Sparrissoppa

Hallå där
Hoppas ni njuter av fina sommardagar…och kvällar..
Jag har ju möjlighet att varva jobb med det fina vädret utanför så jag springer ut och in…
Tar pauser och återvänder till datorn och alla siffror…

I dag har jag massor att göra…
I morgon får vi hela-dagen-vid-poolen-gäster….
Eller mjaa..inte gäster kanske…Lejonen är ju mer som familj…
Men ändå…ni vet hur man är…
Man vill städa o fixa o greja…

Nu inser ju jag att vi har lite föööör stora projekt som pågår där ute i trädgården
så där kommer det vara långt ifrån tipptopp…
Men 28 grader i poolen och ett glas bubbel löser ju det mesta..;)

Men himmel vad jag babblar..
Det var ju soppa jag skulle skriva om….sparrissoppa…

Jag var inte så ”soppig” förr……och åt definitivt inte soppor som var lena som välling..
Meeeeen…jag har väl blivit en smula vuxen jag med kanske för OMG….
…vad gott det är!

Å när man firar bröllopsdag eller något annat storslaget och vill ha soppa som förrätt
kan jag lova att den här passade alldeles utmärkt att dricka champagne till..;)

Morbergs recept på sparrissoppa kommer här:

500 gram grön sparris
5 st schalottenlökar eller 2 st gula lökar
5 dl vispgrädde
2 st kycklingbuljongtärningar
1 dl Vitt vin
1 nypa salt
1 nypa peppar


Gör så här:
1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr).
Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Så måste jag ju visa det här…
Jag har ju alldeles glömt….

Det är 30 år sedan jag tog studenten…
T R E T T I O
????
Jag är 17 år på bilden…
(Jag gick 2-årig beklädnandsteknisk utbildning och läste senare vidare till Damskräddare)

….Å lilla Nicke, min gudson som jag håller på armen….
Han fyller 31 år i dag minsann…
Huuuuurraaaaaa…..

Kram på er och ha en fin dag!
Katarina
Åk o köp sparris..;)

familj Lunch/middag

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    E
    11 juni, 2020 at 4:43 e m

    Så fin studentska och det är bara på pojken man kan se att det gått trettio år !

    • Reply
      Sallys hus
      16 juni, 2020 at 5:42 f m

      Hahaha…ja eller hur…;) Det roliga är att jag har haft typ samma frisyr sen dess…bara några korta små avstickare…
      Lite knäppt är det allt….<3

  • Reply
    Ylva H
    11 juni, 2020 at 6:02 e m

    Vilken fin bild på Dig💕 Tänk vad tiden går. Vi har sparris i trädgårdslandet och skördar 6-7 grön sparris kg per säsong från 1 maj- midsommar. Brukar bjuda några goda vänner på Spargelabend varje höst. Har ett antal favoritrecept som jag brukar servera men det är roligt att testa ngt nytt varje år. Gjorde glass på sparris som jag skördade vit, men den rätten tyckte mina gäster att jag inte behövde göra fler gånger 🤣. Måste testa detta recept på sparrissoppa för det låter väldigt smarrigt. Kram

    • Reply
      Sallys hus
      16 juni, 2020 at 5:41 f m

      Woooow…vad imponerad jag blir. Vi har aldrig odlat sparris..men jag kanske ska ta och våga mig på det…;) Jag håller ju som bäst på att skrämma liv i vår köksträdgård..;) Å nää sparrisglass låter ju inte superlockande….haha…. kraaaaam

  • Reply
    Tina ME
    11 juni, 2020 at 7:33 e m

    Vad lustigt att du visar recept på soppa just idag. Den såg god ut. Vi äter inte soppa så ofta men just idag slog jag till med en Thaisoppa med handskalade räkor. Kelda fixade receptet ha ha… men jag skalade i alla fall räkorna själv. Vilken härlig bild. Du är precis dig lik. Ha en fin fredag fina du <3 Kram //Tina

    • Reply
      Sallys hus
      16 juni, 2020 at 5:43 f m

      Haha..ja men soppa är ju starkt underskattat…synd bara att det för det mesta är grädde i de som blir godast…;)
      Kraaaaam raring

Leave a Reply