Tjooohooo det är torsdag!

 Det är torsdag…så SÅ härligt!!
I alla fall om man som jag för det mesta är ledig på fredagar…;)
 
I kväll ska det städas och handlas och förberedas för i morgon får vi nattgäster minsann…
Vi ska duka upp med välkomst-tjolahopsan, 3-rätters och hela tjottabalongen…;)
Fiiint ska re va seeerru….
Haha…jag har nog vaknat på en sån där extra bra och smula barnslig sida i dag…
Jag har ju sånna dagar ibland…å om det kan man tycka vad man vill…
Men jag tycker det är rätt skönt att oftast känna mig lika samma inuti som jag 
gjorde för 100 år sen….;)
 
Jag undrar fortfarande om jag någonsin kommer känna mig gammal…
..och hur det känns i så fall?
Vuxen kan jag ju känna mig då och då…
Som när jag lagar 3-rätters eller berättar för mina barn hur man lagar en viss maträtt eller 
hur man fyller i ett papper till banken osv…
Eller då jag storhandlar för flera flera tusen…hmm…fast då känner jag mig nog mest trött…;)
Ganska ofta känner jag mig däremot typ lika-samma som då jag var 14…
Som när jag går till tandläkaren….eller vanliga läkaren med för den delen..
Då jag smular med knäckebröd i sängen mitt på blanka eftermiddagen….
…eller då jag fryser som en tok på kvällen och Mattias tittar på mig bekymrat och säger..
-Men lilla gumman du håller väl inte på att bli sjuk?
(de där klimakteriesvalningarna har hållt sig borta ett bra tag nu…yyyiiieeeeiii)
 Man är inte äldre än man gör sig sägs det ju…
En gammal klyscha och vad menas med det egentligen?
 
Jag vill ju verkligen inte framstå som 14 år…jag bara säger att det kan kännas så ibland…
Där inuti……att jag är samma Katarina som då…bara större och rynkigare..haha…
Men känslorna kan vara de samma i olika sammanhang…
DET tycker jag är härligt…
Det fina med att bli äldre tycker jag har varit att självkänslan ökat något i hästväg…
För mig är det som natt och dag.
I dag kan jag stå upp för mig själv på ett sätt som jag aldrig kunnat tidigare.
Jag vet att jag klarar mig själv och jag känner mig trygg och säker
både i mitt kärleksbubblande liv och inuti mig själv….
 hmm…
Jag tror bestämt att jag börjar flumma i väg lite…
Vi får prata mer om det där med att bli gammal, hur det känns osv. en annan dag…
Å om du känner dig gammal…berätta gärna hur det känns?
Å alla ni andra som tycker något kring det här…
Skriv gärna några rader så kan vi ju tillsammans skapa ett nytt inlägg
som fortsätter den här spännande diskussionen…
Det vore ju trevligt om fler än jag berättar menar jag…;)
 
Ha en himlastormande fin dag för det är du värd!
Kraaaaam Katarina
livet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Malin
  10 oktober, 2019 at 3:56 e m

  Ibland känner jag mig som en liten busig unge, som när det är sån där stöd is på vattenpölarna, kan bara inte låta bli att stampa på den så det trådar!
  Är 46 år, väl bekant med vallningar.
  Men trots utmattning och brist på ork, fattar jag inte hur det har gått till. Skulle jag få säga min ålder är det 28.
  Känner mig inte äldre.
  Bara äldre på erfarenheter och självkänsla, bättre självförtroende,fler rynkor. Men 28 känns ändå helt perfekt !

 • Reply
  Mia
  10 oktober, 2019 at 7:26 e m

  Hahaha, du är ju för härlig 😍. Tycker jag känner igen mig, undrar ibland jag oxå om jag nånsin kommer bli vuxen…🤔😎 , är glad att jag ff klarat mig från vallningar 😉 trots att jag strax fyller hela 49 år!!!
  Å apropå barnslig så åker vi på x-ning i helgen o diggar till E-type 💃🕺👗👠🛍💄
  Ha en fortsatt trevlig torsdag 🥰
  Kram Mia

  • Reply
   Sallys hus
   11 oktober, 2019 at 9:38 f m

   Ähh…fortsätt med E-type så slipper du nog klimakteriet…jag har hört att det är det enda som hjälper…..;)Ha en underbar helg! Kraaaaaam

 • Reply
  Bjørg
  10 oktober, 2019 at 11:55 e m

  Så enig med deg! Kjenner meg ikke gammel, tror jeg stoppet på 28, da jeg ble mamma…. Er 48 år, tenker lite på det, bortsett fra om morgenen når jeg sminker meg…. Hahaha: hvem er den rynkete dama?! Min gamle farmor sa en gang til meg da jeg var 18,og hun var 89: innom meg fins alle aldre, jeg er 5, 18, 35, 50 68 og 89…. Og alle mellom der… Alle mine opplevde aldre er en del av meg! Synes det var så fint! Og husk, alder er et tall, som viser hvor lenge vi har opplevd! Alternativet…? Huff! La oss leve og le! Ha en flott helg! Klem Bjørg

  • Reply
   Sallys hus
   11 oktober, 2019 at 9:37 f m

   Men ååååå…din farmor var en klok tjej <3 Tack för att du delar med dig…det var väldigt fint sagt och en fin tanke.Den ska jag ta med mig <3 Kraaaaam o ha en fin helg du med!

 • Reply
  Anna-K
  11 oktober, 2019 at 6:45 e m

  man är samma unga person i sinnet oavsett ålder 🙂 Jag vet känner mig som en ung flicka gillar allt med mode mat inredning precis som då i väldigt unga år . tänker aldrig bli vuxen hihi så det så…..trevlig helg!!!!!!!!

  • Reply
   Sallys hus
   12 oktober, 2019 at 5:54 e m

   Haha…härligt att höra <3 Så är jag med..;) Kram och ha en mysig lördagskväll!

 • Reply
  Nilla
  16 oktober, 2019 at 7:50 f m

  När jag fyllde 40 eller strax innan sa jag såhär:

  Desto äldre jag blir, desto yngre känner jag mig och desto mer trivs jag precis i den ålder jag är!

  Och så känns det väl mest hela tiden 🙂 Nyfikenheten på livet tar liksom inte slut, men oj så skönt att inte fundera så mycket på om man duger, ser man bra ut såhär, kan jag göra dittan eller dattan som åtminstone jag gjorde när jag var yngre. Nu är jag bara mig, och trivs fenomenalt med det! När jag innan skämdes för att ha på mig bikini så struttar jag glatt omkring i det nuförtiden, har någon något problem med det så är det deras problem, se åt andra hållet vetjja! De som inte gillar mig? Tja, man kan inte tycka om alla, tur alla får välja själv vem de vill umgås med, inklusive jag själv.

  Så det här med att bli äldre har bra mycket mer fördelar än nackdelar! Även fast rynkorna och sånt kommer till, å andra sidan, vem bryr sig? De visar bara att vi levt! Vi har älskat, vi har gråtit, vi har levt och det ska få synas!

Leave a Reply