Frukostbullar

 Godmorgon!
Ny vecka igen…å vi tar o startar med lite hembakt bröd…;)
Jisses säger jag bara….jag fattar inte varför jag inte bakar lite oftare…
Det går ju faktiskt ganska snabbt…alltså själva bakandet..
Det är ju jäsandet som tar lite tid, men då kan man ju göra en massa annat medans man väntar..;)
För smaken och känslan av hembakt…
..mmm…det finns ju inget som slår det.
Sånna här små frukostbullar är ju dessutom perfekta just för att man stoppar dem i frysen 
och bara tar fram så många man ska äta just för stunden…
 Jag följde i stort sett receptet på mjölpåsen men la bara till lite frön….
För den som vill prova kommer receptet här:
50gr margarin 
5 dl vatten
1-2 tsk salt
50gr jäst
6 dl rågsikt
5 dl vetmjöl special
ca 1-2 dl vetemjöl
1 dl Psylium
1dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
Gör så här:
Blanda jästen med fingervarm degvätska (margarin + vatten)
Blanda i alla torra ingredienser men spara lite vetemjöl till utbaket.
Blanda i degmaskin ca 4 min eller 8 min för hand
jäs under bakduk 30 min
Knåda degen och tillsätt resten av mjölet om degen är kletig.
Dela degen i 4 delar och rulla till rullar.
Skär varje rulle i 5 delar och rulla till bollar.
Låt bullarna jäsa under bakduk 30 min på plåten
grädda mitt i ugnen, 10 min i 250 grader
Bred smör på en varm nygräddad och njuuuuuuut..;)
Jag håller på och läser i min nya hälsobok för fullt.
En hel massa bra saker tar jag till mig och andra bra saker struntar jag i..;)
Helt klart är i alla fall att jag eller VI behöver ändra vår kost en aning
och nu känns det som vi är på G…;)
Fisksoppa och hembakt bröd stod på menyn i går…
Såååå gott!
Jag ska plita ner soppreceptet någon dag med…;)
Ha en härlig dag!
Kram Katarina
Okategoriserade

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Nilla Q
    15 februari, 2016 at 10:28 f m

    Håller med, finns inget godare än nybakat bröd! Jag lyckades också få till lite bakning i helgen, det var längesen nu. Tänker också att jag borde göra det oftare, förr bakade jag nästan allt vårt bröd. Tack för receptet, det ska jag prova nästa gång jag bakar!

    Ha en bra måndag!

    Kram Pernilla

  • Reply
    Hemma på Sjuan
    15 februari, 2016 at 1:53 e m

    Så goda de ser ut. Nybakat bröd är underbart. Kramis

  • Reply
    HOUSE of ADELA
    15 februari, 2016 at 2:06 e m

    Visst är det mysigt att baka, jag älskar det!:)
    Inbjudande bilder hos dig och allt känns positivt och harmoniskt inne hos dig;)

    KRAM!
    A

  • Reply
    Renoverings Huset
    15 februari, 2016 at 6:29 e m

    Såg gott ut!! Tyvärr skulle min mage svälla upp som en ballong, så jag nöjer mig med att titta på bilderna än att testa receptet! 😉

  • Reply
    Susanne
    15 februari, 2016 at 7:22 e m

    Hembakat är det bästa som finns

  • Reply
    Plommonhuset
    15 februari, 2016 at 7:39 e m

    Åh doften av nybakat är det få dofter som slår. Det vattnas i munnen bara av att se dina fina bilder :-). Kram Sofia

  • Reply
    LantlivsAnette
    15 februari, 2016 at 7:40 e m

    Mums vad gott med hembakat bröd, jag bakar mitt egna Lchf bröd och jag har hittat några riktigt goda recept, gott med mycket ost på till kaffet. Kraaaam Anette

  • Reply
    Lena - gott för själen
    15 februari, 2016 at 8:53 e m

    Det är så gott med hembakt bröd. Jag bakar det mesta av frukostbrödet själv. Precis som du säger, det är ju så lätt. Jättefina bilder, förresten!

