Hallå på er…
Äter ni semlor i dag?
Jag gör inte det…här klarade vi av det för flera veckor sedan…
På fatet finns vaniljsemlor och toscasemla….
Jag måste erkänna att en bulle med grädde är verkligen ingenting för mig…..rikitgt överskattat….
……men om jag måste…..
…ja då blir det en vaniljsemla…
….mandelmassa ger mig rysningar…huuu vad jag tycker det är otäckt…
Som ni säkert räknat ut bakar jag absolut inte egna…
Jag är ju trots allt ingen stjärnbagare……;)
Kram o ha en fin kväll!
Kram Katarina
No Comments
Ylva H
13 februari, 2018 at 9:52 e mHåller med Dig om att semlor är överskattade.Jag bakade släta bullar i söndags med mkt kardemumma i och fyllde 2 med malda hasselnötter som blandats med inkråm, florsocker och lite ovispad grädde och sedan en rejäl klick vispgrädde med lite vaniljpulver ovanpå. Blir en till när dottern kommer hem och resten äts som vanliga släta bullar. Finns sååå många andra bakverk som är mycket smarrigare. Så det är mest för traditionens skull 😉😉😉
Ekenäsliv
14 februari, 2018 at 12:03 e mÄr inte heller en semmelfan… Finns ju så mycket annat som är gott, sånt med chokelaaaaaaaaaaaaa 🙂
Mammas semlor, DE är goda, men jag bakar ju inte heller, är inte heller nån stjärnbagare – det är så kladdigt och jag gillar det bara inte 😉
Puss o kram <3
Siv
14 februari, 2018 at 1:05 e mHa, ha! Jag är så gammal 40-talist) att jag minns, när semlor bara gick att köpa på tisdagar. Dessutom började de inte säljas förrän ett visst antal veckor före påsk. Det känns fortfarande mer "riktigt" än nu, när de börjar säljas redan i mellandagarna. Det var högtid, när man fick dem på ett fat med varm mjölk! Naturligtvis började man med det trekantiga (alltid trekantigt!) locket med florsocker, sedan mandelmassan och till slut bullen – om man orkade… / Siv