Hur gick det egentligen med 5:2???

 Godmorgon!
Först och främst vill jag tacka för alla rara hälsningar under våra festligheter.
Det har varit en rolig och minnessvärd helg men nu är det faktiskt skönt att den är avklarad.
♥♥♥
Hur gick det egentligen för mig med 5:2??
Jag testade i 2 veckor och gick ner 0,7kg.
Jag känner att det nog inte är något för mig i alla fall… jag tycker det är så fruktansvärt att gå och vara hungrig och inte tänka på något annat än mat. Dessutom hade jag lite ångest de andra dagarna över att jag inte skulle få äta så då åt jag nog lite extra i stället.
Livet är för kort för att inte må bra varenda dag och jag tror säkert ni är många som klarar det hur bra som helst men jag hör inte dit.
Nä nu ska jag i stället försöka som jag sagt lääänge nu.
Träna och hålla igen i veckorna, unna mig på helgen.

 Jag började ju min viktresa och gick med i viktväktarna på nätet för 2 år sedan.
Efter ca 6 månader gick jag ur men fortsatte träna och äta bra.
På ett år gick jag ner ca 12-13kg och mådde toppen.
Så för ett år sedan blev jag opererad för akut bråck i magen och fick inte träna på 3 månader.
Det smög sig genast på ett par kilo.
Så kom jag igång med min träning igen i höstas men då pajade ryggen.
Så nu har summan blivit att jag gått upp ca 7kg av det där jag gick ner..:(
Nu har jag i pengar lagt ner en hel utlandsresa och lite till på kiropraktorbesök och nu hoppas jag att det börjar ordna till sig. Jag gör inte det jag ska i form av styrketräning men nu har jag lovat min kiropraktor att verkligen ta tag i det så hon slipper mig..haha…
Det känns ju alltid så himla jobbigt då man får bakslag och det är lätt att man hamnar i en ond cirkel där man hittar 1000 ursäkter och anledningar till varför det gick si eller så.
Men man kan alltid göra något!!
Man kan sitta på en stol och träna om man inte kan gå, man kan ligga på golvet och träna om ryggen strejkar…
Jag känner mig faktiskt rätt glad ändå..;)
Ni vet sådär glad som när man verkligen verkligen har bestämt sig.
Jag har testat lite annat nu men nu vet jag ju att det är bättre att hålla
sig till det som verkligen funkar på just en själv.
Middagar som den på bilderna…det tar vi på helgen..
Så idag blir det en smarrig sallad i matlådan och ikväll kör jag ett spinningpass.
Om 2 veckor i dag utmanar jag härmed mig själv att avlägga rapport om hur det har gått..;)
Hur går det för er?
Kram Katarina
dukning

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Lena H
  16 juni, 2014 at 10:16 f m

  Underbar blogg där du bjuder på dig själv, delar med dig av härliga foton och fina bilder:)
  Ett tips är att hålla nere på kolhydrater under veckorna, potatis, pasta, ris och bröd (hur lätt nu det är. Ett annat tips, köp Olga Rönnbergs styrketräningsbok, jag lovar att du får resultat….den är grym! Lycka till, en till som kämpar med vikten 🙂

 • Reply
  Annika Hörnhuset
  16 juni, 2014 at 11:06 f m

  Hejsan!
  Som jag skrev i din blogg tidigare så har jag också försökt med 5:2 men inte mått bra av den. Nääää, säger jag varför hålla på och svälta sig det är livet alldeles för kort för.
  Jag försöker tänka på att in put = ut put. Tar du in fler kalorier än du gör dig av med så vips har du lagt på dig lite. Det är faktiskt så enkelt, i alla fall för mig.
  Ha en mysig dag.
  Kramen från Annika

 • Reply
  Catarina Alexandersson
  16 juni, 2014 at 12:19 e m

  5:2 låter fruktansvärt i mina öron, hur funkar det i en småbarnsfamilj som min tex tänker jag. Ska mamman inte äta vid middagsbordet under två dagar, no no no känner jag.
  Tycker man ska sikta på 7:2 istället, äta 7 dagar iveckan och träna 2 =)
  Inte för att jag tränar direkt men jag går med hunden ofta 😉

  Så mycket jobbigt du fått stå ut med, bråck och ryggont och grejer, inget vidare..

  Kram på dig goa du, älskar din blogg! Även om jag inte hinner kika in hela tiden..

  Catta

 • Reply
  Vikeskärs hem och ting
  16 juni, 2014 at 12:50 e m

  Tycker inte du behöver gå ner i vikt 🙂 Du är fin som du är. Kram

 • Reply
  Villa Björkenäs Backen
  16 juni, 2014 at 2:10 e m

  Hej fina du !

