2.0

Lövbiff, persiljesmör, pommes, stekta burkchampinjoner och billigt vitt vin…
Sedan ringbyte på den rosa trasmattan och efter det Dagissnuten på bio….

…..ja så såg vår förlovningskväll ut den där februarikvällen för 30 år sedan…
Jag hade blivit 18 några månader tidigare och vi hade redan varit tillsammans i ca 1 och ett halvt år….
Vet ni att vi på riktigt inte visste då att det finns färska champinjoner….;)

Hur som…så ville vi äta lika-samma nu 30 år senare fast 2 punkt 0
Vi bytte pommes mot potatisbakelser och gurkskivor mot broccoli….
Så tog vi ett riktigt gott rött vin i stället och givetvis…….

…..givetvis tittade vi på Dagissnuten med Arnold…..
Hahaa…..döööör…..jag har inte sett den sen dess och vi skrattade gott åt både
klädmode, frisyrer och hur kass den faktiskt egentligen är, om man bortser från
alla de urgulliga barnen förstås… de är ju underbara hela bunten…
Märkligt att tänka att de flesta av dem börjar närma sig 40 nu…;)

Väldigt sent inlägg här i dag…men så blir det ju ibland..;)
Kram Katarina

film Mat&dryck

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Monika
    18 februari, 2021 at 7:24 f m

    Vi åt också burkchampinjoner på den tiden, tror inte det var så vanligt med färska i affärerna. Gott vin från en duktig producent. Har besökt dem 3 ggr. Barbera är en av mina absoluta favoritdruvor. Mannen tycker om men ingen favorit. Man får ge och ta, jag dricker Amarone någon gång ibland så får han dricka Barbera.
    Kram Monika

  • Reply
    Siv
    18 februari, 2021 at 2:07 e m

    Jodå, visst fanns det färska champinjoner. Jag och min väninna festade nästan alltid på fredagskvällarna på tonfisksallad med RÅA champinjoner – inte så nyttigt (!), men det visste vi inte då! Detta var i mitten på 60- talet. Till detta rött vin, Vin d´ Algere, 4 kronor och 25 öre för 75 cl. 2 kr 50 öre för en liten flaska Alternativet var Soave i ungefär samma prisklass!
    Underbart att kunna ha ett så långt och lyckligt förhållande – stort grattis!

    • Reply
      Monika
      19 februari, 2021 at 4:50 e m

      Jag äter också råa champinjoner ibland men visste inte att det är farligt. Vad är det som är farligt?

      • Reply
        Siv
        23 februari, 2021 at 12:07 e m

        Champinjoner och portabello lär innehålla fenylhydraziner, som anses vara cancerogena. Halten är mycket högre i råa svampar. men minskas till hälften om de steks. Sedan beror det ju på hur mycket och ofta … Någon enstaka gång gör knappast någon skillnad. Konserverade är ingen fara, men inte lika gott ( ? ) .

  • Reply
    Lotta L8
    19 februari, 2021 at 7:31 f m

    Hej!
    Och Grattis! Vet inte hur det kom sig…men vi glömde bort vårt 30årsjubileum! Jag skyller på C. Men vet du….jag är så knäpp…tycker många gånger att champinjoner i burk är godare än färska!
    Kram å Hej/ Lotta

Leave a Reply