Tomatpasta och grillat

 Godmorgon!
Ny vecka igen…kortvecka..;)
Här är det mulet så det är ju rätt ok att åka till jobbet.
I dag kör jag en 5:2 dag igen så jag tänkte att det passar bra
 att ge er ett smarrigt icke 5:2-igt recept.
Det är min brors (ja jag har en storebror också) och hans sambos recept..
Om ni är sugna på något lite annorlunda till grillningen så ska ni absolut testa det här.

 Ni vet ju att jag alltid lagar på en höft så ta receptet med en nypa salt..;)
Brorsans tomatpasta: 4-6 personer
2 förp med krossade tomater
några vitlöksklyftor
(jag använde krossade tomater som redan hade vitlök i)
en kruka färsk basilika
olivolja
 (tänk olivoljan som en krydda, ca knappt ½dl)
salt och peppar
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i en kastrull och låt det stå och småputtra länge.
Jag lät det stå ca 1 timme.
Koka pasta, gärna typ snäckpasta som samlar in lite av såsen.
Vi blandade småskvätttar av 3 olika sorter.
Sen är det bara att blanda i hop pastan med såsen.
Vi grillade fläskfilé men det går ju lika bra med kyckling eller något annat.
Servera med sallad och vitlöksbröd. Någon sås behövs inte.

 Ha en härlig måndag!
Kram Katarina
Uterummet

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Den där Victoria
    26 maj, 2014 at 10:55 f m

    Mums!!

  • Reply
    Helén i Vilrummet
    26 maj, 2014 at 12:06 e m

    Mumsigt!
    Jag har också börjat med 5:2 idag igen för att bli av med de där 3-4 kg som samlats kring midjan igen. Jag kör en kur lite då och då. Mår fantastiskt bra under dessa perioder men vill inte bli för smal.
    Kram Helén

  • Reply
    Sofi
    26 maj, 2014 at 12:07 e m

    Å så gott!
    Det ska jag testa.

    Ha en bra Måndag du med!

    Kram

  • Reply
    Hanna
    26 maj, 2014 at 2:00 e m

    Vad gott det låter!

  • Reply
    hemma hos lilla mej
    26 maj, 2014 at 3:28 e m

    Mums vad gott det ska jag testa .Ha en fin måndag du med sötis .Kram Rita

  • Reply
    Stina I Söder
    26 maj, 2014 at 3:53 e m

    Så gott! Här i Italien är det ingen 5:2. 4rätters till både lunch och middag. Kram Stina

  • Reply
    kustnära
    26 maj, 2014 at 7:47 e m

    Vad smarrigt det låter. Detta ska vi prova när vädret tillåter att man står vid grillen igen…Här stormar & regnar det så det känns som höst helt plötsligt. Men imorgon är en annan dag och annat väder får vi hoppas. Kram

  • Reply
    Annika Hörnhuset
    26 maj, 2014 at 8:29 e m

    Ser verkligen smarrigt ut =)
    Själv körde jag 5:2 och höll på i ca 6 veckor.
    Det sägs att den här metoden inte passar alla och för mig var den inte bra. Blev darrig och kallsvettades trots mycket vatten och det viktigaste inträffade inte.
    Hoppas du är nöjd i alla fall =)
    Kram kram
    Annika

  • Reply
    No34
    26 maj, 2014 at 10:15 e m

    Ska jag använda vitlök får jag göra det när jag är själv i flera dagar, vilket aldrig inträffar… för maken avskyr vitlök!! ha ha ha..
    Men man kan ju ta med bailika eller chilismaken!!
    Måndagskram från Kate

  • Reply
    jannice lindell
    27 maj, 2014 at 11:55 e m

    men så gott

Leave a Reply