När jag plockar pluspoäng hos mina killar del 3

Jamen vi tar väl del 3 också va?
Eterrätten…som tydligen var den gooooodaste…
…den aaaaaaabsoluuuuuuuut gooooodaste chokladiga kaka som Mattias någonsin ätit.
Jag förvarar det som återstår i frysen och han påstår att den bara blir 
godare och godare för vare gång han äter den….
Han har hunnit med 2 bitar till sen i fredags..;)
Hur som helst så tänkte jag att det skulle bli lite too much med fisk även till efterrätt
och även om Rasmus säkert gärna hade glufsat i sig en räkcrepe till så kändes det ju 
inte alls som ett alternativ om jag säger så..;)
Eftersom mina båda killar äääääälskar chokladiga kladdiga deserter så fick det bli 
en sån….jag kom på att jag nyligen varit inne hos Made by Mary
och dreglat över hennes ljuvliga bilder…..
Inne hos henne kan man hitta maaaassor av smarriga recept!
jag fastnade för det här receptet:
KLADDIG BROWNIE MED CHOCOLATECHIPS, SILKESLEN MJÖLKCHOKLADFROSTING & CHOKLADKRISP

Brownie:
200 gram smör
4 dl strösocker
1 vaniljstång
1/2 dl starkt kaffe
3 dl mjöl
3 dl kakao
1 tsk bakpulver
en rejäl nypa havssalt
4 ägg
50 gram mörk choklad, ca 70%
 
Frosting:
300 gram rumstempererat smör
300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad
 (ex. 55% choklad från Odense)
1 nypa salt
1,5 dl florsocker
 
Topping:
Kinasnacks eller Maltesers
 
Chokladbrownie:
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur den och blanda med smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Smält samman och tillsätt sedan kaffe, blanda noga. Rör samman alla torra igredienser i en skål (mjöl kakao, bakpulver, salt), sikta gärna ner kakao så att det inte bildas klumpar. Vispa på låg hastighet, eller för hand, ner smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa på låg hastighet till en jämn smet, övervispa inte. Hacka chokladen i mindre bitar och vänd ner i smeten. 
 
Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form a ca 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter. Smeten ska vara fast i kanterna men lätt dallrig i mitten, då är den klar. Ta ut från ugnen och låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet i minst 5 timmar.  
 
Mjölkchokladfrosting: 
Vispa ihop smör, florsocker och salt med en flatblandare eller med låg hastighet på vispen tills det är lent, vitt och fluffigt. Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen och vispa på lågt hastighet tills det blandat sig väl. Fördela över brownien och smula sedan maltesers eller kinasnacks över kakan. 
Skär i portionsbitar. 
Så lite ljus, rykande kaffe en filt om benen så går det faktiskt utmärkt att
sitta en stund i uterummet än… men bara då solen ligger på och värmer
annars blir på tok för kallt.
Man kan med fördel ha ännu mer jordgubbar till  och jag loooovar…
det räcker med en liiiiiten bit….den här är så mäktig så mer än så här får man inte i sig..
Å näää…jag åt faktiskt inte det här när jag fotade….
Jag satt bara där ute en stund i ljuset och drack kaffe och funderade på 
världsliga saker…..så gick jag in o satte plast över.
Å senare på kvällen blev det alltså M´s 3:e bit och också då han än en gång högljutt
mmmmáde och smackade och sa att det nog verkligen
 kanske till och med är det godaste han nåååågonsin ätit alla kategoriers efterrätt….;)
Såååå jooodååå serni… med den här lilla saken
ligger jag nu riktigt mycket på plus…
Haha…eller så kommer de bara tvinga mig att baka lite oftare…;)
Ha en fin kväll!
Kram Katarina
fika

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Jämtlandshanna
  28 oktober, 2015 at 9:38 e m

  Va kul när något man gör blir så uppskattat! 🙂
  Kramar

 • Reply
  Maria
  28 oktober, 2015 at 10:20 e m

  Oj så gott det ser ut…nu blev jag alldeles hungrig.
  Maria

 • Reply
  anettan
  28 oktober, 2015 at 11:10 e m

  Men vilken smarrig en. Mums. Kram Anette

 • Reply
  Ekenäsliv
  29 oktober, 2015 at 12:41 f m

  Åååå mmmmmmmmmums, jag ääääääääälskar choklad!! Det är bästa bästa när det kommer till sweets,så äääär det bara:)
  Vi var minsann till Johannas choklad idag och inhandlade en ask med de finaste praliner jag vet, ja inte bara jag, alla i familila uppskattar dem;) Du vet, liten loppa har pretentioner om jag säger så;-)
  Men vet du vad…??? Jag G L Ö M D E ju dem i en butik. Kom på det efter tt vi bowlat och fick smått panik!!! De är ju liksom inte helt gratis de där pralinerna, så det kändes ju urtrist att de var borta… Rannsakade mig själv o kom på att jag måste ha glömt dem på Lindex.
  Tillbaka till stan och klapprar in i butiken och vet du…Jo, de fanns där!!!!!!!
  Då började jag nästa gråta! För det finns hopp om mänskligheten och ärligheten…

