Lasagne

Hej heeeeej!
 
Har ni det bra?
Jag har haft en mysig middag med bara Kajsa..
Det gäller ju att passa på…12 dagar kvar till hon flyttar……snyft…
Vi åt inte lasagne men det gjorde ju jag och Mattias då vi firade förlovningsdag förra veckan.
Det kom önskemål om mitt recept……å sååååklaaaaart ska ni få det…
 
 
När jag lagar mat så lagar jag ju oftast på en ”höft”
men jag ska försöka ge er receptet på ett ungefär…;)
 
Min köttfärssås:
 
Ca 1 kg köttfärs 
(jag brukar ta blandfärs helst 70 nöt och 30 fläsk)
2 hackade gula lökar
salt, peppar
chillisås
ca 3-4 st vitlöksklyftor
ev. paprikakrydda eller chillikrydda
Ganska mycket ketchup 
Ketchup är hemligheten till småbarns hjärta…;)
Den är ju lite sötare än krossade tomater tex….
Om jag nu inte skulle gjort lasagne utan vanlig köttfärssås
skulle jag även ha blandat i 
stekta färska champinjoner 
och ca 5dl grädde
 
Fräs lök och köttfärs och blanda med övriga ingredienser.
Låt puttra och smaka av.
 
Ostsås:
 
Smält margarin och vispa i idealmjöl. späd med mjölk till önskad mängd.
Skulle tro att jag använder 5-7 dl mjölk till en lasagne.
Man ska inte snåla på ostsåsen..;)
Rör i mer idelamjöl till en lagom tjocklek.
Ca 3dl riven ost
salt och peppar.
 
Jag använder ALLTID färska lasagneplattor.
Börja och sluta med ett lager ostsås sedan plattor, ostsås, köttfärs, plattor, ostsås osv…
Ta inte för tjockt lager köttfärs!
 
Skjuts in i ugnen i 225grader i 20 minuter….
Klaaaaart!!!
 
Den köttfärs som blir över blandar jag lite grädde i och fryser in så har jag 
till en omgång spagetti och köttfärssås en annan dag..;)
 
Servera med sallad och kanske ett gott glas rött!
 
Sådär ja….hoppas det ska smaka!
 
Kram Katarina
recept

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply