Madsmedjen i Slettestrand, del 2 – laga mat

Pressresa med VisitDenmark och VisitNordjylland
 
 När vi hade plockat färdigt de blommor och örter som vi behövde tog
Kresten oss som sagt med till sin Madsmedje. 
Där skulle vi få hjälpas åt att laga kvällens middag.
Vi blev inbjudna i en stor ljus, luftig men samtidigt otroligt mysig lokal.
Det kan ju vara svårt att få till det där myset då det är stort och ska rymma många sittplatser….
….men med fårfällar och tända ljus löser man det mesta….
 …å smörblommor!!
Alltså hur vackert?
Så enkelt…bara smörblommor och lite gräs…så blir det så här skirt,
lantligt, rommantiskt och bara en massa 
åååååå…
 
Jag hade kunnat stanna vid den där buketten hela kvällen och bara fotat…;)
 Men jag skulle ju laga mat…;)
Kresten tände i både bakugnen och vedspisen och vi fick varsitt glas vin
och vidare instruktioner om vem som skulle göra vad…..och hur……
 Kresten tog hand om de lokalt fiskade krabborna som han hade kokat innan vi kom.
Här bankar på dem och blandar med örter, blommor och vitt vin.
Å så skjuts in i ugnen en stund innan servering.
 Lotta och jag skulle göra en omelett.
Hackad zucchini, lök och ägg såklart. så en massa nässlor och andra godsaker..
Låg värme och så bara skaka lite då och då.
Den skulle stå länge länge…
 Det blir trist att stå vid en stekpanna för 2 stycken som har myror i brallorna…
Så vi smög i väg lite emellanåt…
Jag tog såklart en tur till smörblommorna å Lotta spanar
in vad de andra tjejerna pysslar med…
…..Dom bakade pizza minsann…
Inte vilken som helst utan stenungnsbakad surdegspizza.
Just den här har pesto, ädelost och en massa färska brännässlor på sig.
 Alltså brännässlor!!
Vi brukar göra soppa…men nu ska jag minsann plocka och ha på både det ena och andra…
Förutom att det innehåller mycket järn är det ju verkligen supergott!
 Såklart fotades det till både höger och vänster..;)
 Kresten håller koll så att Agneta och Mia gör som dom blivit tillsagda…haha…
Näärrå…jag tror han blev lite imponerad av de där två
som bakade pizza som om de aldrig gjort annat…
 Så fick jag skaka lite igen på vår omelett…men sen smet jag runt ugnen igen….
  ….å provade vara pizzabagare jag med.
Å Agneta som blivit värsta proffset ger mig insptruktioner
hur man ska göra med den stora pizzaspaden…
  
Jamen tänk att lyckan kan bo i att få in en degbit i en ugn! 
 Det här var de godaste pizzorna jag någonsin ätit i hela mitt liv….jag lovar!!
 Smörblommorna…;)
 Så skulle all mat dekoreras med de örter och blommor som fanns kvar…
Allt är ju naturligtvis ätbart.
 Lotta fixar till vår omelett som blev färdig till sist…
 Som sedan skulle fotas på bästa platsen..;)
 Det härliga med sånna här resor….ingen som suckar och alla kliver åt sidan
som om det vore det mest naturliga då någon vill fota….. 
 Omelett, krabba, aioli och pizza
 Kresten tyckte absolut att en yxa skulle vara med i presentationen av maten…;)
 
 Jaani…
Vad ska man säga….
En annorlunda matupplevelse med många nya smaker, gott vin, trevligt sällskap….
 
….och smörblommor!!
 
Bättre kan det inte bli!
Det här tycker jag absolut att du ska göra om du befinner dig i ett sällskap på
minst 8 personer eller funderar på något annorlunda med jobbet.
Du kommer till Madsmedjens hemsida HÄR
Det här var en av de bästa sakerna med hela resan!
 
Kram Katarina
Resa-Danmark

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Lena - gott för själen
    18 juni, 2018 at 7:30 e m

    Många härliga aktiviteter ni fick ta del av och rapportera från! Härliga tips!

    Kram Lena

Leave a Reply