    Kram Lena

Leave a Reply

Frukostbullar

 Godmorgon!
Ny vecka igen…å vi tar o startar med lite hembakt bröd…;)
Jisses säger jag bara….jag fattar inte varför jag inte bakar lite oftare…
Det går ju faktiskt ganska snabbt…alltså själva bakandet..
Det är ju jäsandet som tar lite tid, men då kan man ju göra en massa annat medans man väntar..;)
För smaken och känslan av hembakt…
..mmm…det finns ju inget som slår det.
Sånna här små frukostbullar är ju dessutom perfekta just för att man stoppar dem i frysen 
och bara tar fram så många man ska äta just för stunden…
 Jag följde i stort sett receptet på mjölpåsen men la bara till lite frön….
För den som vill prova kommer receptet här:
50gr margarin 
5 dl vatten
1-2 tsk salt
50gr jäst
6 dl rågsikt
5 dl vetmjöl special
ca 1-2 dl vetemjöl
1 dl Psylium
1dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
Gör så här:
Blanda jästen med fingervarm degvätska (margarin + vatten)
Blanda i alla torra ingredienser men spara lite vetemjöl till utbaket.
Blanda i degmaskin ca 4 min eller 8 min för hand
jäs under bakduk 30 min
Knåda degen och tillsätt resten av mjölet om degen är kletig.
Dela degen i 4 delar och rulla till rullar.
Skär varje rulle i 5 delar och rulla till bollar.
Låt bullarna jäsa under bakduk 30 min på plåten
grädda mitt i ugnen, 10 min i 250 grader
Bred smör på en varm nygräddad och njuuuuuuut..;)
Jag håller på och läser i min nya hälsobok för fullt.
En hel massa bra saker tar jag till mig och andra bra saker struntar jag i..;)
Helt klart är i alla fall att jag eller VI behöver ändra vår kost en aning
och nu känns det som vi är på G…;)
Fisksoppa och hembakt bröd stod på menyn i går…
Såååå gott!
Jag ska plita ner soppreceptet någon dag med…;)
Ha en härlig dag!
Kram Katarina
Okategoriserade

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Nilla Q
    15 februari, 2016 at 10:28 f m

    Håller med, finns inget godare än nybakat bröd! Jag lyckades också få till lite bakning i helgen, det var längesen nu. Tänker också att jag borde göra det oftare, förr bakade jag nästan allt vårt bröd. Tack för receptet, det ska jag prova nästa gång jag bakar!

    Ha en bra måndag!

    Kram Pernilla

  • Reply
    Hemma på Sjuan
    15 februari, 2016 at 1:53 e m

    Så goda de ser ut. Nybakat bröd är underbart. Kramis

  • Reply
    HOUSE of ADELA
    15 februari, 2016 at 2:06 e m

    Visst är det mysigt att baka, jag älskar det!:)
    Inbjudande bilder hos dig och allt känns positivt och harmoniskt inne hos dig;)

    KRAM!
    A

  • Reply
    Renoverings Huset
    15 februari, 2016 at 6:29 e m

    Såg gott ut!! Tyvärr skulle min mage svälla upp som en ballong, så jag nöjer mig med att titta på bilderna än att testa receptet! 😉

  • Reply
    Susanne
    15 februari, 2016 at 7:22 e m

    Hembakat är det bästa som finns

  • Reply
    Plommonhuset
    15 februari, 2016 at 7:39 e m

    Åh doften av nybakat är det få dofter som slår. Det vattnas i munnen bara av att se dina fina bilder :-). Kram Sofia

  • Reply
    LantlivsAnette
    15 februari, 2016 at 7:40 e m

    Mums vad gott med hembakat bröd, jag bakar mitt egna Lchf bröd och jag har hittat några riktigt goda recept, gott med mycket ost på till kaffet. Kraaaam Anette

  • Reply
    Lena - gott för själen
    15 februari, 2016 at 8:53 e m

    Det är så gott med hembakt bröd. Jag bakar det mesta av frukostbrödet själv. Precis som du säger, det är ju så lätt. Jättefina bilder, förresten!

    Kram Lena

Leave a Reply