Enkel fredagsmat

 Hej hej!

Hoppas ni haft en bra dag och nu börjar komma in i fredagsmysstämningen…
Jag som förr var ledig på fredagar jobbar ju numera de flesta fredagarna så jag känner den där
riktiga mys-äntligen-är-det-helg-stämningen jag med…
Laga enkel mat är ju himla skönt på just fredagar.
Vi hade köttfärssås över och jag tänkte prova göra någon slags oäkta moussaka.
Köttfärssås, aubergine, potatis och ostsås är det i den här…

Man tager vad man haver och tillsätter det man tycker är gott helt enkelt!

Du behöver i lagom mängd (till så många som ska äta)
Överbliven köttfärssås..
…eller nygjord med för den delen
Aubergine
Potatis
Ostsås
 Jag lagar ju aldrig sånt här efter ett recept utan ”gör” bara 
men min ostsås gör jag ungefär så här:
Smält lite margarin i en kastrull, rör ner idealmjöl och späd snabbt med mjölk.
Vispa och späd med både mjölk och mjöl tills du fått den tjocklek och mängd du vill ha.
Rör ner riven ost…jag tar ca 2dl till ca 3-4dl mjölk.
salta och peppra…
Jag varvade den färdiga överblivna köttfärssåsen 
(det går ju bra med vilket recept som hest)
med skivad potatis och skivor av aubergine som jag först stekte lite lätt.
Å så ostsås mellan varven…ungefär som en lasagne…
Hmm…ja kanske både en oäkta moussaka och falsk lasagne på samma gång…;)
Ställ i mitten av ugnen i ca 200grader ca 40-45min eller till potatisen känns mjuk.

Å så blir det en grönsallad och ett glas rött till…

Å medans maten lagar sig i ugnen har vi ätit den där bruschettan…;)

 Å nu  sitter jag bara här med ett-glas-före-maten-vin, 

tända ljus, musik i högtalarna, en babblande man, 
en på-mitt-smalben-kraffsande leksugen vovve och bara fredags njuter…

Precis som det ska vara….

Kram på er och ha en mysig kväll!
Katarina
kök

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Helenas enkla vardag
    17 juni, 2016 at 10:24 e m

    Mums så gott det där såg ut. Bruschetta är ju så fantastiskt gott, måste absolut göras någon dag. Kan inte tro att det vara är M som pratar, du är nog lika duktig som han..
    kram Helena

  • Reply
    Ein Dekoherzal in den Bergen
    17 juni, 2016 at 11:23 e m

    SEHR LECKER schaut das aus,,,
    wünsche noch ein schönes WOCHENENDE
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

  • Reply
    No34
    18 juni, 2016 at 9:34 f m

    MMMmmm, så gott det lät allting. Fredagen ÄR veckans bästa dag, åtminstone from när jobbet slutar för dagen och man känner den där fredagsfeelingen! Fast igår blev det fredagsmys på akuten, då frun var orolig för sin käre man… Men alla resultat var bra <3 <3
    Önskar Dig en finfin lördag, kram Kate

  • Reply
    Mamma C
    18 juni, 2016 at 9:44 f m

    Mumsfilibbaba lät det där. Fredagskvällar är så sköna, när man vet att 2 dagar ledigt väntar på en.
    Kram mamma c

  • Reply
    Ljuva Magnolia
    18 juni, 2016 at 2:36 e m

    Fasen va gött det lät! Och ser himla smarrigt ut.
    Skrev svar till din kommentar hos mig, vet inte om du får en pling om det..

    Kram och fortsatt mysig lördag & helg!
    Catta

Leave a Reply

Enkel fredagsmat

 Hej hej!

Hoppas ni haft en bra dag och nu börjar komma in i fredagsmysstämningen…
Jag som förr var ledig på fredagar jobbar ju numera de flesta fredagarna så jag känner den där
riktiga mys-äntligen-är-det-helg-stämningen jag med…
Laga enkel mat är ju himla skönt på just fredagar.
Vi hade köttfärssås över och jag tänkte prova göra någon slags oäkta moussaka.
Köttfärssås, aubergine, potatis och ostsås är det i den här…

Man tager vad man haver och tillsätter det man tycker är gott helt enkelt!

Du behöver i lagom mängd (till så många som ska äta)
Överbliven köttfärssås..
…eller nygjord med för den delen
Aubergine
Potatis
Ostsås
 Jag lagar ju aldrig sånt här efter ett recept utan ”gör” bara 
men min ostsås gör jag ungefär så här:
Smält lite margarin i en kastrull, rör ner idealmjöl och späd snabbt med mjölk.
Vispa och späd med både mjölk och mjöl tills du fått den tjocklek och mängd du vill ha.
Rör ner riven ost…jag tar ca 2dl till ca 3-4dl mjölk.
salta och peppra…
Jag varvade den färdiga överblivna köttfärssåsen 
(det går ju bra med vilket recept som hest)
med skivad potatis och skivor av aubergine som jag först stekte lite lätt.
Å så ostsås mellan varven…ungefär som en lasagne…
Hmm…ja kanske både en oäkta moussaka och falsk lasagne på samma gång…;)
Ställ i mitten av ugnen i ca 200grader ca 40-45min eller till potatisen känns mjuk.

Å så blir det en grönsallad och ett glas rött till…

Å medans maten lagar sig i ugnen har vi ätit den där bruschettan…;)

 Å nu  sitter jag bara här med ett-glas-före-maten-vin, 

tända ljus, musik i högtalarna, en babblande man, 
en på-mitt-smalben-kraffsande leksugen vovve och bara fredags njuter…

Precis som det ska vara….

Kram på er och ha en mysig kväll!
Katarina
kök

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Helenas enkla vardag
    17 juni, 2016 at 10:24 e m

    Mums så gott det där såg ut. Bruschetta är ju så fantastiskt gott, måste absolut göras någon dag. Kan inte tro att det vara är M som pratar, du är nog lika duktig som han..
    kram Helena

  • Reply
    Ein Dekoherzal in den Bergen
    17 juni, 2016 at 11:23 e m

    SEHR LECKER schaut das aus,,,
    wünsche noch ein schönes WOCHENENDE
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

  • Reply
    No34
    18 juni, 2016 at 9:34 f m

    MMMmmm, så gott det lät allting. Fredagen ÄR veckans bästa dag, åtminstone from när jobbet slutar för dagen och man känner den där fredagsfeelingen! Fast igår blev det fredagsmys på akuten, då frun var orolig för sin käre man… Men alla resultat var bra <3 <3
    Önskar Dig en finfin lördag, kram Kate

  • Reply
    Mamma C
    18 juni, 2016 at 9:44 f m

    Mumsfilibbaba lät det där. Fredagskvällar är så sköna, när man vet att 2 dagar ledigt väntar på en.
    Kram mamma c

  • Reply
    Ljuva Magnolia
    18 juni, 2016 at 2:36 e m

    Fasen va gött det lät! Och ser himla smarrigt ut.
    Skrev svar till din kommentar hos mig, vet inte om du får en pling om det..

    Kram och fortsatt mysig lördag & helg!
    Catta

Leave a Reply