Inget trädgårdsår i år…

 Godmorgon!
Hoppas du har en härlig helg!
Här har det varit späckad av roligheter.
I fredags hade vi mysigt besök av rara vänner och i går var vi på en hejdundrande 40-års fest.
Lite höststädning i trädgården har vi hunnit med också.
Vid poolen börjar det förberedas för vintern.
Vi tömmer krukor och snart ska vinterplåtarna på.

 Liten hjälpreda undersöker om rosorna luktar gott..

 Vildvinet får övervintra i krukan

I år har inte den där riktiga trädgårdslusten infunnit sig och då fick det vara så.
Jag vill att vår trädgård ska vara ett andningshål för mig. Ett ställe där jag kan hämta kraft och må bra. Jag vill inte skapa något som blir en källa till stress och dåligt samvete.
Därför har det i år fått vara som det är. Jag rycker lite ogräs här och där och konstaterar nöjt att trots att många plantor inte klarade förra vintern har många andra växt på sig rejält den här sommaren. Å vem vet… nästa sommar kanske det blir ett trädgårds år här igen..;)
Ha en mysig söndag!
Kram Katarina
Sally

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  22 september, 2013 at 11:06 f m

  Det är jättefint hos dig och du har helt rätt inställning till trädgården. Varför stressa, den finns kvar till ett annat år. Jag har också gjort mycket mindre i trädgården denna sommar, men så får det vara. Och det känns helt okej, men lite ovant.
  Så söt hon är din hjälpreda:). Lykke är lite väl hjälpsam och gräver mest:)
  Ha en fin söndag
  Vi ska på mattjakt:)
  Kram Maria

 • Reply
  hemma hos lilla mej
  22 september, 2013 at 2:14 e m

  Du har det kanonfint hemma hos dej ! Helt rätt inställning .Tycker inte att man ska ha en trägård med massor av måsten!!!Vilken söt hjälpreda du har .Önskar dej en skön söndag .Kram Rita

 • Reply
  ETT RÖTT MONOGRAM
  22 september, 2013 at 2:16 e m

  Du har så fint så du kan vila nästa år också, bara rycka ogräs. Så fint det var med vildvin i kruka, till våren ska jag plantera vildvin vid paviljongen. Sally är söt som vanligt, vilken liten goding.
  Kramar
  AnnaMaria

 • Reply
  Villa Björkenäs Backen
  22 september, 2013 at 2:18 e m

  Hej !

  Låter som en härlog helg !
  Mysigt är det ju att umgås…:)
  Jag tycker ändå att ni här så fint i ert trädgård! 🙂
  Om man typ jämför med vårat.
  Ni här skapat så Otroligt härlig miljö med Medelhavs kännsla.

  Grattis igen till köksreportaget…. skrev i veckan men skrev via mobilen och på jobbet så det blev som det blev.
  Den försvan.
  Ska bli kul ! Att få se det.

  Ha en fin fin söndag också! Nu får det bli söndags vila 😉

  Kramen

 • Reply
  Helenas enkla vardag
  22 september, 2013 at 5:37 e m

  Det är precis som jag, jag har inte haft lust alls med trädgårdsarbete, men hoppas att det kommer nästa år. Jag planerar att vara med er till SG nästa lördag.. Kram helena

 • Reply
  My everyday life
  22 september, 2013 at 5:57 e m

  Vad fint ni har det i trädgården och vilken charmig liten hund. Kram Nina

 • Reply
  Home2tiny
  22 september, 2013 at 6:48 e m

  En underbar trädgård du har vännen. Tycker du har helt rätt inställning till trädgårdsarbetet, det skall vara en avkoppling, något som är kul att göra, inte framkalla stress o dåligt samvete. Jag har känt precis som dig i år men förhoppningsvis ändrar det sig till nästa sommar. Njut av kvällen. Kramisar Tina

 • Reply
  ♥ Villa Tretton ♥
  22 september, 2013 at 8:41 e m

  Ni har de såå fantastiskt fint!!
  Har man ingen lust så ska man vänta tycker jag, en vacker dag kommer den tillbaka igen..:-)

  Önskar fig en mysig kväll
  Kram Susanne

 • Reply
  Mina drömmars hus
  22 september, 2013 at 9:10 e m

  Samma lika här……
  Det får bli nästa sommar!!!!
  Ha det gott
  kram
  AC

 • Reply
  Ester
  22 september, 2013 at 9:16 e m

  Det ser mysigt och vilsamt ut hos dig. Bra tanke att inte bygga in stress i trädgården. Den ska ge energi och var till glädje. Ja, visst blir det trädgård igen nästa sommar 🙂 Kram Ester

 • Reply
  Titta in hos Thess
  22 september, 2013 at 10:27 e m

  Tycker att eran trädgård är jätte härlig,antingen det är trädgårds år eller inte ;)))
  Och hon är så söt den lilla där hon går och luktar på sina blommor :)))

  Kram Thess

 • Reply
  Välkommen Hem!
  23 september, 2013 at 12:00 f m

  Rätt tänkt! Lite ogräs här och där gör nog ingen skada. Jag borde rensa i våran ”stenrabatt” för vi har lagt fel slags duk där så det börjar bre ut sig nu rejät men jag ORKAR typ inte! Får ta det nästa år i vår, när vi ändå ska byta dukhelvetet… Det blir ju kul det: lasta ur flera ton sten och sen lägga tillbaks igen- NOT! Men det kan det ju vara värt så inte ogräset kommer tillbaka. Då blir det mera tid för lediga stunder = me like!
  KRAM! Judita

 • Reply
  Ekenäsliv
  23 september, 2013 at 11:21 f m

  Fina du, jag tycker ni har en magisk trädgård… Önskar verkligen jag kunde tänka mer som du, verkligen
  För jag har hamnat just där, att rädgården har blivit till ett enormt stressmoment för mig. Samt att jag känner att jg inte tycker att det är särskilt roligt plus att jag måste göra det själv… Önskar så att min man ska vara färdigbyggd nu så vi kan hjälpas åt med det istället.
  Men kanske ska pappa hjälpa mig. För just nu vet jag inte vart min energi tagit vägen… Funderade på att vara hemma idag, men är ju inte sjuk. Vi har lite olika uppfattning där jag o min man, så här är jag.
  Och vad säger mina kära kollegor när man kommer… ”HUR mår du? Du ser ju helt färdig ut??”
  Ja, idag är ju inte min dag precis. Så är vi kort om folk och jag sitter i schemat, som varje dag senaste tiden. Då får man dåligt samvete och kan inte stanna hemma av den orsaken heller… Utslgen blommar upp och blir ju inte bättre av det här. Nästa fredag har jag tid på hudmottagningen. Vill dit NUUUUUUU!
  Usch vad jag gnäller, verkligen inte meningen. Jag vill inte vara sån här. Kan inte alla vitaminer göra susen nån gång?!??
  Jag bara längtar till helgen med massa mys och trevligheter.
  Men jag tror allt att jag ska bli hemma imorgon, måste nån gång lära mig att lyssna till signalerna…
  Varma kramar från mig!!!!!

 • Reply
  Min Skattkammare
  23 september, 2013 at 3:07 e m

  Jag tycker det ser jättefint ut på bilderna! Trädgården ser så nöjd å glad ut…i alla fall härifrån. ;o)
  Mysigt med fikastunden vi fångade i stundens ingivelse! ;o)
  Ha det så bra, vännen!
  Kram Kicki

Leave a Reply