Rullader på mitt vis

Innehåller affiliatelänkar till ellos, mio och cervera 
 Tänkte kika in och ge ett tips på en sån där riktigt mysig söndagsmiddag…
För visst är det mysigt när man bara skrotar runt hemma en söndag, i mjukisar eller finklänning
beroende på humör och om man ska ha gäster eller inte….men visst är det hur som haver mysigt 
med långkok då… känna den där underbara doften från köket och bara vetskapen 
att man är så där duktig och lagar något ”ordentligt” och inte fuskar på kvarterets pizzeria…;)
 
Ja, då lagar jag gärna rullader….
Det finns en massa massa olika recept men jag gjorde en egen variant.
 Jag har använt följande;
8 st skivor lövbiff som jag delade mitt i tu
16 st skivor bacon
1 gul lök
2-3 msk Kalvfond
3 dl grädde
3 dl porter
Tomatpuré
2-3 st vitlöksklyftor
Mozzarella (fast när jag skulle öppna den upptäckte jag att den gått ut
för rätt länge sen så jag tog fetaost i stället och det gick lika bra..;)
Trattkantareller men det går ju lika bra med någon annan svamp
Peppar och ev. salt
Tandpetare eller andra trästickor
Mjöl till redning
1 kruka persilja
 Gör så här:
Dela som sagt lövbiffarna på mitten om de är stora.
Dra några tag med pepparkvarnen och ev. lite salt
Bred på ett lager tomatpuré, lägg i en bit ost och rulla i hop lövbiffen. Linda nu en baconskiva runt om och fäst i hop
hela härligheten med en liten trästicka. Fräs i stekpannan tills de fått färg och lägg i en stgekgryta.
Lägg de torkade trattkantarellerna i vatten så de sväller upp eller stek ex champinjoner om du föredrar det.
Grovhacka löken och fräs den lite snabbt. Lägg i svamp och lök i grytan och häll över grädde, porter
och kalvfond. Hacka vitlöken och lägg i grytan. Sätt på locket och låt putra på svag värme minst en timme.
Vispa i ordning lite redning och späd till önskad tjocklek.
Hacka persiljan och strö över precis innan servering.
Servera med kokt potatis, sallad och svartavinbärsgelé.
 
Bon Appétit!
 
Kram Katarina
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Lunch/middag

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Stina
    17 januari, 2019 at 2:42 e m

    Låter gott med osten. Måste provas😋

  • Reply
    Fredrik
    17 januari, 2019 at 2:56 e m

    Intressant, alltid bra med fler åsikter.

  • Reply
    Razzy
    17 januari, 2019 at 3:23 e m

    Det lät jättegott med ost i mitten, jag brukar alltid ha prinskorv 🙂 Hoppas du har en bra torsdag. Kram Eva

  • Reply
    Maria - Wikers Liv
    17 januari, 2019 at 4:39 e m

    Åh, det lät gott, det måste jag testa någon gång. Tack för recept!
    Hoppas du fått hem lilla vovven nu!
    Kram/Maria

Leave a Reply