Köket efter 5 år

 Hallå på er!
Hur har ni det så här i mitten av Januari….eller lite mer än mitten till och med…
Jag har det toppen…utanför virvlar snön ner och det känns ju så härligt nu när det börjar bli liiiite ljusare för varje dag som går.
Tänk att det redan gått 5 år sedan vi byggde nytt kök!
5 År!!
Jösses vad det går undan….
Skönt är att vi fortfarande är så himla nöjda med allt….
…utom diskmaskinen….
Min plan var att den skulle gå sönder efter ett kort tag.
Jag vill ju ha en integrerad och har både lucka och handtag som bara står och väntar….
Men den rackarn har hållt i ca 14 år nu…å nä det är jag faktiskt inte glad för….haha….
 Fortfarande älsk på det charmiga skåpet vi byggde av ett gammalt fönster som fanns i ladan då vi flyttade in…
…..å sockerlådan som jag satt hjul på där under är också en sån där detalj som jag nog aldrig kommer byta ut.
Järnpinnarna som sticker upp är handtagen till ett urgammalt våffeljärn som min pappas mormor
gräddade våfflor med på vedspisen då min pappa var liten…
Här skymtar ni förresten stegen som jag köpte samtidigt som kälken och skidorna vi har på verandan…
 När det har gått 5 år börjar ju ett kök få sina skavanker och jag har en hel del bättringsmålning att ta tag i..
Porslinshon har fått en spricka efter att någon tappat något tungt så den ska vi byta.
Tur vi valde Ikeas…minns att jag sa att om vi väljer Ikeas ho har vi råd att byta den flera gånger för samma pris
som en dyrare. Blandaren från Tapwell blev ful ganska snabbt så den ska också bytas….
 …ja så var det den där diskmaskinen då…
Jag har bestämt att i år är året den åker ut vare sig den funkar eller ej….och jag längtar tills
det kommer vara en vit lucka där borta i stället…
Ni seeeeer ju hur snyggt det kommer att bli!
 Det här är nog fortfarande det bästa med hela köket.
Spisen i köksön och en takintegrerad fläkt.
Man slipper stå med ryggen åt sina gäster då man lagar maten och man slipper ha en stor klumpig fläkt i pannan…
Pallarna brukar jag få många frågor om..
De är från artwood. Liknande fast till halva priset hittar du HÄR
Gardinerna i linne är i samma färg även om den längst till vänster ser naturvit ut…
Haha…måste vara ljuset som spelar oss ett spratt….du hittar dem i alla fall HÄR
Längderna i likasamma linnetyg hittar du HÄR
 (adlinks)
 
Å ser ni!! Min blå hortensia lever än…;)
 
Ikväll väntar kalas eftersom lilla mammis fyller år….
Ha en underbar dag!
Kraaaaam Katarina
kök

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  18 januari, 2018 at 1:28 e m

  Hej fina Katarina!
  Stort tack för alal fina hälsningar du lämnat hos mig, trots att jag varit USEL på att läsa bloggar ett tag nu…
  Men nu har jag scrollat tillbaka här hos dig. Vilket jobb, haha… du uppdaterar ju flera ggr om dagen! 😉
  Jag har verkligen njutit av dina vackra bilder, du är en bra fotograf!
  Ja, visst går åren fort… du pratar om att det gått fem år sedan ni byggde ert kök… vi har bott här i vårt hus snart sex år och har ännu inte gjort vår bastu… så visst går det fort 😉 Det kommer bli toppen den dagen ni får en vit lucka. (Fast ert kök är ju snyggt som det är!) Vi har integrerad diskmaskin och det är riktigt skönt att slippa se en vitvara iaf 😉
  Jag är också bara "halv" när P är borta med jobb… så jag vet precis vad du menar! Jag tror det lätt kan bli så om man som du och jag (eller inte du och jag på det sättet, men du vet vad jag menar 😉 ) levt länge tillsammans med den andre, sedan man var ung, man har gått igenom mycket tillsammans, och när man fortfarande älskar varandra högt och har roligt ihop… Äkta kärlek! Underbart!
  Jag tror att det skulle bli jättefint med grå sammetsgardiner till den ljust grårutiga tapeten hos er!
  Kram på dig och ta hand om dig!
  /Maria

 • Reply
  Elin
  18 januari, 2018 at 3:07 e m

  Vad fint!

 • Reply
  Inger
  18 januari, 2018 at 4:36 e m

  Underbart vackert kök har du. Och stort. Såå härligt. Kraaaam Inger

 • Reply
  Therese Ålstig
  18 januari, 2018 at 6:21 e m

  Vilken underbart kök du har. Så lantligt samtidigt som modernt och stilrent på samma gång. =)

 • Reply
  Mamma C
  18 januari, 2018 at 6:46 e m

  Du har ett så vackert kök.
  Kram Carin

 • Reply
  Monika
  19 januari, 2018 at 11:13 f m

  Förstår att ni fortfarande gillar ert kök, så stort, ljust och fint. Har dock själv aldrig förstått det fina med integrerade köksmaskiner, tycker det är fint, hör till och ser proffsigt ut i ett kök att de syns. Dottern hittade ett sånt våffeljärn i våra gömmor och hos sin svärmor och sonen har hittat på loppis. De används flitigt utomhus på eldkorgen. På juldagen senast satt vi ute hos dottern och åt nygräddade våfflor efter att vi först ätit soppa också lagad utomhus. Njutning på högsta nivå.
  Kram Monika

  • Reply
   Sallys hus
   20 januari, 2018 at 1:15 e m

   Nämen ååååå…vilket bra tips!! TACK!! det har jag aldrig tänkt på att man kan använda det så… det måste vi prova! Det där med integrerat är ju naturligtvis en smaksak…;) Stor kram och ha en fortsatt fin helg!

 • Reply
  Eva
  19 januari, 2018 at 7:51 e m

  Tack för dina fina och roliga blogg! Jag undrar bara var du har din kyl och frys placerade…de är i bland så svåra att få till…../ Eva

  • Reply
   Sallys hus
   20 januari, 2018 at 1:18 e m

   Men tack va gullig du är!Kylen och frysen står till vänster i bilden där köksön är rakt fram…alltså mitt emot altandörren…och parallellt med spisen….precis bredvid ugnen… om du klickar på kategorin kök och skrålar neråt så syns de säkert på några bilder….
   Jag fotar nog inte så ofta åt det hållet…;) Det blir finare bilder åt andra håll…;) Kraaaam

Leave a Reply