När stormen rycker upp en ur sängen…

Jag vaknar med ett ryck….
Det knäpper och knakar i vårt gamla gamla hus…
Vinden tjuter och rycker tag i allt den kommer åt…det dunsar och smäller…
Eller vinden….STORMEN…
Jag vill nog mer likna det vid en storm…
Men så tänker jag på dem som verkligen drabbats av storm….
Då husen verkligen blåst sönder och gått i spillror…
Vårt hus har ju stått stadigt sedan 1890 så det lär nog stå ett tag till…
Jag gäspar och kikar på klockan…
04.10
Sally trycker sig hårt mot mig…precis som att hon söker lite extra trygghet…
kl 05.00 har jag fortfarande inte somnat om.
Det dånar för mycket där under taknocken där vi har vårt sovrum…
Lika bra att kliva upp. Klockan ska ju ändå ringa snart.
Jag ska ju skjutsa husets 18-åring till skolan tidigt.
Med massäck och skidutrustning ska hon till Romme i dag med skolan.
Hur ska det gå tänker jag…
Stormar det där också?
Har de liftarna öppna då?
Så kommer jag på att det är ju rätt långt härifrån så det kanske inte stormar där…;)

Jag tänder ljus och sätter mig i soffan…

Rätt mysigt faktiskt…
Bara jag och stormen som är vakna.
Här nere dånar det inte så mycket… det mer viner lite grann…
…Ja å så dundrar det ju till ock skräller då något på verandan blåser omkull
och jag hoppar en halvmeter och biter mig i tungan för att inte skrika högt…
 Letar fram bilder på vårt hus i olika årstider…
..tycker det passar till inlägget…
Så hakar jag förstås upp mig på allt ofärdigt….fniss…
Jag antar att jag kommer vara helt galet trött i eftermiddag…
Jag antar att jag säkert kommer somna en stund då jag kommer hem efter jobbet.
Ja men så skönt att veta att man kan det….
För det kan man ju om man vet i förväg att det kommer att bli så.
Då kan man liksom planera in det och tillåta sig….
I stället för torsdagsstädning blir det torsdagssovkväll…
Det låter slött och trevligt…;)
Jag känner hur det svider i ögonen och de är tunga tunga…
Hur ska den här dagen bli egentligen?
Haha…
Ja den blir som den blir helt enkelt!
Här hade det ju varit trevligt att slå sig ner efter jobbet…
Men det blir om några månader det…;)
Kram Katarina
Okategoriserade

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Stella
  28 januari, 2016 at 9:13 f m

  Hi Catharine, still love all your posts 🙂
  Hope you are not tooooooooo tired today.
  Hugs,
  Stella

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 9:44 f m

  Hugs back to you ♥
  Just sitting with my second cup off coffee at my office..;)
  Sleeeeeepy…….;)

 • Reply
  Maria
  28 januari, 2016 at 2:06 e m

  Vilket mysigt inlägg! Fina bilder! Här blåser det också ordentligt! Saker skramlar omkull på porchen, tidvis snöar det på tvären, men det verkar inte vara något som lägger sig på marken direkt. Romme, Borlänge, det är nästan mina gamla hemtrakter det! Född och uppvuxen i Ludvika, typ en halvtimmes bilfärd därifrån 😉
  Kram/Maria

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 3:55 e m

  Oj, vilken tidig start på dagen! Hoppas du får en vilsam eftermiddag och en blåsfri natt ;)Du skriver så härligt och dina inlägg är så bra! Idag har du piggat upp en grådaskig dag i Stockholm (trots att du var trött!). Tack och kram till dig!

