Perenner i krukorna

Hallå där..
Hur har ni det i sommarhettan?
Jag har det ju bra som kan jobba hemifrån och jag har bestämt mig för att ta ut
ett par halva semesterdagar för att kunna njuta vid poolen på eftermiddagarna.

I går kom vi hem lagom till lunch och hann umgås lite med Kajsa innan hon tog tåget hem till sig.
Hon och några av hennes vänner har tillbringat sin midsommarhelg här hos oss medans vi var iväg.
I går kväll bjöd vi över Lejonen från andra sidan skogen på lite spontant kvällsbad och grillmiddag.
Myyyyyyys på det!

I krukorna i år har jag försökt varva sommarblommor med perenner.
Vi har väldigt få blommande blommor i våra rabatter så jag tänker att när de blommat över får de flytta från krukorna och ner i jorden lite här och där så kan vi njuta av dem många år framöver förhoppningsvis.
Drömmen vore väl att ha en särskild övervintringsplats så att man kunde gräva upp och gräva ner perenner
år efter år för att ha i krukor. Det blir ju kolossalt dyrt att köpa nya sommarblommor till alla krukor varenda år.

Just fjärilslavendel är ju ett-årig men annars är ju lavendel väldigt lätt att gräva ner i en så-låda och sedan gräva upp på våren och sätta i en kruka. Afrikas blå lilja är plättlätt att övervintra. Bara att klippa av blomstjälkarna och ta in krukan
på hösten och ställa tillsammans med olivträd och annat. Häll på lite vatten nån gång i månaden så klarar den sig finfint… (helst vill den nog ha runt 8 grader skulle jag tro.
Jag tog ju in allt mitt för sent förra hösten så i år har jag fått lov att köpa nytt.
Men nu har jag lovat mig själv att bli lite bättre på att ta hand om växterna även vinterhalvåret.

Kram på er och ha en fin dag!
Katarina

Pool trädgård

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anna
  27 juni, 2022 at 8:25 f m

  Hej hjärtat ❤
  Himmel så länge sedan jag skrev något till dig här – kan skriva tusen ursäkter men låter bli…
  Du vet att du alltid är i mitt hjärta.

  Tänk att Kajsa fyllt 25 & tagit en Master – så stort!! Stort Grattis och All Lycka till verkligen ❤
  Kan tänka mig att det är många känslor.

  Vill mest säga att jag blir sååå inspirerad och längtar verkligen efter hus nu igen 😉
  Tänker på dig och skickar massor av kärlek och kramar ❤❤❤

  • Reply
   Sallys hus
   30 juni, 2022 at 10:23 f m

   Detsamma sunshine <3 det vet du... vi får ringas snart <3 <3

 • Reply
  Stenhagenbettan
  27 juni, 2022 at 6:41 e m

  Jag säger ofta att en blomma gör ingen sommar. Försöker bli bättre på att köpa blommor som kan övervintra. Har även börjar så och odla sommarblommor en petunia kosta då ca 3 kr. Krukorna är dyra så det vill till att spara på dom

 • Reply
  Bodil
  28 juni, 2022 at 6:25 e m

  Jag övervintrar lavendel, klöver, hortensia, rödbladig fläder och funkia i krukor utomhus. Det går jättebra och det är bara om det blir många minusgrader som jag isolerar krukorna med frigolit runtomkring för att inte krukorna ska frysa söner.

  • Reply
   Sallys hus
   29 juni, 2022 at 7:42 f m

   Å tack för tips…;) Funkia har jag också i kruka och lavendel har funkat men de andra har jag aldrig testat…

Leave a Reply