Ska vi ställa in?

Jaahani…hur ska vi göra?
I början av Maj är det ju tänkt att vi ska åka till Venedig.
En resa jag drömt om sedan jag var i 20-års åldern…
Vi skulle dit och fira 25 år som gifta…åka små båtar, vandra hand i hand i små gränder
och stanna på små mysiga cafeér och barer och bara njuta av livet.

I takt med Coronavirusets spridning kommer ju oron smygande…ovissheten…
Egentligen är vi nog innerst inne inte så rädda…
Än så länge är det många många fler som dör av vanliga influensor än av just corona…
Men jag känner mig ändå lite rädd och kanske rycks jag med lite i all hysteri.
Jag vill inte vara en av dem som kommer hem från Norra Italien och tar med mig det hit.
Men så tänker jag att Maj….det är 2 månader kvar dit…
Om 2 månader kanske stora delar av Sverige i alla fall redan är smittade…
Vi har just fått vårt första fall här i Örebro.

Vi står med flygbiljetter som inte kan avbokas.
Jag har kontaktat resebolaget i dag för att höra om det ändå
finns möjlighet att boka om vår resa till ett annat land….
Men vart ska man åka då?
Hur vet man att smittan inte finns dit vi i stället åker…
…det är ju 2 månader kvar?
Kanske borde man stanna hemma?
Men om 2 månader kanske vi blir smittade på Ica här hemma ju…

Hur ska man tänka?
Kraaaaam Katarina

semester

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  villa Ryttarängen
  4 mars, 2020 at 6:05 e m

  Åh jag förstår att du är ängslig. Jag är tokorolig här eftersom maken har ett hjärtfel. Tänk om vi får smittan och an inte fixar det. Sedan gamla föräldrar på det. Jag vet uppriktigt inte hur jag skulle gjort i dina kläder. Kanske åkt för vissa säger ju att det är så uppsjåsat. Du kommer nog på en bra lösning ska du se. Venedig finns kanske kvar ett tag till. Kraaaam Pia

 • Reply
  Jessica
  4 mars, 2020 at 6:08 e m

  Jag skulle åka om inget katastrofalt hände så dom avråder bestämt från att åka dit. Men jag är ju ingen orolig person heller. Visst har jag respekt men försöker ha sunt förnuft om det som skrivs. Fint det blev i era rum som ni bytte. Trevlig kväll.

 • Reply
  Ann-christin
  4 mars, 2020 at 6:36 e m

  Hej på dej
  Jag tror du kan åka dit utan att behöva vara orolig vid den tidpunkten.
  Kram

 • Reply
  Tina ME
  4 mars, 2020 at 10:57 e m

  Hallå vännen! Jag skulle absolut inte boka av. Tänk när svininfluensan härjade som värst så var det flera här i Sverige som inte klarade den men jag tror att vi har glömt hur hysteriskt det var då och att det var flera dödsfall i Sverige kopplad till den epidemin. Venedig är fantastiskt om man beger sig bort från Markusplatsen och Rialtobron (även om man såklart vill kolla in dessa platser också) så jag hoppas, hoppas verkligen att ni kommer iväg. Det är den mest romantiska resa vi gjort! Tänk inte turistfälla vad gäller gondoler och annat. Man måste åka gondol när man är i Venedig. Tänk magi!!! Kram //Tina

 • Reply
  Ulrica Hållén
  5 mars, 2020 at 9:46 f m

  Åk åk åk!! Jag skulle inte tveka en sekund.. åk och njut av varandra och atmosfären.
  Jag önskar att vi hade haft tid att göra som Tina skriver.. men vi var bara där några timmar och hann inte ta oss utanför turiststråken, så gör’t och plåta massor och ta oss med på er resa :). KRAAM

 • Reply
  Inger
  5 mars, 2020 at 4:50 e m

  Klart ni ska åka. Man kan inte gå omkring och vara rädd för allt
  Man kan ju lika väl bli överkörd i morgon när man går över gatan. Ha det bäst. Kraaam Inger

 • Reply
  Rita
  5 mars, 2020 at 5:30 e m

  Där är jag kluven. Inte alls orolig över att bli smittad och insjukna,,,,, men det skulle inte vara trevligt att bli fast i ett annat land p.g.a att någon insjuknat just på det hotellet där man bor. Ingen trevlig tanke, att ofrivilligt bli kvar flera dagar.
  Vi åker till Krakow i slutet av april, och vi resonerar som så, att det borde vara lugnare då. Vi får hålla oss uppdaterade närmare resan, för det är ju ett tag dit. Vi håller tummarna 😀

 • Reply
  Lisa
  6 mars, 2020 at 12:34 f m

  Jag tänker att det kan vara stängt på många turiztställen men det är ju långt dit så avvakta och ni kan ju ändå inte avboka.

Leave a Reply