Hej hej..
Tänkte kika in med ett middagstips…
Ja kanske inte en mitt i veckan middag men helt klart en riktigt fin helgmiddag…
I söndags var ju vi på kalas hos svärfar….ja svärmor var ju med också såklart..;)
Hur som så var det M som stod för matlagandet…
Vi hade ju farmors gamla gryta puttrandes på spisen hemma hos oss hela förmiddagen….
Å om vi gläntar på locket….
…så fanns där Ossobuco.…
My ó my va GOTT det var!!
Jag har aldrig ätit det förut men eftersom jag älskar Italiensk mat så borde jag ju ha förstått det innan…;)
M har använt det HÄR receptet och han hälsar att det var plättlätt att göra…
Bara hacka, fräsa och låta puttra några timmar…;)
Så tog vi med oss hela grytan och åkte på kalas…
Så blev det hemlagat potatismos till och kokta grönsaker…
Mmmmm…
Det här vill jag minsann äta fler gånger!
Såklaaart fick vi desert…
Pajskal fyllt med smörstekta äpplen och kanel, toppad med marräng och en klick vispgrädde.
Så satt vi och myste framför brasan en stund innan det blev dags att fara hem igen…
I morgon måste jag till jobbet en stund vare sig jag orkar eller ej…
…så det är dags att bli frisk nu!
Kraaaam Katarina
No Comments
Ewa
9 november, 2017 at 6:19 e mGuuud så gott! Hade glömt bort den maträtten! Var hittade M kalvlägg? Robertssons?
Sallys hus
9 november, 2017 at 6:55 e mHallå..nä på kötthandlarn..heter det så? du vet vid CoopBaronen… du får väl beställa det av M tills ni ska komma hit på middag…;) Vi får ta o bestämma ett datum..;) Kraaam
Villa ryttarängen
9 november, 2017 at 8:08 e mDen där grytan för det första.. jag har en likadan fast en blå. En riktig klassiker. All mat blir god i den liksom. Nu är jag ju ingen köttälskare men ändå, det ser gott ut. Efterrätten däremot.. Wooow så gott Kraaaam Pia
Carin
9 november, 2017 at 10:12 e mVåran gamla gryta fick sonen och det var en precis lika dan.
Mycket gott som ni smaskade på i söndags.
Kram Mamma C
Tess
10 november, 2017 at 9:31 f mMums, vad gott! 🙂