En härlig dag!

 Godmorgon säger jag nu när klockan snart är 11,30..;)
Vi hade en mysig eftermiddag och kväll igår.
Många glada skratt och några påsar med reafynd fick vi med oss.
I dag skiner solen och det är härligt friskt ute
-4 visar termometern. Perfekt för en promenad!
 Som lite snabb helglunch passar det ju utmärkt med soppa.
En favorit hos oss är potatis och purjolökssoppa….med morot i.
Bara att skära ner i småbitar tillsammans med grönsaksbuljong och koka tills morot o potatis är mjuka. Vill man lyxa till det gör man som vi och gräddar våfflor till efterrätt.
Ha en toppen söndag!
Kram Katarina
kök

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Villa Björkenäs Backen
  13 januari, 2013 at 1:38 e m

  Hej vännen !

  Lät faktisk väldigt Lockande 🙂
  Blev sugen på våfflor med det var lönge sedan 🙂
  Det värsta är att vi inte ha någong våffelgärn men jag ska åka en sväng till Skövde . Handla på Coop och kansle får det följa med ett gärn 😉

  Vi har ingeng sol men en härlig luft Lagom kallt och lätt snöar. Vi har vart ute, nu en power napp och sen ska jag åka.
  Sen hem och ska komma igång där nere ! 🙂
  Ska man blrja med trappen, hallen eller köket? 🙂
  Der finns ju att välja på 😉

  Ha en toppen God söndag! En varm kram till dig !
  Pss…. annars kan jag ju komma dit och äta våflor 🙂
  Kram.kram

 • Reply
  Villa Björkenäs Backen
  13 januari, 2013 at 1:39 e m

  Järn menar jag så klart ! 🙂
  Nu fick du skratta lite extra 😉

 • Reply
  Mina drömmars hus
  13 januari, 2013 at 2:06 e m

  Å gud så gott det lät, både med soppan och våfflorna.
  Här har vi en toppen söndag, underbart väder kallt och soligt. Hoppas du också har det toppen.
  Kram
  AC

 • Reply
  Tinas vita bo
  13 januari, 2013 at 3:07 e m

  Mmmmm vad gott det låter… 🙂
  Här har vi -5 grader och strålande sol… Hääärligt!! 🙂

  Ha en mysig söndag
  Kram Tina

 • Reply
  Fågel Blå
  13 januari, 2013 at 3:23 e m

  Låter riktigt Gott!
  Och Våfflor älskar jag!
  Ha det så fint!
  Kramar Kathrine

 • Reply
  ETT RÖTT MONOGRAM
  13 januari, 2013 at 4:05 e m

  Låter som en perfekt söndag, jättegott med soppa.
  Kramar
  AnnaMaria

 • Reply
  ♥Annica-Hilmas hus♥
  13 januari, 2013 at 7:25 e m

  Å, vilken mysig helg du verkar ha haft!
  Blir glad bara man läser ditt inlägg!

  Jag tog en långpromenad på morgonen och resten av dagen har barnen o jag varit och badat, så nu sitter vi här och myser, trötta och belåtna!

  Kram Annica

 • Reply
  homeby Lotta vita nyanser
  13 januari, 2013 at 8:25 e m

  Tänk vad lite sol kan pigga upp! Man får sådan energi och det blir roligare att fota!

  Hoppas soppan smakade bra! Jag blev väldigt inspirerad!

  Kram
  Lotta

 • Reply
  Nellie
  13 januari, 2013 at 10:30 e m

  Blev soppa här också; köttfärssoppa m pasta-”luuul”, morot, paprika, lök, vitlök, krossade tomater o champinjoner. Bra sätt att bli av med rester! Och så ett supergott surdegsbröd till. Reder du av din soppa med grädde? Ha det bra

 • Reply
  H`s enkla vardag
  13 januari, 2013 at 10:44 e m

  Kul att ni hade en trevlig kväll! Kul tradition! Här älskar vi soppa också! Det är så gott nu på vintern!
  Ja tant grön var ett gulligt ställe! Men maten vid lekhyttan var suverän!
  Att vi har spabad och pool beror på att sambon säljer båda!
  Så blir ni sugna på spabad får ni höra av er!
  Kram Helena