 • Reply
  Kakaobönan
  28 januari, 2016 at 4:33 e m

  Ja, fy tusan vad det blåst och regnat, även hos mig som bor lite söder om huvudstaden.
  Fina bilder!
  Kram Pia

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 5:24 e m

  Men herregud, så roligt och bra du skriver. Du måste vara den mest positiva och glada människa som går i ett par skor (london skor kanske). Ha ha . Vilka underbar bilder. Blev så pigg och glad av dina rader så jag rappade på lite, tog en tur till Karlstad och gjorde värst bra att ha fynden. Hade jag stannat hemma hade jag ju inte vetat att det finns. Kram Inger

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 5:50 e m

  Ja verkligen ett mysigt inlägg du gör här… Vilket fantastiskt fint hus ni har och placerat i en så vacker omgivning… Fantastiskt… Måste vara så underbart komma hem till detta efter en dag på jobbet :)… Här i Borås där jag bor har det åxå blåst något fruktansvärt inatt eller som du säger stormat!!! Nästan så man inte vågade dra upp rullgardinen i morse av rädsla för hur det skulle se ut därute! Men jo det såg ut som det brukar! Tur det :)… För ja precis… Det finns de som verkligen vet hur det är när den verkliga stormen anfaller… Vi är ju trots allt ganska förskonade i vår del av världen… Ja du hoppas du nu kör lugnt och fint hem från jobbet åxå men var så lagom avslappnad för John Blund vill man inte ha i bilen speciellt inte om man sitter bakom ratten… Men sen så… Sov så gott i soffan 😀 😉 kram Rose-Marie

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 6:25 e m

  Haha va rolig du är!
  Nä Londonskorna får allt vänta ett tag till…;)
  Du ser… sånt där är ju det allra bästa… när man hittar saker man inte visste att man behövde..haha..
  Tack snälla du för dina rara ord!
  Kram till dig!

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 6:27 e m

  Hallå där!
  Tack vad du är gullig!
  Jodå det gick finfint att köra hem. Eftersom jag började så tidigt kunde jag åka hem då det fortfarande var ljust..
  Det underlättar ju eftersom jag har 3,5 mil till jobbet…
  Man blir ju liksom piggare bara av att det faktiskt ÄR ljusare längre nu..;)
  Kram o ha en mysig kväll!

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 8:32 e m

  🙂 🙂

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 10:31 e m

  Kram tebaks..;)

Leave a Reply

När stormen rycker upp en ur sängen…

Jag vaknar med ett ryck….
Det knäpper och knakar i vårt gamla gamla hus…
Vinden tjuter och rycker tag i allt den kommer åt…det dunsar och smäller…
Eller vinden….STORMEN…
Jag vill nog mer likna det vid en storm…
Men så tänker jag på dem som verkligen drabbats av storm….
Då husen verkligen blåst sönder och gått i spillror…
Vårt hus har ju stått stadigt sedan 1890 så det lär nog stå ett tag till…
Jag gäspar och kikar på klockan…
04.10
Sally trycker sig hårt mot mig…precis som att hon söker lite extra trygghet…
kl 05.00 har jag fortfarande inte somnat om.
Det dånar för mycket där under taknocken där vi har vårt sovrum…
Lika bra att kliva upp. Klockan ska ju ändå ringa snart.
Jag ska ju skjutsa husets 18-åring till skolan tidigt.
Med massäck och skidutrustning ska hon till Romme i dag med skolan.
Hur ska det gå tänker jag…
Stormar det där också?
Har de liftarna öppna då?
Så kommer jag på att det är ju rätt långt härifrån så det kanske inte stormar där…;)

Jag tänder ljus och sätter mig i soffan…

Rätt mysigt faktiskt…
Bara jag och stormen som är vakna.
Här nere dånar det inte så mycket… det mer viner lite grann…
…Ja å så dundrar det ju till ock skräller då något på verandan blåser omkull
och jag hoppar en halvmeter och biter mig i tungan för att inte skrika högt…
 Letar fram bilder på vårt hus i olika årstider…
..tycker det passar till inlägget…
Så hakar jag förstås upp mig på allt ofärdigt….fniss…
Jag antar att jag kommer vara helt galet trött i eftermiddag…
Jag antar att jag säkert kommer somna en stund då jag kommer hem efter jobbet.
Ja men så skönt att veta att man kan det….
För det kan man ju om man vet i förväg att det kommer att bli så.
Då kan man liksom planera in det och tillåta sig….
I stället för torsdagsstädning blir det torsdagssovkväll…
Det låter slött och trevligt…;)
Jag känner hur det svider i ögonen och de är tunga tunga…
Hur ska den här dagen bli egentligen?
Haha…
Ja den blir som den blir helt enkelt!
Här hade det ju varit trevligt att slå sig ner efter jobbet…
Men det blir om några månader det…;)
Kram Katarina
Okategoriserade

