Pasta med mangold

Hej hej och hallå…..
Här fortsätter semestern och skurandet….haha…
Jösses…vårt badrum kommer skina snart..;)
Nej men faktum är att jag aldrig gjort en sån här stor rensning i skåp och lådor sedan
vi byggde det så det är verkligen välbehövligt om jag säger så.
I dag ska jag köpa några fler små plastbackar till allt småplock så får man lite bättre ordning.
Ett pass på gymmet, en sväng till det blå/gula varuhuset och så ska
1 st efterlängtad dotter hämtas hit för några timmars mystid….
Dvs… hon får sitta på en stol och babbla medans jag skurar eller om solen kommer får
hon placera sig i en solstol medans jag rensar ogräs
alldeles intill…..känns som en schysst fördelning av uppgifter…..;)
Vi fick egenodlad mangold av mina svärföräldrar (Tack för det! ;o))
och den ville vi såklart göra något med.
Mattias kokade den först i ca 2 minuter och sedan stektes den i olivolja.
Med grillad kyckling, pasta och rostade pinjenötter blev det en smarrig middag.
…några droppar citron, tomater och en liten klick av den goda såsen.
Den består av creme fraishe och riven parmesan, lite salt och peppar.
Jag kan inte säga att det var någon matupplevelse utöver det vanliga…
det smakade i ärlighetens namn inte sådär supermycket..
Men mangold är ju supernyttigt så det känns ju bra bara att veta att man får i sig nyttigheter..
Jag tror minsan jag ska så lite jag också för jag läste att man kan så hela juli och skörda till sent i höst.
 
Kram Katarina
Lunch/middag

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Anna W
    22 juli, 2019 at 1:25 f m

    Å nu börjar det kurra i min mage… Ska nog lägga mig istället 😉

Leave a Reply