 • Reply
  Ekenäsliv
  13 januari, 2013 at 11:26 e m

  Hej du sötis!!!!
  Tack för alla fina ord i dina kommentarer, du är då för go alltså!
  Oj, oj, oj va myck'e fint du har ”unnat2 dig;-) Tycker jag du gör heeeeelt rätt i! Vi har lite mycket med kalas och annat så det blir lite svårt att motivera att man själv ska ha något också, och så ska det ju finnas över till det med, ha ha ha… Men i fredagas hade frisörsalongen som jag går till 50% på alla produkter för de ska renovera under två veckor här nu… Ja, det var ju lite produkter som följde med hem då kan man säga;-)
  I övrigt har jag inte köpt något till hemmet… Joooo, lite blommor så klart, det måååååste man ju;-)
  Ha, ha vad jag blev full i skratt när du skrev om hur du tror att jag swischar runt med dammtrasan.. Ja du vännen då skulle du verkligen ha sett mig igår, ha ha ha… Mannen var ju med tösen inne i stan och köpte henne ett par nya rejäla vinterskor. Hoppas nu inte hennes fötter växer tills nästa år för han köper bara det bästa han kommer över, ha ha ha, söt han!
  Jo, då fejjade jag runt här må du tro. Fixade allt med maten förat, sen skulle jag ju städa huset, för det kunde jag ju inte göra i torsdags när skruttan fyllde år, hur hade det sett ut liksom?!?? Och i fredags påbörjade jag förberedelserna för middagen.
  Sen skulle jag ju då städa igår med. Ja, du det gick i 300 knyck må du tro, jäklar i havet vilken fart man kan ha ibland;-)
  Men sååååååå trevligt vi hade!!!! En fantastisk kväll verkligen och vi fick veta en underbar nyhet!!! Min svärmor ska gifta sig, hur härligt är inte det liksom:)))) Kärleken, den är underbar den:-)))
  Så, det är bara vi som vet det, så skriv inget avslöjande i nån kommentar till mig e du söt;-)
  Och så hade min söta pappa gjort VÄRLDENS finaste konsoller till mig!!! Jag såg dem i Gysinge i somras, men de kostar ju skjortan.. Men vem gör inte likadana om inte min lilla pappa, han kan han!!! Så de ska sitta under ett hyllplan ovanför soffan i vardagsrummet!!
  Och vet du mer då! Jo, nu har min lilla papps ritat upp hyllan till köket!!!! Han tycker att Marcus har ju liksom inte tid och han gör verkligen allt för sina töser:)) Så nu ska han göra den till mig, du kan ju bara fatta hur gla jag e!!!:))
  Har nästan redan möblerat klart på den med ju;-)

  Tänk, nu är det bara tre veckor tills vi åker!!! Jag har kollat lite på bikinis för jag behöver veeeeeerkligen en ny! Och lite linnen behöver jag med klicka hem.
  Och from februari ska jag lägga om mina tider. Då slutar min sjukskrivning men jag kommer föräldrareducera så jag är ledig på fredagar. Så då kan jag busa av såna där saker som städa och så och vara klar tills tösen slutar skolan och hon kan komma hem tidigt på fredagar!!=) Känns väldigt skönt!
  Pj, oj, nu får jag nog snart slut på utrymme att skriva här tror jag, hi hi…

  Men jag måste ju skriva med att vilka fina saker ni har i ert hem!!! Blir alltid lika inspirerad av dina bilder vännen! Visst är det underbart med inredning:))))

  Dax att sussa, mannen är klar i badrummet hi hi..
  Sov så gott pinglan!!!!
  Stor stor kram,
  Anna

 • Reply
  Villa Hasselbacken
  14 januari, 2013 at 3:06 e m

  Vi hade inte så kallt men ingen sol alls. Jag har bytt gardiner, tvättat, lagat mat, gjort kort, bakat bröd och nu ska vi iväg till svågern på fika och sen avslutas dagen med ett Zumbapass i vår idrottshall. Sen sover jag nog gott!!
  Kram Lena

Leave a Reply