Fattigmanssoppa…

Hej hej!
Ny vecka….va härligt!
Nu när vi har kommit i gång och tränat sen några veckor tillbaka börjar det bli dags
att även ta tag i kosten. Jag kommer inte följa någon diet utan ska i nuläget bara göra 
små förändringar. Sluta fika och småäta…så ska vi inte ha grädde i maten 7 dagar i veckan…;)
Nu överdriver jag en smula men faktum är att vi haft lite för mycket av det goda lite för ofta..
Mit matmål 2016 är ju att börja laga mer hälsosam kost (=mindre grädde i maten till vardags)
Jag vill hitta nya recept och gärna använda mer färska kryddor.
Så tänker jag att det vore ju bra att försöka sig på att göra någon slags matlista…
Jag är inte så bra på just det…tycker ärligt talat att det är rätt tråkigt att ha en lista man måste följa…
Tänk om man inte är sugen på köttbullar om det nu är det som står där….
Fast jag inser ju att det är rätt praktiskt och underlättar både själva matlagandet och inköpen…
Jag tänker mig att vi ska ha en fiskdag, en salladsdag, en kycklingdag (älskar kyckling) och en soppdag….eller rättare sagt kväll…det är ju vardagsmiddagar det gäller.
Just soppa är något vi äter alltför sällan…dumt för det går ju så himla snabbt o lätt…
…ofta kan man ju göra i ordning i förväg också och bara värma upp…
Duka lite vardagsenkelt men fint är viktigt tycker jag…
Fattigmanssoppa kallar min man den här…;)
Potatis o purjolökssoppa med morot säger jag…
Grönsaksbuljong, potatis, purjolök och morötter.
Bara att skära i bitar och koka tills det är mjukt.
Så lite bröd till förstås. Jag väljer gärna knäcke.
Problemet med soppa tycker jag är att man oftast blir hungrig ganska snabbt efteråt.
En fruktsallad kan ju bli en bättre räddning då än en bulle…..;)
Gör ni matlistor? Följer ni dem i så fall?
 Förbereder ni middagar flera dagar i förväg?…eller hur gör ni 
då tiden liksom inte räcker till på kvällen efter jobbet…
Jag behöver en massa inspo just kring det här…
Skulle vilja att 2016 blir mitt bästa hälsoår.
Nu menar jag inte hälsoår = banta…
Nej jag menar såklart träning och bra mat….
..men även att må bra i själen och vara tillfreds med livet.
Kram på er och hoppas er måndag blir toppen!
Katarina
dukning

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Renoverings Huset
    11 januari, 2016 at 9:41 f m

    Godmorgon! Nu har jag äntligen läst ikapp! 🙂 Ni har det så himlarna fint.. och jag blir så avundsjuk på er bubbelpool!! Fikonträdet ser ut att trivas bra, trots att det inte står kyligt.

    Kram Therese

  • Reply
    Kakaobönan
    11 januari, 2016 at 10:21 f m

    Skulle också vilja äta mer soppa. Tycker det är så gott. Kanon om du lägger upp recept på goda soppor ni provar. Jag brukar göra en typ av gulaschsoppa med köttfärs som är riktigt matig och god. Har inte så mycket buljong så det blir nästan mer som en gryta.
    Matlista är ett måste för mig. Skriver en lista för 4-5 dagar i taget och sen handlar jag efter den. Sen händer det såklart att det blir ändringar ibland med det finns i alla fall mat hemma.
    Lycka till!
    Kram Pia

  • Reply
    Monika
    11 januari, 2016 at 10:49 f m

    Vet att LCHF inte är din grej, men då kan man äta grädde varje dag.
    Kram Monika

  • Reply
    Sallys hus
    11 januari, 2016 at 11:29 f m

    haha…mmm men då kan man inte äta pasta….;)
    Kram

  • Reply
    Huset på berget
    11 januari, 2016 at 12:47 e m

    Jag gör matlista för varje vecka och är ganska bra på att följa den men det kan ju byta dag…. Tycker att det är så himla bra att kunna handla hem så allt finns när maten ska lagas. Vi försöker ha en soppdag i veckan här också. Denna veckan blir det redd laxsoppa som jag serverar räkor till som jag lägger i precis vid servering och bröd.
    Kram

  • Reply
    ♥Linda♥
    11 januari, 2016 at 12:52 e m

    Hmm, det där är precis mitt dilemma med… Jag har haft perioder då jag haft matlistan och storhandlat. Det är ju fantastiskt skönt att veta vad man ska laga till kvällen och att det finns hemma. Av någon konstig anledning rinner detta ändå ut i sanden trots att jag vet att det ät så bra. I stället ränner jag i affären varje eftermiddag och går o ojar mig över vad vi ska äta till middag. Dyrt och tråkigt men ändå samma visa!?! Att jag inte lär mig? Vi kanske ska Peppe varandra till o skriva matlistor och ta tag i detta. Kram!

