Hej hej!
Här har vi vaknat till en strålande tisdag. Hoppas ni också gjort det.
Om inte vädret är strålande så är säkert just DU det…..;)
I matlådan i går hade Kajsa och jag rester från i söndags.
Det receptet har ni fått förut i det här inlägget.
Men det var ju så länge sedan…
Hur som helst så var Kajsa hos en av sina bästa vänner i går kväll
och hade då beskrivit den här maten…
på ett ungefär så här….;)
”Jag satt uppe på mitt rum och var så himla hungrig…
så doftade det så himla gott och jag såg framför mig
mammas goda köttfärssås med en massa grädde i….
Så kommer jag ner…så är det nån tomatröra…
…..mammas PLUPPMAT…..
…fast gott var det….”
Haha jag tyckte det var så roligt…
Ni vet just det där när man tror en sak å så blir det nåt heeeelt anant.
Hur som helst så är ju det här en rätt vi blev bjudna på hos min bror
för flera år sedan å dom käkar inte Viktväktarmat…
men det går ju att äta nyttigt ändå…;)
När man grillar har man ju oftast någon form av potatis till, därför är det ju lite extra
roligt att göra något helt annat i bland.
Brorsans tomatpasta: 6-8 personer
2 förp med krossade tomater
några vitlöksklyftor
en kruka färsk basilika
olivolja ca knappt ½dl)
salt och peppar
500gr pasta, gärna typ snäckor som samlar upp lite av såsen.
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i en kastrull och låt det stå och småputtra länge.
Jag lät det stå ca 1 timme.
Koka pastan och blanda den med såsen.
Vi grillade fläskfilé men det går ju lika bra med kyckling eller något annat.
Servera med sallad och grillad tomat. Någon sås behövs inte.
Mmmm… det är inte mycket som slår doften av grillat….
För er som är VV.
Om ni tar 2,5 dl pasta och ca 150gr fläskfilé blir det ca 10P (jag höftade till med olivoljan)
Med 2dl pasta blir det bara 8P
Bortsett från att såsen ska puttra länge så går den här rätten väääldigt snabbt att göra
i ordning. Dessutom smakar pastan nästan ännu bättre i matlådan dagen efter,
så det kan ju vara ett tips… Gör i ordning pastan alt. bara såsen dagen före..;)
Ha en toppen tisdag!
Jag står som reserv på ett spinningpass..;)
Nu kör vi hörni…upp å hoppa!!
Kram Katarina
No Comments
Ekenäsliv
23 augusti, 2016 at 10:19 f mHeeeej smulis :))
Ja, det ska bli urmysigt 😉 Kick-off med makens jobb igen du vet, hi hi 🙂
Men ärligt så känns det verkligen sååååå otroligt lyxigt oxh dessutom är alla sååå himla trevliga så vi har alltid så kul tillsammans 🙂 Så nu träffas vi två helger i rad ju 🙂
Några var ju nya i lördags, eftersom de nyanställt tre konsulter.
Åååå idag skulle jag behöva din kvittrande stämma här.. Sovit så dåligt i natt… Å tyvärr blir jag så påverkad av det, behöver sova när jag ligger där under täcket liksom, inte grubbla… Men det är ett klipp som jag måste kolla på, min läkare var med på nyheterna igår, ang forskningen om stamceller o mesenkymala som de granskade…
Men så kikar jag in här o livet känns ju genast peppigare;-)
Är ju med svag för pasta alltså… Å så gott det lät, och enkelt! =)
Ha ha ha, hon är ju bara underbar Kajsa, pluppmaten;-)
Tänk även pluppmat kan ju vara god:))
Å du har så många fina uppläggningsfat o skålar… 🙂
Ha en fin dag med vännen!
Massa kramar Anna
PS: Apeseluuut, det tycker jag låter urbra :)))))))
Mamma C
23 augusti, 2016 at 7:13 e mMumsfilibba så gott. En gång sa jag att det skulle bli pannbiff till middag. Gubben min tänkte svenska med lingon och brunsås. Blev först rätt besviken när han satt sig till bords och förstod att det serverades något helt annat. Jag hade gjort grekiska biffar som jag hittat recept på. Men han gillade dom med.
Kram mamma c