Hallå där!
Torsdag och snart helg.
Till vardags är vi ofta lata och dukar upp maten på köksön.
En hög med tallrikar och maten på rad, precis som i skolan..;)
Eller mjjjjaeee vi ställer nog rätt ofta upp maten här.
Då förstör man ju inte dukningen på bordet.
Just här serverar jag spagetti och köttfärssås i min farmors gamla gryta.
Obligatoriska tillbehör och ett bra tips till er.
Då vi köper baguetter går nästan alltid bara hälften åt. Det som blir över är ju inte alls gott dagen efter. I stället för att slänga den biten skär jag upp den och fryser in.
Sedan är det bara att ta fram lagom många bitar och breda vitlökssmör på de frusna bitarna och stoppa in dem i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
Blanda vanligt bordsmargarin med salt, peppar, pressad vitlök och hackad persilja.
Om man har bråttom kan man i stället breda på bordsmargarin och strö över kryddan persilade.
Jag ska ju ge er det utlovade receptet på vår fläskfilé med ädelost,
men jag måste bara hitta rätt bilder till först.
I morgon ska jag visa er bilder från stället jag befinner mig på just nu..;)
Kram Katarina
No Comments
ETT RÖTT MONOGRAM
20 februari, 2014 at 9:24 f mJag kör skolbespisning också, fast tyvärr ingen sån fin köksö. Bra tips med brödet, ser jättegott ut. Ska kolla ditt recept på fläskfilén sen också.
Kramar/AM
Home2tiny
20 februari, 2014 at 9:39 f mHär serverar vi också ofta middagen på köksön på vardagarna. Mysigt du har det i ditt fina kök. Kramisar Tina
Fröken i Söder
20 februari, 2014 at 9:54 f mVilket bra tips! Älskar vitlöksbröd. Kram Stina
Njut Av Livets Goda Ting
20 februari, 2014 at 12:23 e mSkolbespisning är nog rätt vanligt tror jag 🙂 det förekommer här med 🙂
Tack för tipset om baguetterna, kanon ju 🙂
Ha en jättefin dag.
Kram
Jessica
hemma hos lilla mej
20 februari, 2014 at 2:32 e mJa skolbespisning är nog himla vanligt det kör vi här med .Superbra tips om brödet kanon ju ,Vad fint du har i ditt kök .Kramar Rita
The Place To Be
20 februari, 2014 at 2:51 e mBra ide med baguetterna! Ser jättesmarrigt ut! Åh en köksö skulle jag också vilja ha!
Mina drömmars hus
20 februari, 2014 at 4:36 e mSmart idé med baguetter.
Det är precis så man ska servera maten har jag läst, inte ställa fram den på bordet. Då äter man precis lagom, står den på bordet äter man i onödan….he he så är det säkert.
Ha en fin kväll
kram
AC
Rost och rädisor
20 februari, 2014 at 5:01 e mOm jag hade haft en köksö skulle jag också serverat från den. Tack för bra baguettips!
Ha det fint
/Anette
Helén i Vilrummet
20 februari, 2014 at 8:05 e mÖnskar jag hade en vacker köksö, men jag får hålla tillgodo med bänken bredvid spisen. Jag vill inte ha bordet full med kastruller och grytor.
Kram Helén
Life´s Silverlining and I
20 februari, 2014 at 9:09 e mgott det lät! Köksön är så bra att duka upp på. Ogillar att ha maten på bordet, alla går och hämtar sin mat istället, mycket bättre. Kram Pernilla
Helenas enkla vardag
20 februari, 2014 at 9:32 e mPerfekt att duka på din fina köksö. Då slipper man så mycket på bordet där man äter och man slipper släpa allt fram och tillbaka. tack för tipset med baguetterna.
kram Helena
HOUSE of ADELA
20 februari, 2014 at 9:39 e mSå gör vi också för det mesta!:) Praktiskt och bra. Tack för rara ord om de vita♥ Jag tror lilla söta Sally är fin fast hon är lite långhårig, det är mina med ibland, som små troll;))
Kramar
Adela
Sabelhagens Olivlund
20 februari, 2014 at 9:47 e mVilken bra idé med maten på köksön, det gör inte vi:).
Nu har vi inte en så fin och stor ö som ni har, men det funkar ju ändå:) . Grytan är så fin, vi har en liknande på landet som varit min mormor och morfars.
Kram Maria
Anonym
20 februari, 2014 at 9:50 e mKanon Bra Tips om frysning av baggen!
Maria
20 februari, 2014 at 10:28 e mHär använder vi bara köksön att ställa maten på, när det är buffé. Annars dukar vi oftast på bordet, som är rätt stort 🙂 Ibland tar vi direkt från spisen, som vi har i ”vanliga” köksbänken 😉
Så fina bilder du bjuder på, som vanligt!
Kram på dig!
/Maria