Jag har fått svamp!

Hej hej!

Jag kikar in för att ge er en blöt puss…;)

Jag har ont i mina tassar….svamp…

Det vill inte gå över fast jag slickar o slickar på det onda. Matte säger att jag inte får slicka och smörjer tassarna med en konstig salva som är kletig och luktar konstigt.

Silon salva heter den säger Matte.

Tidigare har jag fått ett speciellt shampo från veterinären men det hjälper inte.
Om någon har ett bra tips får ni gärna tala om det för mig.

Puss och vift på svansen från Sally
Sally

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Lotta
  14 september, 2011 at 1:30 e m

  Men din stackare 🙁
  Du får nog vara en duktig vovve nu och låta bli tassarna så salvan får verka!!
  Krya på dej !!
  Kram/Harry´s Matte

 • Reply
  rosenälvorna
  14 september, 2011 at 1:48 e m

  Hej! Sally, nej min matte har inget kanontips heller, jag vill också slicka men får inte, fast det kliar så mycket! Förra sommaren när det var riktigt illa, sökte hon på internet och hitta något om att sätta tassen i atamon. Det var urtrist, för jag skulle vara still en lång stund. Om det blev bättre ? ja, kanske lite. Så har vi provat någon tjärsalva, men då vill jag bara slicka på tassarna. Hoppas du blir bättre, så du kan vara som vanligt. Förresten, något som hjälper är när de är noga med att torka mina tassar när jag varit ute (också trist) spec. om det är vått i marken. Nospuss från Elsa!

 • Reply
  LantlivsAnette
  14 september, 2011 at 3:35 e m

  Ojj..ojj lilla söta Sally !!
  Det tips jag kan ge är att alltid torka henne torr du ni varit ute, speciellt nu under Hösten med blött gräs, men även på vintern från snön..och klipp bort håret mellan tassarna…Nisse slickar sig väldigt mycket i ljumskarna, så jag smörjer där o håller torrt..ganska jobbigt då han slickar sig på nätterna, han sover ju i vår säng så man vaknar ju…
  Dessa godingar…hoppas att det går över för Sally !!
  Nospuss till henne
  Kraaaam Anette

 • Reply
  Lilla Majken
  14 september, 2011 at 4:39 e m

  Så söt hon är! Tänkte också ge ett tips på tjärsalva men det kanske mer är mot torra trampdynor än mot svamp. Stackarn.

  Kram Therese

 • Reply
  Fågel Blå
  14 september, 2011 at 4:42 e m

  Stackars lilla vän, hoppas det blir bra snart!
  Kramar Kathrine

 • Reply
  ETT RÖTT MONOGRAM
  14 september, 2011 at 6:52 e m

  Det där känner jag igen, vi har haft en cockerspaniel. Han fick svamp en höst när det var väldigt blött ute, var till veterinären och fick en cortisonsalva och sen läkte det jättefort. Risken är att dom slickar så det blir sårigt.
  Nospuss till sötisen och kram till dig
  AnnaMaria

 • Reply
  KÄRLEKEN TILL INREDNING
  14 september, 2011 at 9:45 e m

  Vilken sötnos! Jag har provat med VERA by CSS(aloe-vera gel) från apoteket och på min äldsta hund har mycket problem. Den är ju inte mot svamp men den verkar hjälpa för stunden mot klådan. En supergel förövrigt och när min lilla vovve opererats smorde jag med den på eksemet efter förbandet, gjorde susen och hon bara låg och njöt när jag smorde in henne… Tack för de fina orden på min blogg! Kram Linda

 • Reply
  KÄRLEKEN TILL INREDNING
  14 september, 2011 at 9:47 e m

  …på min äldsta hund som har mycket problem ska det stå…

 • Reply
  JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning
  14 september, 2011 at 9:54 e m

  Stackars lilla vän. Hoppas hon mår bättre snart. Ayla fick svamp en gång. Vi fick en salva vi skulle smörja henne med och sen så köpte jag barnstrumpor som jag knöt fast på tassarna så hon inte slickade. Kram

 • Reply
  lottens vita och gröna
  14 september, 2011 at 10:44 e m

  ohhh stackars lilla sally, hon e ju såååååååå underbart söt!
  ta hand om vofftassisarna nu och ha det bäst med din goa matte !!!
  varmviftigkram från mig svishhhhhhhhhhhh //lotten

Leave a Reply