  • Reply
    Eva
    11 januari, 2016 at 2:10 e m

    Vi har ICA´s matkasse tre dagar i veckan.
    Den fjärde vardagskvällen får vi hitta på något eget.
    Fredag, lördag och söndag likaså – men just dessa tre vardagskvällar är guld värda.

    Vi planerar måndag-fredag och handlar allt på söndagar. Såå himla ordentliga, men vi hade inte klarat oss annars. Vi har extremt dålig fantasi…..

    6 gånger om dagen äter jag.Har ett matschema från min PT (välinvesterade pengar) som utifrån min längd, vikt och hur mkt jag tränar har gjort upp ett matschema till mig. Med tanke på att jag ”hatar” att vara hungrig så är detta en toppenlösning för min del – jag äter alltid tycks det som och jag går inte och är hungrig.

    Kram!

  • Reply
    Ekenäsliv
    11 januari, 2016 at 2:59 e m

    Hallå snickedickan :))
    Ja, men här har du ju listkvinnan då va;-)
    Det funkar verkligen inte annars… Å så har vi kört matkasse ett tag, men man tröttnar på det med. Å ibland blir det tom en stress…
    Nu ska vi ha matkasse varannan vecka efter att vi kommit hem (vi åker ju på söndag, Sälen)
    Sen kan man ju välja tre dagar i veckan med, det kan vara mer lagom.

    Tycker med det är viktigt med hälsosam mat. Jag har ju en ganska krånglig mage med..
    Mer vegetariskt mår jag bättre av, men tänker inte sluta äta kött. Absolut inte. Men mer varierat liksom 🙂

    Lillfi var ledsen igår… Hu vad det värkte i mig att hon inte var nära.. Så jag har väskan packad i bilen o var redo att åka… Men nu var hon piggare igen…
    Trivs inte alltid så bra med att hon inte är hemma…

    Ha de fint hjärtat <3
    Kramar Anna

  • Reply
    Camilla
    11 januari, 2016 at 9:17 e m

    Slow cooker är en toppengrej till soppor. Man kör igång den på morgonen med det man vill ha i och när du kommer hem är maten klar… Gjorde köttgryta i den för ett tag sedan. Förstekte köttbitarna dagen innan och på morgonen la jag i kött, grönsaker och buljon och fyllde på med vatten. När vi kom hem så var det bara att koka ris (har riskokare) och se till att grytan blev lite tjock. I med grädde (valfritt såklart)& soya. Toppenbra!

  • Reply
    American Actor HD Wallpapers
    11 januari, 2016 at 10:20 e m

    Oh! that was a cool post.I like it.

  • Reply
    Anonym
    14 januari, 2016 at 6:44 e m

    Jag kör matlista.
    Sitter på söndagen o kollar recept o skriver lista m ev sidnr. Kör oftast en kokbok om veckan som står framme så att den som ska laga lätt hittar.
    Storhandlar det som behövs plus frukost, mellis och annat på måndagen så allt finns hemma. Plockar ev fram ur frysen kvällen innan tex kött som vi aldrig köper eftersom gubben jagar. 🙂
    Vi byter dagar på middagarna hur vi vill och tar något annat om lusten faller på. Men för oss fungerar detta perfekt då middagstänket är klart och vi slipper småhandla varje dag. Den som vill laga mat vet att allt finns hemma om man väljer från listan och kan bara köra igång.
    Hemma hos oss äter vi allt från lchf ibland, veggo, nya grejer eller gamla godingar och sopporna gör vi riktigt matiga nästan mer som gryta. Mycket älg, köttfärsrätter, fisk och kyckling blir det.
    Sen har jag en son som älskar att baka. Gotti gotti.
    Ja så är det hos oss.
    Tack och hej leverpastej!
    /Pernilla