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Stella
  28 januari, 2016 at 9:13 f m

  Hi Catharine, still love all your posts 🙂
  Hope you are not tooooooooo tired today.
  Hugs,
  Stella

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 9:44 f m

  Hugs back to you ♥
  Just sitting with my second cup off coffee at my office..;)
  Sleeeeeepy…….;)

 • Reply
  Maria
  28 januari, 2016 at 2:06 e m

  Vilket mysigt inlägg! Fina bilder! Här blåser det också ordentligt! Saker skramlar omkull på porchen, tidvis snöar det på tvären, men det verkar inte vara något som lägger sig på marken direkt. Romme, Borlänge, det är nästan mina gamla hemtrakter det! Född och uppvuxen i Ludvika, typ en halvtimmes bilfärd därifrån 😉
  Kram/Maria

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 3:55 e m

  Oj, vilken tidig start på dagen! Hoppas du får en vilsam eftermiddag och en blåsfri natt ;)Du skriver så härligt och dina inlägg är så bra! Idag har du piggat upp en grådaskig dag i Stockholm (trots att du var trött!). Tack och kram till dig!

 • Reply
  Kakaobönan
  28 januari, 2016 at 4:33 e m

  Ja, fy tusan vad det blåst och regnat, även hos mig som bor lite söder om huvudstaden.
  Fina bilder!
  Kram Pia

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 5:24 e m

  Men herregud, så roligt och bra du skriver. Du måste vara den mest positiva och glada människa som går i ett par skor (london skor kanske). Ha ha . Vilka underbar bilder. Blev så pigg och glad av dina rader så jag rappade på lite, tog en tur till Karlstad och gjorde värst bra att ha fynden. Hade jag stannat hemma hade jag ju inte vetat att det finns. Kram Inger

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 5:50 e m

  Ja verkligen ett mysigt inlägg du gör här… Vilket fantastiskt fint hus ni har och placerat i en så vacker omgivning… Fantastiskt… Måste vara så underbart komma hem till detta efter en dag på jobbet :)… Här i Borås där jag bor har det åxå blåst något fruktansvärt inatt eller som du säger stormat!!! Nästan så man inte vågade dra upp rullgardinen i morse av rädsla för hur det skulle se ut därute! Men jo det såg ut som det brukar! Tur det :)… För ja precis… Det finns de som verkligen vet hur det är när den verkliga stormen anfaller… Vi är ju trots allt ganska förskonade i vår del av världen… Ja du hoppas du nu kör lugnt och fint hem från jobbet åxå men var så lagom avslappnad för John Blund vill man inte ha i bilen speciellt inte om man sitter bakom ratten… Men sen så… Sov så gott i soffan 😀 😉 kram Rose-Marie

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 6:25 e m

  Haha va rolig du är!
  Nä Londonskorna får allt vänta ett tag till…;)
  Du ser… sånt där är ju det allra bästa… när man hittar saker man inte visste att man behövde..haha..
  Tack snälla du för dina rara ord!
  Kram till dig!

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 6:27 e m

  Hallå där!
  Tack vad du är gullig!
  Jodå det gick finfint att köra hem. Eftersom jag började så tidigt kunde jag åka hem då det fortfarande var ljust..
  Det underlättar ju eftersom jag har 3,5 mil till jobbet…
  Man blir ju liksom piggare bara av att det faktiskt ÄR ljusare längre nu..;)
  Kram o ha en mysig kväll!

 • Reply
  Anonym
  28 januari, 2016 at 8:32 e m

  🙂 🙂

 • Reply
  Sallys hus
  28 januari, 2016 at 10:31 e m

  Kram tebaks..;)

Leave a Reply