Fake it until you make it…..

…….ja så kanske man skulle kunna kalla dagens inlägg….
Eller så är det helt enkelt ett 
”följ-med-bakom-kulisserna-inlägg”
En riktigt mysig bild va?!
 
För några år sen var det mycket prat om att alla som bloggar dricker vin jämt och ständigt…..
Tror ni verkligen på det?
Tror ni verkligen att man dricker mer än andra bara för att man bloggar?
I så fall skulle det ju innebära att en stor andel bloggare var alkoholister och det har
jag svårt att tro att ni som läsare inte skulle märka.
Som influencer ska man ju absolut inte hetsa till ett för stort alkoholintag…eller såklart inte hetsa till för mycket av någonting….
Men jag hoppas och tror att alla ni som läser och inspireras på sociala medier är vuxna, förnuftiga människor.
 
Om man lägger ut en bild som den ovan exempelvis en onsdag betyder det ju inte att man dricker det där vinet
just en onsdag……det skulle ju innebära att man skulle vara tvungen att åka hem 
strax efter lunch från jobbet för att skynda sig att hälla upp vinet, hinna fota medans
det fortfarande finns dagsljus, redigera och skriva före man publicerar, låt oss säga kl sex……..
 
På sätt och vis kanske man luras en smula…..
MEN
Om jag talar för mig själv och hur jag tänker när jag ser en sån här bild…vilken dag det än må vara så tänker jag…
”Men åååååå va myyyyyyyysigt……på lördag..
….då ska vi minsann tända en brasa, ta ett glas vin och prata om livet och lite till”
 
Precis DET är mitt syfte då jag lägger ut bilder som den här.
Att förmedla en känsla…
En känsla av lugn och avslappning…
Själv kan du ju byta det där vinet mot kaffe, te eller vad du vill…
…eller ta med dig bilden i minnet till helgen eller till den veckodag då du tycker det passar med
ett glas rött och lite extra mys.
 
Vi kikar lite till….
Såååklaaart dricker vi bubbel i vårt spabad….ibland..
Men faktum är att vi faktiskt oftast dricker vatten direkt ur en petflaska och det blir inte lika bra på bild…;)
Det förmedlar inte samma känsla av lyx, flärd och avkoppling som den här bilden gör….
Vad som var i glasen den här gången????
Supersmarrigt om ni frågar mig..;)
 
Det där vinet då?
Var det vin eller??
 
Ibland är det naturligtvis vin på riktigt…som när jag fotar då vi äter middag tex…
Då kanske jag fotar lördagsmiddagen men visar det för er på tisdagen….
Syftet är ju då att ni ska hinna köpa ingredienser och planera helgens middag i god tid…..
Eller då vi faktiskt sitter framför en brasa en lördagseftermiddag…med vin och hela altet....på riktigt!!
Då passar jag såklart på att fota….
 
Men hur var det med vinet den här gången då?
Så här var det…;)
….ett tvättäkta stylingknep jag använt mig av på otaliga mäklarbilder…….
Outspädd svartvinbärssaft och vatten i en tom vinflaska (så man ser siluetten av dryck)
Simsalabim….;)
Jamen vad säger ni?
Visst längtar man lite extra till fredagsmyset nu….eller vilken dag man nu har som sin mysdag…;)
 
Å just ja…Kaffe…
Kaffe är ALLTID kaffe….å det dricks alltid upp efter fotot….
…eller mjaa…nästan alltid…
det kan ju hända att det inte är nybryggt och varmt utan har stått sen dagen innan…
….men det är ju en annan femma….
Hahahaaaaa…..
 
Hoppas ni inte tycker att jag är en hemsk människa som luras så här!
 
Jag fick höra på avvägar för ett par år sen att jag tydligen JÄMT dricker vin….
Observera att den personen inte bor här och att den personen bara träffar mig typ 2 
gånger om året…..eller gjorde…..så HEN vet säkert ALLT om min alkoholkonsumtion….
Särskillt nu….;)
 
Stor kram på er…..
..och japp det här blev något slags onsdags-spa…..fast på ett helt annorlunda sätt!
 
Katarina
mys

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  23 januari, 2019 at 9:46 f m

  Jag fattar helt klart att du oftast "luras" med dina vin- och bubbelglas. Trodde nog att de flesta förstod det , med tanke på att det oftast är reklamsamarbeten, så blir det ju lite mera "påhittat" om du förstår hur jag tänker. Jag menar att det ofta är arrangerade bilder med länkar till olika saker, och då borde man fatta att "vinet" är arrangerat 😉 Jag tror absolut inte du dricker mer än någon annan "vanlig svensson".
  Det är väl bra att tipsa om fredagsmyset innan vi är framme vid fredag, så kan de som vill, planera! =)
  Kram och ha en fin dag!
  /Maria

  • Reply
   Sallys hus
   23 januari, 2019 at 10:33 f m

   Hallå där
   Mjee jag förstår nog inte riktigt hur du menar…. jag har väldigt få samarbeten på min blogg och extremt få fejkade bilder. Jag bygger sällan upp ”kulisser” om det är det du menar. Spa bads bilderna är från strax innan vi hoppade i men vad jag ville visa med de bilderna i dag är ju att man inte alltid har just champagne eller prosecco i glasen utan andra bubblor. Vid brasan kan jag säga att jag satt på tok för länge fast med en kopp kaffe i stället för vin. Det fejkade är förstås vinet för att jag där och då fick lust att ta mysiga bilder. Reklamsamarbeten gör jag som sagt väldigt sällan däremot lägger jag affiliatelänkar till sådant som man ser på bilden men de har oftast ingenting med vad jag skriver om att göra. Jag vet inte om du förstår vad jag menar men jag vill bara klargöra att jag inte släpar runt en massa saker hemma för att fota reklaminlägg. Jag fotar från mitt liv och lägger affiliatelänkar där det passar utan att det ska påverka innehållet i texten alltför mycket. Ha en fin dag du med raring😍 kraaam❤️

 • Reply
  Anneli
  23 januari, 2019 at 11:07 f m

  Same, same but different… = Perfect!

