Dags för vår på verandan

På verandan är det fortfarande höstmysigt..;)
Allt julpimp är borta sen länge men höstplanteringarna är fortfarande riktigt fina.
Men nu är man ju riktigt sugen på att få göra vår här.
Hur har ni gjort?
Har ni redan planterat ut penséer
De tål ju några minus men man vet ju aldrig…plötsligt kanske vi har full vinter här mitt i våren…
Konstigare saker har man ju varit med om…;)
Man kan ju börja lite försiktigt….med en å annan…..
Det får nog bli en syssla för helgen..;)

Annars är det här en vecka med en massa roligheter inbokade.
I morgon åker jag till Uppsala, på fredag blir det aw och på lördag ska jag ut på date minsann..
Så ska det tränas och städas…sättas tomatfröer…..å planteras penséer då..

Så…nu kickar vi i gång nya veckan..
Hoppas ni har fått en bra start!
Kraaaaam Katarina

verandan

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nilla
  9 mars, 2020 at 11:56 f m

  Våren… suck… som jag längtar! Nu har faktiskt snön smält bort här tack och lov, men är istället slask, grått och trist.

  Borde också ta tag i sofftvätt med mera, kanske jag skulle slå slag i saken ikväll?

  Corona och resor, jag sitter ju och bokar en massa resor på jobbet. Har en man som fortsättningsvis har dåligt immunförsvar och i vår familj har vi väl tagit det här med handhygien till en ny nivå, lägg till allmän fobi för bakterier. Ja pratar om mig själv där i det sista med fobin. Jag resonerar såhär, det har blivit en hysteri. Ska vi stänga ner skolor, jobb etc för varje säsongsinfluensa epedmi? Magjsuketider? De kan också vara farligt för de som har nedsatt immunförsvar. Kanske inte ändå, god handhygien och sunt förnuft. Som fobiker och en som är rädd att smitta ner mannen så kan jag ge några tips som gäller vardagen, tänk på det här. Hur många tvättar händerna det första de gör när de kommer hem? Idag rätt många tror jag, bra. Men sen då? Man har varit till affären, kommer hem, tvättar händerna, ställer varorna på rätt ställe. Finito? inte hos oss, då tvättar vi händerna igen. För hur kan jag veta vem som rört i varorna innan mig? Och var de haft sina händer innan det? Öppna dörrar på allmänna ställen? Jovisst, med handskar på eller nedragen ärm så inte handen rör i handtaget 😉 Gå på toa på allmänna platser, jodå, men tvättar händerna tar servett att stänga av kranen med och öppna dörren med. Inte med handen. Inte med samma hand som först torkat sig efter toabesöket och öppnat kranen. Tror jag många blivit bättre på idag dock efter all information om hur man tvättar händerna rätt. Sen ser man tyvärr alltför många som kommer glatt ut ur toan och traskar raka vägen till buffet bordet…. Behöver jag säga att jag inte äter buffeét? Eller skyr hotellfrukostar? Men så har jag aldrig sagt att min hjärna fungerar helt normalt heller 😀 Dessutom vet ni att säkerhetsbältena på flyg är ett av de ställen som är fulla med bakterier? Och telefonen är en av de värsta smittohärderna! Så telefonen kan behöva en uppfräschning nu och då.

  Däremot så har nog de som inte övertänker vissa saker det mycket lättare att leva än såna som mig 😉

  Hoppas jag inte förstör nöjet med frukostar och mat nu…. Men tillbaka till er resa, ha is i magen. Mycket hinner ändra ännu. Och ha handspirt med er, om ni inte slipper och tvätta händerna. Just nu har allt blivit en hysteri, som faktiskt även i mina mått tagit överdimensionerade uttryck. Flygbolag går i konkurs, tursimen förlorar massa med pengar. Människor blir cyniska och elaka och uttrycker sig rasistiskt. Jag kanske inte skulle trängas på såna ställen var en massa människor rör sig, men inte kan man sluta leva heller. Skulle uppsöka mindre mysiga ställen, njuta av lugnet, maten och sällskapet på min resa. Och givetvis tvätta händerna 😉 Min fobi, behöver ingen annan lida av, jag bara tvättar händerna maniskt och ungarna vet minsann också hur man gör 😀

  Ha en bra dag!
  Kram Nilla

  • Reply
   Sallys hus
   13 mars, 2020 at 9:03 f m

   Hallå där di fina människa!
   SÅ glad jag alltid blir då du tar dig tid att skriva…å känn inte att du måste skriva en hel bok varje gång..;)
   Även om det förstås är väldigt trevligt och jag alltid skrattar högt åt ditt sätt att uttrycka dig på…
   kanske inte supermycket i dag då förstås…stackars er!
   Men jag håller med om att det är SÅ synd om alla som jobbar inom turistnäringen… Det är ju redan hundratals varslade inom hotell här i Sverige…
   Vi tror inte vi kommer åka oavsett vad som händer….det är ju inte ett igenbommat och öde Venedig vi sett fram emot…
   Men egentligen borde man ju göra precis tvärt om…så att landet får fart på turismen igen…

   Ha en underbar helg nu rara du!
   Kraaaaaaam Katarina

 • Reply
  Christina
  9 mars, 2020 at 2:43 e m

  Åh vad fint du har på din veranda , trevlig em . //Christina

  • Reply
   Sallys hus
   13 mars, 2020 at 8:59 f m

   Tack va gullig du är…
   Nu är man ju SÅ sugen på vårpimp..
   Kraaaaam

Leave a Reply