Leave a Reply

Fattigmanssoppa…

Hej hej!
Ny vecka….va härligt!
Nu när vi har kommit i gång och tränat sen några veckor tillbaka börjar det bli dags
att även ta tag i kosten. Jag kommer inte följa någon diet utan ska i nuläget bara göra 
små förändringar. Sluta fika och småäta…så ska vi inte ha grädde i maten 7 dagar i veckan…;)
Nu överdriver jag en smula men faktum är att vi haft lite för mycket av det goda lite för ofta..
Mit matmål 2016 är ju att börja laga mer hälsosam kost (=mindre grädde i maten till vardags)
Jag vill hitta nya recept och gärna använda mer färska kryddor.
Så tänker jag att det vore ju bra att försöka sig på att göra någon slags matlista…
Jag är inte så bra på just det…tycker ärligt talat att det är rätt tråkigt att ha en lista man måste följa…
Tänk om man inte är sugen på köttbullar om det nu är det som står där….
Fast jag inser ju att det är rätt praktiskt och underlättar både själva matlagandet och inköpen…
Jag tänker mig att vi ska ha en fiskdag, en salladsdag, en kycklingdag (älskar kyckling) och en soppdag….eller rättare sagt kväll…det är ju vardagsmiddagar det gäller.
Just soppa är något vi äter alltför sällan…dumt för det går ju så himla snabbt o lätt…
…ofta kan man ju göra i ordning i förväg också och bara värma upp…
Duka lite vardagsenkelt men fint är viktigt tycker jag…
Fattigmanssoppa kallar min man den här…;)
Potatis o purjolökssoppa med morot säger jag…
Grönsaksbuljong, potatis, purjolök och morötter.
Bara att skära i bitar och koka tills det är mjukt.
Så lite bröd till förstås. Jag väljer gärna knäcke.
Problemet med soppa tycker jag är att man oftast blir hungrig ganska snabbt efteråt.
En fruktsallad kan ju bli en bättre räddning då än en bulle…..;)
Gör ni matlistor? Följer ni dem i så fall?
 Förbereder ni middagar flera dagar i förväg?…eller hur gör ni 
då tiden liksom inte räcker till på kvällen efter jobbet…
Jag behöver en massa inspo just kring det här…
Skulle vilja att 2016 blir mitt bästa hälsoår.
Nu menar jag inte hälsoår = banta…
Nej jag menar såklart träning och bra mat….
..men även att må bra i själen och vara tillfreds med livet.
Kram på er och hoppas er måndag blir toppen!
Katarina
dukning

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Renoverings Huset
    11 januari, 2016 at 9:41 f m

    Godmorgon! Nu har jag äntligen läst ikapp! 🙂 Ni har det så himlarna fint.. och jag blir så avundsjuk på er bubbelpool!! Fikonträdet ser ut att trivas bra, trots att det inte står kyligt.

    Kram Therese

  • Reply
    Kakaobönan
    11 januari, 2016 at 10:21 f m

    Skulle också vilja äta mer soppa. Tycker det är så gott. Kanon om du lägger upp recept på goda soppor ni provar. Jag brukar göra en typ av gulaschsoppa med köttfärs som är riktigt matig och god. Har inte så mycket buljong så det blir nästan mer som en gryta.
    Matlista är ett måste för mig. Skriver en lista för 4-5 dagar i taget och sen handlar jag efter den. Sen händer det såklart att det blir ändringar ibland med det finns i alla fall mat hemma.
    Lycka till!
    Kram Pia

  • Reply
    Monika
    11 januari, 2016 at 10:49 f m

    Vet att LCHF inte är din grej, men då kan man äta grädde varje dag.
    Kram Monika

  • Reply
    Sallys hus
    11 januari, 2016 at 11:29 f m

    haha…mmm men då kan man inte äta pasta….;)
    Kram

  • Reply
    Huset på berget
    11 januari, 2016 at 12:47 e m

    Jag gör matlista för varje vecka och är ganska bra på att följa den men det kan ju byta dag…. Tycker att det är så himla bra att kunna handla hem så allt finns när maten ska lagas. Vi försöker ha en soppdag i veckan här också. Denna veckan blir det redd laxsoppa som jag serverar räkor till som jag lägger i precis vid servering och bröd.
    Kram

  • Reply
    ♥Linda♥
    11 januari, 2016 at 12:52 e m

    Hmm, det där är precis mitt dilemma med… Jag har haft perioder då jag haft matlistan och storhandlat. Det är ju fantastiskt skönt att veta vad man ska laga till kvällen och att det finns hemma. Av någon konstig anledning rinner detta ändå ut i sanden trots att jag vet att det ät så bra. I stället ränner jag i affären varje eftermiddag och går o ojar mig över vad vi ska äta till middag. Dyrt och tråkigt men ändå samma visa!?! Att jag inte lär mig? Vi kanske ska Peppe varandra till o skriva matlistor och ta tag i detta. Kram!

