Annonslänkar till cervera och Åhléns
Jag tänkte ni vi skulle fortsätta med den där menyn…
Till varmrätt så blev det Röding med rosépeppar….
Jag som inte trodde jag tyckte om vare sig röding eller rosépeppar…
Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig…
Å det här hörni…
Det är SÅ GOTT!!
Sjääälvklart ska ni få receptet….
Till ca 6 port:
2 rödingar /ingen aning om hur stora…men lagom..;)
ca 1,5 msk roséppeppar/fisk
ett halvt knippe dill/fisk
3st citronskivor/fisk
ca 5dl grädde
salt, peppar
ca 1 msk fiskfond
ca 1 dl vitt vin
Gör så här:
Snitta upp rödingen.
Stöt rosépeppar i en mortel och fördela den tillsammans med salt, hackad dill och citron
inuti de uppsnittade fiskarna. Lägg i en ugnsfast form och häll över grädde.
Ställ in i ugnen, 160 grader tills fisken är 52 grader.
Sila av grädden ner i en gryta,
tillsätt 1 dl vitt vin och smaka av med ca 1 msk fiskfond
låt puttra och smaka av med salt och svartpeppar.
red såsen till önskad tjocklek.
Filéa upp fisken och servera med pressad potatis, såsen och kokta grönsaker.
Fina tallriken HÄR
Alltså det här var sååååå gooott…
Å även detta kalasade vi på dagen efter då den festmatsugna sonen kom förbi
på provsmakning…;)…….ja å den här då…….
-Geeeeeeee hiiiiiit…..geeee mig, ge mig, geeeeeeeeeemiiiiig….
Haha…
Ja även små kissar vill smaka på röding…;)
Kram Katarina
2 Comments
Monika
12 mars, 2020 at 9:17 e mÄr superförtjust i både röding och rosepeppar men har aldrig använt de två ingredienserna i samma recept. Vi äter röding ganska ofta, både när det är bara vi två och när vi har gäster. Vi ber dem filea rödingen i affären med skinnet kvar för jag tappar aptiten om huvudet med ögon och ryggbenet är kvar. Vi steker den alltid i panna för vi tycker det blir godast. Senaste tiden har det oftast varit dill/forellromspotatis till, så gott men röding och kantareller är också supergott. Får nog testa en variant med rosepeppar också men ingen där fisken har huvud, ögon och ryggben kvar.
Kram Monika
Sallys hus
13 mars, 2020 at 8:30 f mHaha….då är vi lika där…
Jag bönade och bad att han skulle ta bort huvudet och stjärten innan men han var benhård och påstod att det satt en massa smak där…
Så Mattias fick vara kock ensam…det där befattar jag mig inte med…tyckte det räckte med att fota..;)
Men han fileade snällt upp den åt mig och la på min tallrik så jag slapp att ens se det där huvudet…..;)
Ja jag blev verkligen överraskad…trodde ju som sagt inte jag gillade rosépeppar…eller röding..
Med kantareller lät ju supersmarrigt… tack för tipset..det måste vi testa.
Kraaaaam o ha en fin helg!