Tänk ändå vad härligt det är att dricka morgonkaffe i sitt eget kök…
Ute strålar solen… Vi tog med oss den hem från Toscana..;)…
…så i dag är skita-ner-mig-i-jorden-kläderna på och det ska bli hääärligt.
2 fina tidningar väntade i brevlådan så jag ska allt ta lite pauser där i solen och läsa dem…
…man måste ju njuta lite i en solstol också…eller hur?
Jag menar det kan man ju behöva efter 10 dagars semester…fniss…
Något jag blivit riktigt sugen på under vår resa är att lära mig mer om färska kryddor.
Jag har dem mest för att de är fina och luktar gott…
Men jag skulle verkligen vilja lära mig mer om vilka man ska använda i vad.
Nu blir det mest basilika som är min absoluta favorit men det finns ju så många många fler.
Använder ni färska kryddor, och i så fall till vad?
Hoppas solen lyser på er i dag…annars får ni mysa inne med tända ljus.
Kram Katarina
No Comments
Milla
14 maj, 2015 at 11:46 f mJag har ett redigt kryddland ute där det växer massa oregano, citronmellis, dragon, timjan, mynta…. Den här tiden är de som finast att använda som krydda, framåt sommaren blir de lite dassiga och går i blom och lockar till sig massor av fina fjärilar. Jag glömmer tyvärr att använda kryddorna ibland, men jag tycker de går att ha till mycket. Finhacka och göra en kall sås, strö över köttfärssåsen. En favorit är att blanda i en rejäl näve i slutet när man ugnsrostar potatis – då på sommaren. Doftar underbart! Och inte att förglömma, ha färska kryddor i grillmarinaden! kram!
Cat
14 maj, 2015 at 11:51 f mFärska kryddor är ju bara så bäst!
Vi har ganska mycket kryddor i vår ”kryddträdgård”, timjan, rosmarin, lager, oregano, myntor…… Under växtsäsongen använder vi färska kryddor i nästan all mat för det smakar så mycket bättre helt enkelt.
Ha de gott och lycka till. Kram, Catarina
Pia Gustafsson
14 maj, 2015 at 1:59 e mHärligt med färska kryddor. Vi använder det ofta när vi har. Till marinader, i köttfärssåser eller bara till maten. jag har en stor kungsmynta(oregano) som växer utanför dörren sedan köper jag rosmarin och planterar ut. Citronmelissen kommer år från år till sallader och i drinkar, Timjan till pizzasåsen och på klyftpotatisen med lite vitlök och ja just det dragon i bean. Fniss! GOTT! ha det bra! / Pia
Stina I Söder
14 maj, 2015 at 3:08 e mJag använder mycket i maten och mynta tar Jah några blad i vattnet.
Odlar salvia, oregano, basilika, rosmarin, dill, persilja mm
Browneyedgirl
15 maj, 2015 at 7:59 f mSå härligt att piffa ute 🙂 Jag älskar kryddor och har en bok hemma om vad man kan använda till vad och vad dom gör för kroppen 🙂 Citron meliss älskar jag att ha hemma och lägga i te vattnet eller till dessert.
Kram fina och njut av fredag <3