  • Reply
    Eva
    11 januari, 2016 at 2:10 e m

    Vi har ICA´s matkasse tre dagar i veckan.
    Den fjärde vardagskvällen får vi hitta på något eget.
    Fredag, lördag och söndag likaså – men just dessa tre vardagskvällar är guld värda.

    Vi planerar måndag-fredag och handlar allt på söndagar. Såå himla ordentliga, men vi hade inte klarat oss annars. Vi har extremt dålig fantasi…..

    6 gånger om dagen äter jag.Har ett matschema från min PT (välinvesterade pengar) som utifrån min längd, vikt och hur mkt jag tränar har gjort upp ett matschema till mig. Med tanke på att jag ”hatar” att vara hungrig så är detta en toppenlösning för min del – jag äter alltid tycks det som och jag går inte och är hungrig.

    Kram!

  • Reply
    Ekenäsliv
    11 januari, 2016 at 2:59 e m

    Hallå snickedickan :))
    Ja, men här har du ju listkvinnan då va;-)
    Det funkar verkligen inte annars… Å så har vi kört matkasse ett tag, men man tröttnar på det med. Å ibland blir det tom en stress…
    Nu ska vi ha matkasse varannan vecka efter att vi kommit hem (vi åker ju på söndag, Sälen)
    Sen kan man ju välja tre dagar i veckan med, det kan vara mer lagom.

    Tycker med det är viktigt med hälsosam mat. Jag har ju en ganska krånglig mage med..
    Mer vegetariskt mår jag bättre av, men tänker inte sluta äta kött. Absolut inte. Men mer varierat liksom 🙂

    Lillfi var ledsen igår… Hu vad det värkte i mig att hon inte var nära.. Så jag har väskan packad i bilen o var redo att åka… Men nu var hon piggare igen…
    Trivs inte alltid så bra med att hon inte är hemma…

    Ha de fint hjärtat <3
    Kramar Anna

  • Reply
    Camilla
    11 januari, 2016 at 9:17 e m

    Slow cooker är en toppengrej till soppor. Man kör igång den på morgonen med det man vill ha i och när du kommer hem är maten klar… Gjorde köttgryta i den för ett tag sedan. Förstekte köttbitarna dagen innan och på morgonen la jag i kött, grönsaker och buljon och fyllde på med vatten. När vi kom hem så var det bara att koka ris (har riskokare) och se till att grytan blev lite tjock. I med grädde (valfritt såklart)& soya. Toppenbra!

  • Reply
    American Actor HD Wallpapers
    11 januari, 2016 at 10:20 e m

    Oh! that was a cool post.I like it.

  • Reply
    Anonym
    14 januari, 2016 at 6:44 e m

    Jag kör matlista.
    Sitter på söndagen o kollar recept o skriver lista m ev sidnr. Kör oftast en kokbok om veckan som står framme så att den som ska laga lätt hittar.
    Storhandlar det som behövs plus frukost, mellis och annat på måndagen så allt finns hemma. Plockar ev fram ur frysen kvällen innan tex kött som vi aldrig köper eftersom gubben jagar. 🙂
    Vi byter dagar på middagarna hur vi vill och tar något annat om lusten faller på. Men för oss fungerar detta perfekt då middagstänket är klart och vi slipper småhandla varje dag. Den som vill laga mat vet att allt finns hemma om man väljer från listan och kan bara köra igång.
    Hemma hos oss äter vi allt från lchf ibland, veggo, nya grejer eller gamla godingar och sopporna gör vi riktigt matiga nästan mer som gryta. Mycket älg, köttfärsrätter, fisk och kyckling blir det.
    Sen har jag en son som älskar att baka. Gotti gotti.
    Ja så är det hos oss.
    Tack och hej leverpastej!
    /Pernilla

Leave a Reply