Vad blir det för mat??

 Det är nästan alltid det första husets tonårskille frågar då han kommer hem…
Känns det igen?
Jag är inte så där duktig så jag skriver veckomatsedel och handlar efter den.
Nä vad jag handlar beror oftast på hur hungrig jag är just då..
Om jag är mätt då blir det mycket nyttigheter och är jag hungrig
 åker det med allt möjligt vi absolut inte behöver. 
Jag har ingen tanke då jag handlar utan släpper bara ner sånt som
 ”kan vara bra att ha” i varukorgen.
Jag önskar att jag var lite mer strukturerad…att jag hade en matsedel att gå efter…att jag planerade mina inköp så man inte står där varendaste kväll och river sig i huvudet då man får frågan:
-Vad blir det för mat??

 

 Ikväll har jag i alla fall planen klar.
Det ska vara enkelt gå snabbt och innehålla pasta.
Mattias ligger borta och då äter vi nästan alltid pasta som vi andra i 
familjen ääälskar och skulle kunna äta jämt, men som mannen  blir lite trött på..
Fräsa småbitar av bacon och blanda i creme fraiche, chilisås och lite peppar går ju snabbt och
 blir sååå gott. Toppat med lite basilika och med tagliatelle smaksatt med vitlök.
Ikväll ska jag lägga mig tidigt för nu är jag så trött på att vara trött.
Skriver ni listor eller försöker ni som jag att komma ihåg allt i huvudet?
Kraaaaaam Katarina
kök

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Lena
  7 maj, 2014 at 7:02 e m

  Hos oss är det maken som sköter matplanering och matlagning. Han freestylar precis som du. Det skulle inte jag fixa. När barnen var små hade jag mer hand om detta och då skrevs det listor. Vi hade faktiskt listor för en hel månad. Då blev det lättare att det inte var samma som återupprepade sig så ofta. Dessutom bytte vi med svåger och svägerska varannan månad. Så då var det väldigt sällan man behövde tänka. Dessutom blev det lite sport att komma på nytt. Funkade då.

  Kram Lena

 • Reply
  Pia Gustafsson
  7 maj, 2014 at 7:16 e m

  Började året så bra med planerad veckomatsedel, men.. Nu är det som hos dig. Pasta med bacon i alla former är verkligen gott. Fina bilder från ert bröllop. Tänk vad tiden rusar iväg va?? Körig vecka här hinner knappt med. Kraaaam Pia

 • Reply
  Helena
  7 maj, 2014 at 7:56 e m

  Låter gott det där. Jag skriver aldrig listor är allergisk mot såna 😉
  KRAM från mig!

 • Reply
  Ekenäsliv
  7 maj, 2014 at 8:24 e m

  Heeej sötlök!!!
  Ha ha hya, ja you know me;-)
  Men idag ska jag säga dig var jag så apigt trött så jag bad mannen ”laga mat” på vägen hem.
  Ett glas rött blev det med minsann, just because 😉
  Ikväll blir det bara soffan och inget annat…
  Nu ska jag natta lillskrutt här… Sen landar jag i soffan om jag inte somnar med henne då;-)
  Kraaaaaam Anna

 • Reply
  Maria
  7 maj, 2014 at 8:32 e m

  Eftersom vår ena dotter har diabetes så är planering ett måste. Jag skriver veckomatsedlar och handlar efter det.
  Ler lite när jag läser att du fått en fin klänning av mannen igår, på bröllopsdagen. Vet du… det fick jag med, på bröllopsdagen sist 😉 Jag har fått klänningar på födelsedagar också:) Och faktiskt… mannen har valt själv alla gånger! Han kan min smak, för det mesta så det funkar 🙂 Men visst är det roligt med män som uppmärksammar så där! Vi har det lite lika, du och jag verkar det som 😉 🙂
  Fina bilder som alltid, vännen!
  Och du är sååå fin i nya klänningen! Sitter som gjuten! Jag gillar Bondelid mycket!
  Kraaaaaam!
  /Maria

 • Reply
  hemma hos lilla mej
  7 maj, 2014 at 8:34 e m

  Mums va gott det låter ! Ja sömnen är viktig men jag är en riktig nattuggla .fniss ! Härliga bilder .Ha en mysig kväll pinglan ,Kram Rita

 • Reply
  anettan
  7 maj, 2014 at 8:50 e m

  Jag önskar också att jag var bättre på det där med planering av maten. Tänk smycket billigare det hade varit om inget annat…… Kram Anette

 • Reply
  Home2tiny
  7 maj, 2014 at 9:03 e m

  Ha, ha jag är en riktig listlisa…..Vi planerar veckans mat tillsammans hela familjen varje söndag, jag storhandlar på måndag o kompletterar framåt helgen. Ett suveränt upplägg det blir aldrig några matdiskussioner o ingen kan klaga på maten……ha en mysig kväll vännen. Kramisar Tina

 • Reply
  Linda
  7 maj, 2014 at 9:21 e m

  Här hemma skriver vi veckolista varje söndag och på måndagen storhandlar Mannen allt vi behöver för veckan. Då finns det inte så många chanser att shoppa massa onyttigt, vilket är bra då vi båda inte kan låta bli om det finns godsaker hemma i huset.