 • Reply
  Mamma C
  23 januari, 2019 at 1:48 e m

  Va!!!!!!😲 har du lurat oss 😉.
  Ha en bra dag, och idag är det lill lördag 😜.
  Kram Carin

 • Reply
  CeciliaSkor
  23 januari, 2019 at 2:35 e m

  I Italien dricker vi ett glas vin både till lunch och middag, VARJE DAG! Inget konstigt med det 🙂 tvärtom jag ser mycket oftare i Sverige människor som inte kan hantera alkohol än här nere! Just Saying!
  Kram från Comosjön
  Cin cin Cecilia

 • Reply
  Villa Ryttarängen
  23 januari, 2019 at 7:45 e m

  Jag fattar exakt och precis.Har inga "fördomar" Alls kring bloggandet och vilka knep man använder. Gillar att inspireras helt enkelt. Jag läser och följer dom bloggar som tilltalar mig. Som självbloggare och fotograf så måste man ta till knep ibland. När man badar bubbel/SPA så bubblar man ju. Ett glas rött är ju ett glas rött. Kanske svart vinbär, kanske vin, ev. lingondricka. Det är ett glas rött. Själv väljer jag ofta ett glas vitt, iskallt. Kan vara vatten, med is. Kraaaaaam Pia

 • Reply
  Jessica
  23 januari, 2019 at 9:26 e m

  Det som är så skönt med din blogg är att den är så "vanlig" och naturlig. Vissa ska ju alltid visa upp nån perfekt fasad med bara fint vin, fina kläder och fint stort boende(inkl stugor till höger och vänster). Man ser ganska snart igenom detta perfekta liv. Här är det som livet är. Mysigt och utan påtryckning om att köpa en massa saker. Livet helt enkelt. Och ditt/ert hem är så hemtrevligt. Trevlig kväll. J

  • Reply
   Sallys hus
   23 januari, 2019 at 10:55 e m

   Men tack snälla….jag håller med Karin…vilken fin kommentar! Jag suger åt mig som en liten svamp…;) Å vad skönt att du inte känner någon påtryckning att handla även fast jag länkar ganska ofta till olika saker. det är ju precis så jag vill att det ska uppfattas… som inspiration utan några som helst krav….bara lite tips för den som önskar och vill… Stor stor kram och en härlig torsdag önskar jag dig <3

 • Reply
  Karin Nilsson
  23 januari, 2019 at 10:02 e m

  God kväll!!
  Vilken fin kommentar av Jessica.
  Det är exakt det som gör att jag varje dag och ibland flera gggr/dag tittar in till dig.. Du är du och har en så härlig energi o humor. Ibland tänker jag vad skrev du om egentligen ? Men du är så härlig och underhållande. Jag vill inte matas med alla dyra grejer, möbler som ska bytas ut efter kort tid, bara märkesgrejer till hela familjen . Hushållsapparater, prydnadssaker ,projekt efter projekt.mm som köps bara för att alla andra bloggare har exakt samna. Du har din egen stil och står för det. Fortsätt med att vara du!

  • Reply
   Sallys hus
   23 januari, 2019 at 11:02 e m

   Hahaaa….men ååååå….TACK!! Din kommentar är ju fantastisk och du anar inte hur glad jag blev över
   "Ibland tänker jag vad skrev du om egentligen?"
   Hahaaa….ååååå precis så!! PRECIS SÅ vill jag att man ska känna….
   ibland har man fått en hög dos inspiration…ibland kanske man gråter en skvätt…ibland kanske man skrattar lite….å allt som oftast kliver man in här i Sallys hus och kliar sig i huvudet och undrar vad tusan det handlar om egentligen….hahaa..Underbart!
   Å TACK för att du förstår dig på min torra humor….;)

   Å tack för att du också förstår att mina länkar är till dem som faktiskt vill ha tips på köpställen och att du uppenbarligen inte tycker det är för mycket..
   Jag försöker som sagt skriva mina texter så att man bara kan strunta i klicklänkar om man vill….
   Stor kram Katarina

 • Reply
  Pernilla
  24 januari, 2019 at 5:46 f m

  Hej

  Klart man luras,jag laddar ju upp sommarbilder nu för jag längtar till värmen, men det betyder inte att det är sommar nu..🌞

  Vare sig man dricker vin en onsdag eller lördag spelar väl ingen roll..

  När jag var personlig assistent.var jag ledig mitt i veckan och jobba helgen då kubde jag ta ett glas vin mitt i veckan för att.det var min helg…

  Folk har så lätt att döma att det nästan är läskigt..

  Pernilla

  • Reply
   Sallys hus
   24 januari, 2019 at 8:30 f m

   VA!!! Luras du med…;) Jag håller med och jag tror nog de flesta förstår att man inte dricker alla dagar i veckan men det finns några du vet…som alltid stör sig på det andra gör… Egentligen mest synd om dom själva kanske. Jag tycker man kan ta ett glas vin vilken dag som helst som passar en oavsett om man ska jobba dagen efter eller ej. Det är ju mängden och hur ofta som kan bli farligt…..tack och lov så har ju de allra flesta koll på det! Kram o ha en fin dag!

 • Reply
  Anna
  24 januari, 2019 at 9:23 f m

  Fantastiskt snygga bilder, oavsett innehållet i glasen 😉

Leave a Reply