För några veckor sen fick jag en inbjudan till Fazer Food & Co Norrtull
En mysig lunchrestaurang i SCB-huset här i Örebro som jag faktiskt inte hade en aning om att den fanns.
Här jobbar duktiga kockar och den supertrevliga köksmästaren Anna och jag kan tänka mig att luncherna
smakar himmelskt med tanke på de små ”mackor” som de hade ”svängt i hop” kvällen till ära.
Food pairing handlar kort o ch gott om att para ihop rätt mat med rätt dryck.
För att få till en riktigt himmelsk food pairing tog fazer bageri alltså hjälp av restaurang Fazer Food & Co
och hantverksbryggeriet Örebro Brygghus.
Hela sortimentet från Örebro Brygghus kan du beställa HÄR och bara hämta ut på ditt systembolag.
Jag dricker ju inte öl så jag tog ju med mig Mattias för att få ett utlåtande…
Vad han tyckte???
Om jag säger så här…..
Det var tur att vi fick recepten för nu ska vi tydligen börja göra spännande avancerade mackor hemma…
Och tydligen ska det beställas öl också…;)
Bryggaren Anders Granlund berättade både om bryggeriet och hur han tänkt
med de olika ölsorterna han parade i hop med mackorna.
Brygghuset är ganska nystartat men det Anders inte visste om öl är nog inte värt att veta.
Medans vi satt där och njöt av de himmelskt goda mackorna fick vi veta både lite
fakta och små roliga anektoter om Fazer.
Visste ni att Fazer bageri grundades av Karl Fazer i Helsingfors i slutet av 1800-talet?
Ett litet konditori som sedan växte till en jättekoncern med ca 15000 anställda…
Rätt häftigt när man tänker på det!
Här smakar M på Hallon Berliner…som en liten efterrätt..;)
Till mackorna serverades Örebro Lager som ni såg högre upp i inlägget och en Half Ipa.
Å när den trevliga tillställningen var slut fick vi varsin liten goodiebag med
brödet vi just ätit….hade kanske behövt få med en liten kock också…;)
Å vi säger tusen tack till Fazer för den trevliga kvällen!
Tja vad tror ni??
Kommer det bli några smarriga mackor med tunnhyvlade rödbetor och fritterad silverlök hemma hos oss?
Jamen varför inte?
Det vore ju faktiskt lite roligt att bjuda hem ett gäng på mackor och öl…
..ja å kanske lite bubbel då…för den som inte tycker om öl..;)
Kraaaam Katarina
No Comments
Monika
15 november, 2018 at 12:51 e mJa, pairing är fantastiskt trevligt fast i mitt fall är det winepairing, är ju inte heller så förtjust i öl. Där är det vinet som är huvudsaken och så får man några små rätter till varje vin för att se vad som passar bäst. Man kan nog säga att jag är en vinnörd och någon vinprovning varje vecka är det allt. I oktober hade vi ju vår vinresa som vi ordnar varje år. På champagnens dag var vi i Champagne, jag föredrar ju champagne framför annat bubbel.
Kram Monika
mamma c
15 november, 2018 at 4:49 e mSmarriga mackor och en god öl är gott. Men bubbel går det med 😉.
Kram Carin
Kate
15 november, 2018 at 6:16 e mOch jag röstar på bubbel, för öl går INTE alls ner i min strupe… Men bubbel och tårta vet jag inte heller…. Jo, det går nog det med..🤣🤣🤣
Ha det bäst, kraaaaaam Kate
Ekenäsliv
18 november, 2018 at 11:02 e mÅ så smarrigt! Och du gjorde ju helt rätt i att ta med din man, hade gjort likadant 😉
För ja, du vet ju hur nördig min man är när det kommer till öööööööl 😉 Och de får han ha för sig själv här med ju, blääää…
Nä thank good for bubblor 🙂
Natti natt sötnos <3 Kraaaaam <3