6 enkla väggdekorationsidéer för ett snyggt hem

I samarbete med Bimago

En tom vägg är inget någon njuter av att titta på och därför är väggkonst ett viktigt steg i dekorationsprocessen.
Väggkonst behöver inte alls vara svårt heller, jag tänkte vi skulle gå igenom 6 enkla idéer
som kan göra dina tomma väggar livfulla och personliga.
Läs vidare för att se väggdekorationsidéer som inte kräver särskilt mycket pengar eller energi.1. Abstrakta tavlor
Abstrakta tavlor är en av de absolut bästa och enklaste typerna av väggdekor du kan ha i ditt hem.
De kan variera så mycket och finns i alla möjliga färger och stilar. Abstrakt konst kan tala till vem som helst.
Du kan välja mellan en stor tavla eller flera mindre och skapa ett litet galleri av abstrakt konst du gillar.
Kolla in Bimagos sortiment om du letar efter en abstrakt tavla!

2. Speglar
Dekorativa speglar är både vackra och funktionella, och kan komplementera vilket rum som helst. De fyller inte bara upp väggarna på ett modernt och stilrent sätt utan de skapar också illusionen av mer utrymme och får ett rum att se ljusare ut. Det finns massor av klassiska, eleganta speglar med detaljerade guldkanter om du vill skapa ett sofistikerat utseende, men det finns även en mängd roliga geometriska former om du söker något mer modernt. Dekorativa speglar är en utmärkt lösning som ger maximal effekt för relativt lite ansträngning.
3. Broderi
Du kan antingen göra ditt eget broderi eller också köpa färdiggjort broderi för att använda som väggdekor. Självklart tar det en del tid att brodera själv, men om du redan är intresserad av att brodera är väggarna den perfekta platsen för dig att visa upp dina färdiggjorda hantverk på. Broderier är ett enkelt sätt att liva upp rummet, och ger dessutom ger mer struktur till väggen än vad en vanlig tavla gör. Precis som med målningar och fotografi kan du hitta broderier av i stort sett vad som helst i olika unika stilar.

4. Hyllor
Från små, diskreta hyllor som du kan placera mindre vaser och annan dekor på till stora bokhyllor som tar upp nästan hela väggen är hyllor perfekta både för förvarning och konst. Blir det bättre än dekor som är användbara både för praktiska och stilmässiga ändamål? Hyllor är perfekta för att visa upp föremål och samtidigt skapa ordning i hemmet.

5. Foton och vykort
Ett väldigt mysigt sätt att dekorera en vägg kan vara att skapa ett rutnät eller en grupp av foton och vykort att hänga på väggen. Denna typ av dekoration är inte bara stilren utan även mycket personlig och kan påminna dig om vad du älskar dagligen. Ta ut de gamla vykorten och fotografierna ur lådorna de gömmer sig i och sätt istället upp dina favoritminnen på väggen. Du kommer inte att ångra det!
6. Dekorativa tallrikar
Att använda middagstallrikar som väggdekor har blivit mycket populärt på grund av hur enkelt det är att hitta vackra, billiga tallrikar (för att inte nämna att många redan har tallriksset de aldrig använder hemma.) Resultatet av dekorativa tallrikar som väggdekor är dramatiskt och vackert, med en vintagetouch.

Ha en fin dag!
Kram Katarina

samarbeten tavlor

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply