ska göra till helgen då sonen fyller 16 och vi ska ha släkten på kalas. Vi ju inte att det ska vara ”midsommarmat” bara. Så potatissalladen och köttet kommer nog att komma på bordet. Stort Tack. Kram Anki

Leave a Reply

Kanske lite tips till midsommar…;)

 Godmorgon hörni!
Här vaknar vi till sol igen…
Visst är det fantastiskt? Man blir ju så himla glad!
TÄNK OM…det håller i sig över midsommar….
Tänk va!!
En midsommar utan regn…det vore väl härligt…
Man skulle kunna börja dagen med jordgubbar och bubbel…
Man skulle kunna mingla runt poolen i en fin klänning….
Å maten…
Jag äter varken sill eller dricker snaps så det där med midsommarmaten
kan jag vara utan… M vill ju ha det förstås men jag dukar gärna upp en mysig buffé.
Perfekt är det ju med kall mat som man kan göra i ordning i förväg.
Förra året tog jag ju med mig mina killar på lunchpicknick…
Såååå mysigt och något liknande blir det nog i år.
Här var vi förra året..;)
Är vi hemma dukar jag förstås upp maten på köksön.
Det är ju så smidigt då man är många.
 Enklaste potatissalladen får du om du kokar färskpotatis och delar den i lagom stora bitar.
Strimla purjolök och ev rädisor.
Så tar du sån där Italiensk salladsdressing… ni vet en sån där pytteliten påse som säljs i 3-pack..
Sån som man blandar med olja och vatten.
Blanda i och låt stå, gärna över natten. Dagen efter kollar du om du behöver fylla på med mer dressing…den suger i sig..;) Innan servering blandar du i Ruccola eller babyspenat..
Mmmmm…
Å den smakar lika bra lite ljummen om du föredrar det.
Smarrigaste pastasalladen hittar du recept på här.
Den supergoda kycklingen gör man i ordning några dagar i förväg.
Det funkar lika bra med fläskfilé som vi hade då Rasmus tog studenten..
Du hittar receptet i det HÄR inlägget.
 Melon i småbitar måste måste måste det vara……;)
 Å Focaccia….
Detta ljuvliga bröd…
Så himla bra just på buffébordet. Man slipper kladda med smör och ost och alla tycker det smakar
ljuvligt. Förstås ska det ju ätas nygräddat så där måste man ju ha lite tid att baka.
Men det tar ju egentligen ingen tid…det är ju bara jäsningen och då kan man ju göra annat under tiden. Jag tar mitt recept ur Leilas bok men det är exakt samma som det här.
Jag har bara olivolja och salt på mina.
 Nu är ju inte det här vår midsommarbuffé som jag redan dukat upp….fniss…
Nej det här var ju vår 18-års buffé i söndags…
Om man nu måste äta de där läskiga sakerna i små burkar kan man ju alltid göra ett litet sillbord längst bort i något hörn av köket….haha….
Jag tror inte vi tar det här som midsommarmat just i år…för om ni såg i vårt kylskåp hur mycket vi fick över skulle ni förstå att vi är lite trötta på att äta just det här både till lunch och middag i flera dagar….skratt…
Men det är jag det….alltid såååå rädd att maten inte ska räcka…
Nix nix dags att ta tag i den här dagen..
Jag ska och röntga nacken innan jobbet i dag..
Jag måste tydligen kolla så den inte gått av eller nåt…
haha…nämen allvarligt talat…tydligen måste man göra en vanlig skelettröntgen innan 
man gör något annat… Men jag lovar att jag känner att jag INTE har brutit något…;)
Kraaaaaam Katarina
sommar

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    kustnära
    16 juni, 2015 at 9:45 f m

    Åh, så härliga recept du delar med dig. Ska prova potatissalladen direkt och kycklingen. Här är det också viktigt med mycket fisk så det blir lax, stekt inlagd strömming, rullströmming och rökt sik. Tur att maken gärna tar en sväng med båten emellanåt och sedan rensar fångsten dessutom. Håller tummarna att det går bra för dig idag och att nacken blir bättre. Nej, nu ska jag ladda för en sväng till stan och inhandla mat och dryck för helgen. Kram, kram

  • Reply
    Lena - gott för själen
    16 juni, 2015 at 10:13 f m

    Oj vilka härliga tips! Ska ta en djupdykning i recepten senare!

    Lycka till med röntgen!

    Kram Lena

  • Reply
    Ninelin
    16 juni, 2015 at 11:27 f m

    Önskan är stor. En sol på midsommar vore toppen. Härliga tips. Dricker inte snaps, men äter senapssill.
    Lycka till med röntgen.

    Kram N

  • Reply
    Hem ljuva hem
    16 juni, 2015 at 4:39 e m

    Åhh vad hungrig jag blir. Vilken härlig buffé du dukat upp där på köksön. Klart vi vill ha sol på midsommar men det går nog att fira den ändå. Vi vet inte vart vi ska vara riktigt ännu. Kraaam Pia

  • Reply
    Anneli
    16 juni, 2015 at 4:41 e m

    Någon midsommar med sol och värme verkar det inte bli här nere på västkusten i alla fall……………men jag tycker man är van nu vid det, det är ju sällan det är kanon väder på midsommar.
    Det där potatissalladsreceptet ska jag testa, verkar gott.
    Sill äter jag INTE, det får bli kassler till färskpotatisen och senare under grillningen äter jag mig mätt istället!

    Lycka till med din nackröntgen nu,
    kram Anneli

  • Reply
    Sofi
    16 juni, 2015 at 5:41 e m

    Hej vännen!

    Å så himla mycket gott!
    Önskar jag var hälften så bra och påhittig i köket som du:)
    Har faktiskt lärt mig äta sill även fast det inte är det godaste på midsommarbuffen direkt;)
    Å det där rosa fluffet var väl bara så fint! Hoppas att hon hade en toppendag!

    Nu ska jag och Nils ge oss ut på vår andra promenad för dagen!

    Kram fina

  • Reply
    Anonym
    16 juni, 2015 at 7:07 e m

    Hej och stort Tack för dina fina recept. Satt just och funderade på vad jag ska göra till helgen då sonen fyller 16 och vi ska ha släkten på kalas. Vi ju inte att det ska vara ”midsommarmat” bara. Så potatissalladen och köttet kommer nog att komma på bordet. Stort Tack. Kram Anki

Leave a Reply