Ugnsstekta tomater med buffelmozzarella….
Det var helt nytt för mig och något M hade blivit bjuden på på en ”herrmiddag” för några veckor sedan.
Gör så här:
Dela så många körbärstomater som du anser att var och en äter.
Vi beräknade 6st halvor/person och det blev helt lagom
Lägg tomaterna i en ugnsfastform med lite olja i botten.
Lägg en vitlöksstav ovanpå varje halva och
låt stå i ugnen på 80grader i ca 3 timmar.
De ska rostas lite sakta för att få fram den lite söta smaken…
Precis innan servering delar du buffelmozzarella och lägger en halva i mitten av varje tallrik, lägg tomater runt om.
Ringla över lite olivolja och strössla med hackad färsk basilika.
Dra några varv med salt och pepparkvarnen och ringla lite balsamico.
I glasen hade vi bubbel…
Rätten är som godast då tomaterna fortfarande är varma så se till så att
gästerna redan har varit på toa….(blink blink Helena)…….för de kallnar snabbt…..;)
Till varmrätt är det perfekt med en gryta.
M gjorde i ordning den här redan runt lunchtid. Då hann den dels putra länge så smakerna rikitgt kommer fram
och vi slapp veva i grytorna då gästern kommit. Det var bara riset vi behövde sätta på då vi åt förrätten.
Den här grytan har vi gjort sedan barnen var små och är Kajsa favorit. Vi har inte haft något namn på den förns nu.
Herr E visste minsann….
Låt mig presentera: Fläskfilé Tropicana minsann…..;)
Här har jag inga mått utan du får helt enkelt häva i så mycket som du tycker av allt och smaka…;)
Fläskfilé, gul lök, röd paprika, kalvfond, grädde, curry, salt och peppar.
Fräs i stekpanna och blanda sedan med grädde och lite redning i en stekgryta och låt putra..
Perfekt att bara värma upp senare.
På bordet till servering ställer du sedan skålar med: skivad banan, konserverade mandarinklyftor och cashewnötter.
Mango chutney, chillipulver och extra salt och peppar för dem som vill…
Den här rätten är både lite rolig med småplockandet och helt beroendeframkallande…
OM man tycker om curry förstås…;)
Rött vin till curry kan ju vara svårt…
Det här fick M tips om på bolaget…
Desert…
Såååklaaaaart ska det vara något sött efter maten va?
Glass är ju som ni vet min favvo och inget kan ju gå upp emot hemgjord.
Jag ahr ingen glassmaskin så egentligen heter väl det här parfait men jag kallar det glass för det känns som glass..;)
Till 4 portioner behöver du:
4 äggulor, 4msk socker, 2dl vispgrädde, ev 3 msk smaksättning (punsch, Baileys etc.)
Gör så här:
Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke.
Vispa grädden i en egen bunke.
Blanda i grädden i äggsmeten och försök att röra så lite som möjligt
(fast det måste ju blandas förstås)
Tillsätt ev smaksättning.
Jag har den oftast utan… då smakar den vanilj…även fast det inte är vanilj i…;)
Supergott även med färska bär eller så i smeten.
Häll i portionsskålar och ställ i frysen minst 4 timmar. Gör den gärna flera dagar i förväg
men kom då i håg att ta fram den en liten stund innan servering
så att glassen hinner smälta sådär lite lagomt..;)
Servera med färska bär eller varm sylt…
VI valde lite tropiska frukter för att få det så där sommarfräscht ni vet..
Det skulle ha varit hallon också men dom glömde jag i kylen…;)
Smakade fantastiskt på morgonyougurten i stället…haha…
Kram Katarina
No Comments
Mamma C
28 augusti, 2018 at 2:10 e mSå mycket gott och tack för recepten.
Kram Carin
Astrid
28 augusti, 2018 at 3:51 e mGleder meg til og forsøke oppskriften. Kan du forsøke og forklare hva redning er…? Er det kraft? Flott blogg du har!
Sallys hus
29 augusti, 2018 at 10:33 f mTack..;) Redning är att du blandar mjöl med lite vätska (grädden tex) så att grytan blir tjockare….;)
Ekenäsliv
4 september, 2018 at 3:26 e mNom nom nom 🙂