  Hoppas du känner dig piggare nu?!???
  Hoppas du kan ta det lite varligt nu så att du piggar på dig.
  Jag trodde nästan jag skulle bli sjuk förra veckan, kände mig så hängig i mitten av veckan men ville ju verkligen inte bli sjuk då S o fam skulle komma.
  Men jag tror ju på att vi behöver lite tillskott den här tiden på året. Vi bor för nordligt och vi behöver ljus och d-vitamin, vilket vi inte får. Därför tar jag ett kosttillskott varje morgon nu. Sen måste man ju så klart ta hand om sig i övrigt, sova ordentligt o så… Brist på sömn sänker ju immunförsvaret.
  Men även min frissa såg att jag hade som en gloria av nytt hår på skallen idag… Å hon trodde att det berodde på Aloe Vera drycken, så nu får jag ha tålamod med mitt hår och inte kapa av det i panik…
  Jösses så skönt det är att vara ledig nu… Å imorgon ska vi inte nån stans, bara vara hemma och då vill jag piffa o flytta runt lite på prylarna här hemma. Å nu tror jag att jag hittat nya lampor till glasverandan: Lampgustaf Marble Square, vad tror du: http://www.bygghemma.se/inomhus/el-och-belysning/inomhusbelysning/bordslampor/bordslampa-lampgustaf-marble-square-massing/p-395816?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla&gclid=Cj0KEQjw-7GxBRCL_Kq6mZSHvdsBEiQA7r8VhFy9MO2-qPQWu–2ATWa1vj402-uYMtELJ2MkWrXvIEaAgQ_8P8HAQ
  Man kan ju ha en grå skärm till nu på vintern som att få det lite mer ombonat tänkte jag…
  Nähä sötlök, nu ska jag krypa ner vid lilla kaminen där uppe… Så glad jag är att vi fått ha dessa dagarna, vi har verkligen behövt det.
  Igår var vi båda så trötta så det var inte riktigt klokt…
  Nä sluta svamal nu…
  Men du, som jag hade velat sitta o mumsa trerätters med dig o svamla om allt mellan himmel o jord <3
  Massa kramar Anna

 • Reply
  mamma c
  19 april, 2017 at 7:56 f m

  Det där såg gott ut. Tack för receptet.
  Kram mamma c

Leave a Reply

När jag plockar pluspoäng hos mina killar del 3

Jamen vi tar väl del 3 också va?
Eterrätten…som tydligen var den gooooodaste…
…den aaaaaaabsoluuuuuuuut gooooodaste chokladiga kaka som Mattias någonsin ätit.
Jag förvarar det som återstår i frysen och han påstår att den bara blir 
godare och godare för vare gång han äter den….
Han har hunnit med 2 bitar till sen i fredags..;)
Hur som helst så tänkte jag att det skulle bli lite too much med fisk även till efterrätt
och även om Rasmus säkert gärna hade glufsat i sig en räkcrepe till så kändes det ju 
inte alls som ett alternativ om jag säger så..;)
Eftersom mina båda killar äääääälskar chokladiga kladdiga deserter så fick det bli 
en sån….jag kom på att jag nyligen varit inne hos Made by Mary
och dreglat över hennes ljuvliga bilder…..
Inne hos henne kan man hitta maaaassor av smarriga recept!
jag fastnade för det här receptet:
KLADDIG BROWNIE MED CHOCOLATECHIPS, SILKESLEN MJÖLKCHOKLADFROSTING & CHOKLADKRISP

Brownie:
200 gram smör
4 dl strösocker
1 vaniljstång
1/2 dl starkt kaffe
3 dl mjöl
3 dl kakao
1 tsk bakpulver
en rejäl nypa havssalt
4 ägg
50 gram mörk choklad, ca 70%
 
Frosting:
300 gram rumstempererat smör
300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad
 (ex. 55% choklad från Odense)
1 nypa salt
1,5 dl florsocker
 
Topping:
Kinasnacks eller Maltesers
 
Chokladbrownie:
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur den och blanda med smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Smält samman och tillsätt sedan kaffe, blanda noga. Rör samman alla torra igredienser i en skål (mjöl kakao, bakpulver, salt), sikta gärna ner kakao så att det inte bildas klumpar. Vispa på låg hastighet, eller för hand, ner smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa på låg hastighet till en jämn smet, övervispa inte. Hacka chokladen i mindre bitar och vänd ner i smeten. 
 
Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form a ca 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter. Smeten ska vara fast i kanterna men lätt dallrig i mitten, då är den klar. Ta ut från ugnen och låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet i minst 5 timmar.  
 