  Kram Linda

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  7 maj, 2014 at 9:59 e m

  Vilket klockrent inlägg:). Jag funderade just på om vi skulle börja med matlista, men fantasin tryter så jag kom inte på något alls som jag kunde laga. Så nu surfar jag runt bland alla fina bloggare och ser om det är någon som hade lite bra recept, och det hade ju du. Tack:)
  Vilken fin omtänksam man du har, klänningen är så snygg! Du passar så bra i den! Min sambo är också lyhörd för presenter som jag vill ha:) Härligt att läsa om kärlek.
  Kram Maria

 • Reply
  Villa Björkenäs Backen
  7 maj, 2014 at 11:56 e m

  Hej du !

  Visst känner jag igen mig i det där,
  Vad blir det för mat mamma eller att jag frågar vad ska vi äta ?
  Jag har inte heller än på plats dom önskade matsedlarna,Tänk så mycket enklare det vore.
  Ska försöka…
  Däremot så tycker jag om att åka iväg och storhandla och ha massor av basvaror hemma.

  Tack för tipset. Det där kan vi ju äta imorgon 🙂

  Sov så gott ! Kram kram

 • Reply
  Hem & Drömmar
  8 maj, 2014 at 1:17 f m

  här hemma skriver vi lista på två veckor och storhandlar det som går. Därimot följer vi inte listan dag för dag utan tar det som känns rätt den dagen….och det händer då och då att vi även åker och köper nåt som inte stod på listan om man typ läst ett recept och vill testa.
  Därimot känner jag väl igen det där orden som kommer så fort dörren öppnas när tjejerna kommer hem från skolan :).
  Hoppas du somnade i tid och känner dig piggare imorgon.
  Kram Ing-Britt

 • Reply
  Adela
  8 maj, 2014 at 1:44 f m

  Nope inga matlistor, däremot är jag duktig på att storhandla;) Då försöker jag tänka till lite över veckans middagar. Har ju en son kvar hemma med som jobbar och är ALLTID hungrig!;D Listor är sköna ibland men jag kan blir stressad av dem med. Lovely bilder du!

  Kramis
  Adela

 • Reply
  Titta in hos Thess
  8 maj, 2014 at 4:40 f m

  Alltså det där med matlistor……..jag har pratat om detta här hemma i snart 9 år !!!!!!
  Tror du att vi gör någon?????
  Nää precis ……hur svårt kan det vara liksom ;)))
  Men vad fin han är Mr M vilken klänning !!!!!!!
  Så underbart fin och som sagt ett par röda skor till skulle verkligen fara pricken över i.
  Ingick det av och påklädare oxå månntro ??….
  Med tanke på hur det gick att ta den av och på …. Hi hi:)))

  Kram Thess

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  8 maj, 2014 at 9:04 f m

  Tänk att det här med mat ska vara så svårt. Hos oss äter vi bara på helgerna och till de bestämmer vi vad vi ska ha innan vi åker och handlar.
  Ja, vi äter dom andra dagarna också men inte lagad mat på kvällen. Vi har matlåda som oftast är leftovers från helgen, kanske som varit infrysta. På vardagarna när vi kommer hem från jobbet så blir det bara typ varma mackor, en hamburgare, hemmagjord pizza eller så. Men då har vi inga tonårspojkar som står i växten och som behöver mat. Vi är ju bara två, min man och jag.
  Kram Helén

 • Reply
  ♥ Villa Tretton ♥
  8 maj, 2014 at 9:19 f m

  Nej inga matlistor här heller!
  Jag tycker det är svårt, inte vet jag på söndagen vad vi är sugna på senare i veckan.
  Jag handlar hem så det finns lite av varje i kyl & frys sen planerar jag dag för dag vad vi ska äta!!

  Fina bilder:)

  KRAM

 • Reply
  Eva
  8 maj, 2014 at 1:38 e m

  Det bästa vi gjort var att beställa ”icas matkasse”.
  Vi behöver inte göra några listor.
  vi behöver inte tänka ut något att äta.
  Vi behöver inte handla det själva.

  Vi bara gör det som står på menyn :).

  Har inte ångrat en sekund!!

  Kram

Leave a Reply