  Nu var det ett bra tag sedan jag var ute i bloggvärlden.
  Ser att jag har missat en hel del roligheter hos dig.
  Från student och kalas mm…
  Nu har jag försökt titta genom. 🙂

  Jag håller med dig om att unna sig i livet.
  Jag ser själv så nära nu hur fort livet förändras genom att min när och kär är sjuk.
  Det där med vikten är ändå en liten del av livet.
  Så klart ska man njuta…men som sagt så kan man unna sig lite mer på helgerna.

  Ha en fin vecka och glöm inte bort att höra av dig om du har vägarna förbi !

  Kraam

  ps…jag har varit bortrest norröver

 • Reply
  FJÄDERNEJLIKAN
  16 juni, 2014 at 2:28 e m

  Jag har också provat 5:2, men nä inget för mig heller, försöker att hålla mig ifrån onyttigt i veckorna och unna mig fredag och lördag, utan att frossa såklart. Sen även träna en del, och har med detta lyckats hålla de -5kg jag gick ner ifjol våras. Bara att kämpa på…men huvudsaken är att man trivs och mår bra. Kramiz Laila

 • Reply
  Mimmi
  16 juni, 2014 at 3:52 e m

  För min del så fungerar 5:2 alldeles kanon. Jag körde en omgång förra hösten och gick ned 8 kg. Efter jul hade jag svårt att få till motivitationen men jag höll vikten med motion iallafall. För 3 veckor sedan så kände jag att några kilon hade smygit sig på så då startade jag upp med 5:2 igen och har gått ned 4 kg på 3 veckor. Jag är småbarnsmamma och tycker det fungerar bra med min variant, jag äter nämligen ingenting (bara dricker kaffe, te, vatten och buljong) fram till kvällens middag som jag äter som vanligt med familjen. På det viset så märker inte min 6-åringe son av ´min diet.

 • Reply
  Stina I Söder
  16 juni, 2014 at 5:45 e m

  Hoppas att ryggen håller nu. Helt rätt att göra det som känns bra, funkar inte 5:2 får man testa något annat.
  Ha en fin kväll! Kram Stina

 • Reply
  Lena
  16 juni, 2014 at 6:41 e m

  Så vacker dukning!

  Jag har aldrig nånsin brytt mig om varken kilon eller dieter. Jag äter och tränar så jag mår bra. Möjligen märker jag ibland på kroppsvolymen att det hänt saker. Då tränar jag lite mera bara och kanske hoppar över en macka. Svårare än så är det egentligen inte. Energi in och energi ut. Sen förstår jag att det är inte så enkelt att följa den principen, för vissa (kanske de flesta). För mig har det handlat om att välja livsstil. Och för mig har det varit enkelt att göra det efter att ha vuxit up med en konstant bantande mamma.

  Men som sagt, alla funkar olika. Lycka till med det du vill! Pepp pepp!

  Kram Lena

 • Reply
  Pia Gustafsson
  16 juni, 2014 at 7:10 e m

  Håller med dig om att det är jobbigt att gå och vara hungrig. Jag har ju kört kolhydratfattigt i 5-6 veckor och gått ner 5 Kg. Mår toppenbra av detta. 5:2 dieten ger ju resultat på lång sikt så två veckor är ju kanske lite kort. Lider med dig och din onda rygg fast du verkar ju ha modet uppe och en härlig vilja. Kraaam Pia

 • Reply
  jannice lindell
  16 juni, 2014 at 8:18 e m

  5:2 dieten har jag också svårt för… Jag som älskar härliga middagar kunde inte heller köra denna. Så LCHF körde jag ett tag och tappade många kilon. Men nu när jag är gravid äter jag det jag är sugen på.

  Tråkigt du fick operera dig.
  Hoppas att du är piggare nu. kram

 • Reply
  Anonym
  16 juni, 2014 at 8:19 e m

  Hej fina Katarina!

  Jag skrev ett inlägg i samband med att du började med 5:2 och berättade bl.a. om min erfarenhet av det… så nu vill jag ge lite feedback igen! 🙂

  Känner du som du gör med 5:2, gör du helt rätt i att lägga det bakom dig. Nu har du provat! Du behöver aldrig fundera på hur det skulle ha varit att testa, nu vet du. Jag tror som du skrev, tänka sig för på veckorna och unna sig på helgerna, är det mest sunda för alla. Jag fortsätter min 5:2-resa som funkar för mig, och önskar dig STORT LYCKA TILL med din hälso-resa!

  Och tack än en gång för en jätte-mysig blogg! Du skriver så härligt och visar så vackra bilder. Jag blir alltid inspirerad!

  /Skön sommar önskar jag dig! Kram Sara

 • Reply
  Sallys hus
  16 juni, 2014 at 8:52 e m

  Ååå tack snälla snälla fina sara för dina ord! de träffar mitt hjärta som en raket och det är tack vare fina kommentarer ibland det blir ännu roligare att fortsätta blogga.
  1000-tack!
  kram Katarina

Leave a Reply