Mjölkchokladfrosting: 
Vispa ihop smör, florsocker och salt med en flatblandare eller med låg hastighet på vispen tills det är lent, vitt och fluffigt. Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen och vispa på lågt hastighet tills det blandat sig väl. Fördela över brownien och smula sedan maltesers eller kinasnacks över kakan. 
Skär i portionsbitar. 
Så lite ljus, rykande kaffe en filt om benen så går det faktiskt utmärkt att
sitta en stund i uterummet än… men bara då solen ligger på och värmer
annars blir på tok för kallt.
Man kan med fördel ha ännu mer jordgubbar till  och jag loooovar…
det räcker med en liiiiiten bit….den här är så mäktig så mer än så här får man inte i sig..
Å näää…jag åt faktiskt inte det här när jag fotade….
Jag satt bara där ute en stund i ljuset och drack kaffe och funderade på 
världsliga saker…..så gick jag in o satte plast över.
Å senare på kvällen blev det alltså M´s 3:e bit och också då han än en gång högljutt
mmmmáde och smackade och sa att det nog verkligen
 kanske till och med är det godaste han nåååågonsin ätit alla kategoriers efterrätt….;)
Såååå jooodååå serni… med den här lilla saken
ligger jag nu riktigt mycket på plus…
Haha…eller så kommer de bara tvinga mig att baka lite oftare…;)
Ha en fin kväll!
Kram Katarina
fika

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Jämtlandshanna
  28 oktober, 2015 at 9:38 e m

  Va kul när något man gör blir så uppskattat! 🙂
  Kramar

 • Reply
  Maria
  28 oktober, 2015 at 10:20 e m

  Oj så gott det ser ut…nu blev jag alldeles hungrig.
  Maria

 • Reply
  anettan
  28 oktober, 2015 at 11:10 e m

  Men vilken smarrig en. Mums. Kram Anette

 • Reply
  Ekenäsliv
  29 oktober, 2015 at 12:41 f m

  Åååå mmmmmmmmmums, jag ääääääääälskar choklad!! Det är bästa bästa när det kommer till sweets,så äääär det bara:)
  Vi var minsann till Johannas choklad idag och inhandlade en ask med de finaste praliner jag vet, ja inte bara jag, alla i familila uppskattar dem;) Du vet, liten loppa har pretentioner om jag säger så;-)
  Men vet du vad…??? Jag G L Ö M D E ju dem i en butik. Kom på det efter tt vi bowlat och fick smått panik!!! De är ju liksom inte helt gratis de där pralinerna, så det kändes ju urtrist att de var borta… Rannsakade mig själv o kom på att jag måste ha glömt dem på Lindex.
  Tillbaka till stan och klapprar in i butiken och vet du…Jo, de fanns där!!!!!!!
  Då började jag nästa gråta! För det finns hopp om mänskligheten och ärligheten…

  Hoppas du känner dig piggare nu?!???
  Hoppas du kan ta det lite varligt nu så att du piggar på dig.
  Jag trodde nästan jag skulle bli sjuk förra veckan, kände mig så hängig i mitten av veckan men ville ju verkligen inte bli sjuk då S o fam skulle komma.
  Men jag tror ju på att vi behöver lite tillskott den här tiden på året. Vi bor för nordligt och vi behöver ljus och d-vitamin, vilket vi inte får. Därför tar jag ett kosttillskott varje morgon nu. Sen måste man ju så klart ta hand om sig i övrigt, sova ordentligt o så… Brist på sömn sänker ju immunförsvaret.
  Men även min frissa såg att jag hade som en gloria av nytt hår på skallen idag… Å hon trodde att det berodde på Aloe Vera drycken, så nu får jag ha tålamod med mitt hår och inte kapa av det i panik…
  Jösses så skönt det är att vara ledig nu… Å imorgon ska vi inte nån stans, bara vara hemma och då vill jag piffa o flytta runt lite på prylarna här hemma. Å nu tror jag att jag hittat nya lampor till glasverandan: Lampgustaf Marble Square, vad tror du: http://www.bygghemma.se/inomhus/el-och-belysning/inomhusbelysning/bordslampor/bordslampa-lampgustaf-marble-square-massing/p-395816?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla&gclid=Cj0KEQjw-7GxBRCL_Kq6mZSHvdsBEiQA7r8VhFy9MO2-qPQWu–2ATWa1vj402-uYMtELJ2MkWrXvIEaAgQ_8P8HAQ
  Man kan ju ha en grå skärm till nu på vintern som att få det lite mer ombonat tänkte jag…
  Nähä sötlök, nu ska jag krypa ner vid lilla kaminen där uppe… Så glad jag är att vi fått ha dessa dagarna, vi har verkligen behövt det.
  Igår var vi båda så trötta så det var inte riktigt klokt…
  Nä sluta svamal nu…
  Men du, som jag hade velat sitta o mumsa trerätters med dig o svamla om allt mellan himmel o jord <3
  Massa kramar Anna

 • Reply
  mamma c
  19 april, 2017 at 7:56 f m

  Det där såg gott ut. Tack för receptet.
  Kram mamma c

Leave a Reply